Laatste nieuwtjes

Hier vindt u de laatste nieuwtjes van onze club

En we zijn gestart: algemene vergadering en worstenrapid

Geplaatst 16 sep. 2018 11:40 door Kurt Piceu

Voorbije vrijdag hielden we onze algemene vergadering. Na dit officiële gedeelte waren we met 15 spelers klaar voor deel 2 van de avond: de worstenrapid. Kurt ging met de dikste salami lopen, Jonny en Olivier kregen er ook eentje mee naar huis. Alle spelers hebben kunnen genieten van een droge worst en/of een gratis consumptie. Njamnjam!

Start nieuw seizoen: kalender is beschikbaar, oproep voor deelname aan competitie

Geplaatst 20 aug. 2018 05:40 door Kurt Piceu

Ons nieuw seizoen start traditioneel op de eerste vrijdag van september. Onze kalender hier op de site is up-to-date.
Indien je wenst deel te nemen aan onze competitie, geef me een seintje (zie contactgevens onder 'praktische informatie' op de site).

Tot vrijdag 7 september!


Kurt

Open rapid: Kurt en Linden zijn de toernooiwinnaars

Geplaatst 6 jul. 2018 06:12 door Kurt Piceu

Het was een spannende ontknoping daar in Brugge. Kurt, Jarid, Franky en Linden waren allemaal nog in de running voor de eerste plaats in het eindklassement. Linden viel als eerste af door de snerpende gitaren van het metalfestival Graspop te verkiezen boven een gezellig potje schaken. Toch was zijn niet-deelname voldoende om de eerste plaats onder de 1800 elo te verzekeren.

Kurt had zijn avond niet: hij kon slechts hopen dat zijn tegenstanders onder de 4 punten zouden blijven. En kijk, zo geschiedde: zowel Jarid als Franky bleven steken op 3,5 punten. Kurt bleef zo z’n koppositie vasthouden en wint zo het open rapid.

Er waren nog 2 spelers die in de (bescheiden) geldprijzen vielen: Dirk en William waren elke speelavond present en krijgen zo een prijs voor meeste deelnames.

Het resultaat van het toernooi op de avond zelf? Tom deed mee. Daarmee weet je al genoeg. Grote verrassing (en ‘groot’ mag je op 2 manieren interpreteren) was Wim Boydens: die versloeg de ene eloreus na de andere en eindigde naast Tom met 4,5 punten. Jarid moest genoegen nemen met de 3de plaats.

Bedankt aan alle spelers om deel te nemen! Bedankt ook aan onze vrienden van KBSK voor de mede-organisatie: Dirk en Franky! Volgend jaar opnieuw van dat!

Marc Clevers promoveert tot Internationaal Arbiter (IA)

Geplaatst 25 jun. 2018 06:16 door Kurt Piceu

Marc heeft al een heel lange carrière als wedstrijdleider achter de rug. Nadat hij eerst alle rangen in binnen de Belgische bond had doorlopen, kreeg hij in 2015 de titel van FIDE Arbiter (FA). In april van dit jaar besliste de FIDE om Marc de titel van Internationaal Arbiter toe te kennen. Dit is de hoogste rang als wedstrijdleider die je kan bereiken.

Proficiat Marc!

Open rapid, aflevering 8: Jarid wint

Geplaatst 19 jun. 2018 07:10 door Kurt Piceu

De start van het WK voetbal, maar toch 14 spelers present. De jongste Piceu moest maar één halfje afstaan en wint hiermee de avond. Hij komt in het algemeen klassement ook opzetten en kan zelfs dit nog winnen. Papa Piceu deed het ook niet slecht door met 4 punten op de tweede plaats te eindigen.

Volgende week, vrijdag 22 juni, is de laatste speelavond en wordt het definitieve eindklassement opgemaakt. Hoe het er nu uitziet kun je terugvinden in ons menu aan de linkerkant onder ‘Rapid’.

En tot slot de volledige uitslag van speelavond 8:

N

Naam

 

1

Piceu Jarid

4.5

2

Piceu Kurt

4.0

3

Pu Linden

3.5

4

Rogiers Jonny

3.5

5

Boydens Wim

3.0

6

Vertenten Eduard

3.0

7

Suski Dominiek

2.5

8

Decommer Dick

2.0

9

Verleye William

2.0

10

Van Rillaer Dirk

2.0

11

Barzeele Raf

2.0

12

Duyck Rudy

1.0

13

Savels Olivier

1.0

14

Maertens Frank

1.0

 

Kurt wint lentetoernooi van Dolle Torre

Geplaatst 19 jun. 2018 07:09 door Kurt Piceu

Er zijn van die momenten in je schaakcarrière die je koestert: de eerste keer dat je wint van je vader, het behalen van je stap 5-diploma, je eerste toernooizege.

Wel, ik heb er zo’n koestermoment bij gekregen. Tot mijn eigen stomme verbazing heb ik het lentetoernooi van onze buren van Dolle Torre gewonnen! Hiermee kom ik in een rijtje met illustere voorgangers als Tom, Thibaut Maenhout, Steven Geirnaert, Jan Vandendriessche… Ik moet eerlijk toegeven dat de echt zware kleppers als Tom en Thibaut dit jaar niet meededen. Ik was op papier zelfs als derde gerangschikt, dus helemaal ‘out-of-the-blue’ was mijn zege ook weer niet.

Uiteraard deden er nog Trouwe Paarden mee. 11 om precies te zijn. Dit zijn hun scores:

Rk.

Naam

Pts.

1

Piceu Kurt

6,5

6

Larsen Sander

4,5

9

Piceu Jarid

4,5

10

Barzeele Raf

4

11

Larsen Harald

4

12

Rogiers Jonny

4

21

Duc Wout

3,5

23

Verleye William

3

28

Clevers Marc

2,5

32

Debosschere Christian

2

33

Maertens Frank

2

 

Onze jeudige vertegenwoordigers Sander en Jarid kloppen dus de gevestigde waarden Raf en Harald. Sander deed het goed. Hij kwam nog iets te kort tegen de +2000 mannen, maar hij speelde wel constant op de eerste borden.

Jarid bevestigde zijn nieuwe elostatus door (voor de laatste keer?) de prijs onder de 1800 elo te pakken. Als je bij de top-10 eindigt kan je uiteraard niet anders als tevreden zijn.

Raf en Harald speelden OK, speelden vooral op de eerste borden maar verloren eigenlijk de belangrijke matchen, waardoor ze toch wat lager eindigden als ze – denk ik – op gehoopt hadden.

Jonny heeft ook een goed toernooi achter de rug en was in de running voor de eerste prijs onder de 1800, tot hij in de laatste ronde Jarid trof.

Wout heeft het heel goed gedaan. Hij pakte punten tegen een stuk hoger geplaatste tegenstanders. William zal minder tevreden zijn met het resultaat. Niet dat het slecht was, maar hij kon geen enkele keer een (halve) scalp veroveren van een sterkere speler. Vooral het verlies in de laatste ronde tegen een opkomend jeugdtalentje van Brugge zal een domper geweest zijn.

Van Marc en Chris heb ik niet echt partijen gezien of commentaar gehoord. En Frank, die had de pech om wegens privéredenen een forfait te moeten geven, en heeft zelf ook een forfait tegen gekregen. Veel toernooi heeft Frank dus niet gehad.

 

Kurt Piceu

Het Trouwe Paard helpt mee met een eerste editie van een Oostkamps schoolschaaktoernooi

Geplaatst 6 jun. 2018 06:07 door Kurt Piceu

Voorbije zaterdag, 2 juni, werd in de school in Moerbrugge een schoolschaaktoernooi georganiseerd. Alle scholen uit Oostkamp, aangevuld met enkele bevriende basisscholen uit de omliggende gemeenten werden uitgenodigd. Uiteindelijk deden er 15 ploegen mee, goed voor zo’n 60 spelertjes.

Het Trouwe Paard verleende logistieke steun. Wij brachten een deel van het schaakmateriaal mee en we leverden 3 wedstrijdleiders: Tom, Jonny en Kurt. Er liepen nog Trouwe Paarden rond: Eduard en Robert waren schaakcoaches van een ploeg.

Het was een geslaagde namiddag en er worden al plannen gesmeed voor een 2de editie volgend jaar. 

Open rapid – speelavond 7 op 25 mei: Franky scoort

Geplaatst 6 jun. 2018 06:06 door Kurt Piceu

Ik was zelf niet aanwezig op deze speelavond. Ik probeerde iets bij te leren van grootmeester Daniel King die een interessante workshop hield in Oostende. Of dit mij iets bij gebracht heeft zal de toekomst uitwijzen.

In ieder geval, gespeeld werd er die 25 mei! 17 spelers, onder de kundige toernooileiding van Dirk, vochten gedurende de klassieke 5 ronden om elk half puntje.

2 spelers waren outstanding: Franky en Linden. Beiden scoorden 4,5 en hielden daarbij de concurrentie op minstens een vol punt. De weerstandspunten duidden Franky als winnaar aan.

In het algemeen klassement verandert er niet zoveel. De top-3 blijft dezelfde, maar Franky komt op kousenvoeten dichterbij geslopen en zou wel nog voor een verrassing kunnen zorgen.

Het lentetoernooi van De Dolle Torre is nu 2 weken na elkaar, zodat onze 8ste speelavond pas op 15 juni wordt gespeeld in Oostkamp.

N

Naam

 

1

Goossens Franky

4.5

2

Pu Linden

4.5

3

Boydens Wim

3.5

4

Verleye William

3.0

5

Rogiers Jonny

3.0

6

Van Ooteghem Rudy

3.0

7

De Winne Oswald

3.0

8

Jelle Marechal

3.0

9

Van Rillaer Dirk

2.5

10

De Bisscop Maxim

2.5

11

Barzeele Raf

2.5

12

Schalembier Kylian

2.0

13

Laforce Robert

2.0

14

Verbanck Mario

2.0

15

Maertens Frank

1.5

16

Savels Olivier

1.5

17

Duyck Rudy

1.0

 

Open rapid – speelavond 6 op 11 mei: de Piceus domineren

Geplaatst 23 mei 2018 05:17 door Kurt Piceu   [ 23 mei 2018 05:22 bijgewerkt ]

Op onze 6de speelavond ging Piceu met de hoofdvogel lopen. Nee, niet de meester. Ook niet de papa, maar Piceu junior (aka Jarid). Hij scoorde 4,5 punten en legde o.a. Jan Vandendriessche over zijn knie.

Kurt werd tweede met 3,5 en Linde derde met 3 punten.

N Naam  
1 Piceu Jarid 4.5
2 Piceu Kurt 3.5
3 Pu Linden 3
4 Goossens Franky 3
5 Rogiers Jonny 2.5
6 Verleye William 2.5
7 Van Rillaer Dirk 2.5
8 Vandendriessche Jan 2
9 De Vent Rens 1.5
10 Savels Olivier 0In de algemene rangschikking doet Kurt een goede zaak. Hij staat nu 2,5 punt voor op de nummer twee, zijnde Benny. Daarachter gaapt er een flink gat. Er zijn nog drie speelavonden, dus er kan nog veel gebeuren. Jarid, Francky en Linden zouden nog wel eens flink kunnen komen opzetten in die rangschikking!

De volgende speelavond is op vrijdag 25 mei, in het lokaal van KBSK.

Open rapid – speelavond 5 op 27 april: Raf oppermachtig!

Geplaatst 7 mei 2018 05:34 door Kurt Piceu

Het was toch al een hele tijd geleden dat Raf nog eens een rapidtoernooitje won. Met het laatste rapid deed hij het nog eens, en hoe! Wie 5 op 5 haalt in toch een sterk deelnemersveld, mag zich terecht op de borst kloppen.

De andere podiumplaatsen waren voor de prille twintigers Sander en Steven. Zij haalden 4.

Met 22 deelnemers was het opnieuw full house in Oostkamp. Tijdens de vakantieperiode van Pasen zijn er blijkbaar toch redelijk wat spelers die daarvan profiteren om uitstapjes of reizen te doen en het schaken even wat op een lager pitje zetten. Ik ben tevreden dat we opnieuw aan de 20 spelers komen, want dit is echt een plezant aantal om een rapidavond te spelen.

Volgende speelavond is nu vrijdag, 11 mei, in het lokaal van Brugge.

1-10 of 67