Belgisch Jeugdkampioenschap in Blankenberge: Jarid heel mooi vierde!

Geplaatst 27 apr. 2018 02:58 door Kurt Piceu

Voor de n-de keer werd dit georganiseerd door een groep enthousiastelingen, waaronder onze eigen meester Tom. De organisatie is om duimen en vingers af te likken: op en top in orde! Het is niet evident om een meerdaags toernooi voor meer als 400(!!) schakertjes op poten te zetten.

Vanuit Het Trouwe Paard sturen we al enkele jaren onze 2 jeudige toppertjes: Jarid en Lucas. Enfin, toppertjes: beide jeugdspelers zijn intussen al 14 jaar.

Ze mochten deelnemen in de groep U14 (leeftijd tussen 12 en 14j). Dé absolute favoriet in de reeks was Daniel Dardha. Deze 13-jarige is intussen Fide Meester en heeft een elo van 2.327. O ja, en hij is wereldkampioen blitz in zijn categorie.

Jarid heeft met de elo’s van april een gigantische sprong voorwaarts gemaakt en startte als de nummer 4 op 71 deelnemers. Lucas startte als 10de.

Jarid heeft het heel goed gedaan. Hij eindigde met 6,5 op 9 op de 4de plaats. Lucas kende een vrij goed toernooi, maar liet punten liggen in de laatste ronden. Hij verzamelde 5 punten en werd hiermee 21ste. En ja, Daniel Dardha werd kampioen met het maximum van 9 punten.

Comments