Ligakampioenschappen volwassenen: Jarid kampioen in de B-reeks!

Geplaatst 27 apr. 2018 02:59 door Kurt Piceu   [ 27 apr. 2018 03:00 bijgewerkt ]

Vanaf september werden de ligakampioenschappen gespeeld in het lokaal van KBSK/Dolle Torre, aan een gemiddelde van één partij per maand. Over 7 ronden en dat in 4 reeksen werd gevochten voor de titel van West-Vlaams kampioen in de A, B, C of D-reeks.

Weinig deelnemers vanuit Het Trouwe Paard. Het waren opnieuw onze twee jeugdspelers Jarid en Lucas die onze kleuren verdedigden. Voor alle duidelijkheid: dit was geen jeugdtoernooi, maar een toernooi open voor alle schakers aangesloten bij liga West-Vlaanderen.

Lucas kwam in actie in de C-reeks. Op papier was hij niet de numero uno, maar gezien zijn groei als schaker was hij stiekem de favoriet. Het mocht niet zijn. Hij strandde op een wat teleurstellende 4 punten en een 5de plaats.

Jarid was uittredend kampioen in de C-reeks en werd daarom ingedeeld bij de sub-toppers van de B-reeks. De bedoeling was om tegen die mannen stand te kunnen houden en ergens in de middenmoot te eindigen. Het werd veel beter als dat: met 5,5 en een mooie vechtpartij in de laatste ronde tegen zijn rechtstreekse concurrent werd Jarid kampioen! Hij blijft dus bevestigen! Proficiat!

Comments