Competitie – ronde 9

Geplaatst 28 feb. 2018 05:28 door Kurt Piceu

Onze competitie is afgelopen. Proficiat aan Jarid en Marc voor hun titels!

Waren beide kampioenen al aan het relaxen omdat de buit voor het spelen van de laatste ronde al binnen was? Het zou een verklaring kunnen zijn voor hun puntenverlies in ronde 9.

Jarid geraakte tegen Jan niet verder dan remise. Marc haalde nog minder. Hij leed zijn enige nederlaag van de competitie tegen Chris. Maar, zoals al gezegd, de buit was sowieso al binnen voor Jarid en Marc.

Kurt geraakte er niet uit tegen William. Integendeel, hij moest een kwal inleveren en probeerde het met stukkenactiviteit. William besloot eieren voor zijn geld te nemen en bood remise aan, wat zonder veel nadenken werd aanvaard door Kurt.

Wim kreeg een pracht van een stelling tegen Peter. Peters speculatief gambiet draaide op niks uit en Wim kreeg misschien wel 10 kansen om rustig uit te tikken. Helaas, passief spel loont zelden en zeker niet als je Peter rustig een pionnenstorm laat beginnen. En ja, plots bleek Peter van niks iets heel groots gemaakt te hebben en de witte koning kon geen kant meer uit. Een onverwachte overwinning van Peter.

Jonny klampte lang aan tegen Raf en verloor pas in een moeilijk eindspel de partij. Als je weet dat de kritieke eindspelstelling nog voor een lange ‘après-partij’-discussie heeft gezorgd, dan weet je dat het geen walk-over was voor Raf. Maar wel voor hem het volle punt opleverde.

Jonah bleek duidelijk de sterkere van Frank. Dit was een walk-over.

Ignaas kon Rudy het nog even moeilijk maken, maar de activiteit van Rudy’s stukken was te groot.

Brecht kreeg een Etienne tegen die niet op zijn beste kunnen speelde. Etienne gaf minder weerwerk als we van hem gewoon zijn en Brecht kon dan ook vrij eenvoudig winnen.

Comments