Competitie: ronde 1 & 2

Geplaatst 9 okt. 2017 05:14 door Kurt Piceu

De kop is er af in de competitie. We hebben intussen al twee ronden achter de rug. Het is veel te vroeg om al uitspraken te doen, maar ik kan proberen om ‘eerste vaststellingen’ te doen.

Reeks 1 zal spannend worden dit jaar. OK, Kurt en Raf springen er serieus bovenuit t.o.v. de andere deelnemers, maar de rest van het pak is allemaal aan elkaar gewaagd.

In de eerste ronde was er al een verrassing van formaat: Peter scoort ippon tegen Raf! Ik heb het al honderd keer gezegd, dus nu kan dit ook wel weer: Peter is een levensgevaarlijke tegenstander. Dit zal een punt zijn dat Raf pijn zal doen in de eindrangschikking.

Vorige vrijdag was er ronde twee. Op papier maar één verrassing: Johan snoepte een pionnetje af van Jonny en bleef er aan kleven als een mug die rond je oren zoemt terwijl je probeert te slapen (of zoiets). En net zoals je ’s morgens gegarandeerd wakker wordt met een jeukende beet, kon Johan figuurlijk Jonny leegzuigen. Vol punt voor Johan.

Wim kwam barslecht te staan tegen William. Helaas voor William was hij het speeltempo nog niet gewoon. Hij kwam in tijdsnood en blunderde daar een zeker punt weg.

Dick kwam naar mijn bescheiden mening verloren te staan tegen Peter: Peters pluspionnen leken me de klus snel te kunnen klaren. Geen idee hoe dit is gebeurd, maar het is remise geworden. Ik hoop dat beide strijders toch tevreden zijn over hun battle?!

Jarid speelde een verkeerd plan tegen Raf en werd vanuit de opening onder de voet gelopen. Het ging van slecht, naar slechter naar verloren. Geen speld tussen te krijgen.

In reeks 2 hadden we een blitzpartij. Etienne won in een tiental minuten tegen Ignaas. Ignaas had op het einde zelfs 1u37 op de klok terwijl hij met 1u30 gestart was. Uiteraard zijn grote fouten het logisch gevolg van dergelijk snel spel. Etienne kon de winst oprapen.

Marc had het ook niet te moeilijk tegen Frank. Frank blunderde en mocht opgeven.

Wout had het al moeilijker tegen Chris. Het was een leuke partij waarbij Wout een pionnetje had afgesnoept. Toen Chris uiteindelijk in een valletje liep en een kwal moest geven, was de partij gespeeld.

De langste en spannendste partij was Rudy tegen Jonah. Toen ik vertrok was het spel nog redelijk in evenwicht. Jonah heeft gewonnen, maar ik kan je dus niet vertellen hoe.

Marc en Wout hebben de beste start genomen en zijn de te kloppen mannen.

Comments