Laatste nieuwtjes

Hier vindt u de laatste nieuwtjes van onze club

Vrijdag 11 sept: Algemene Vergadering - in zaal Nieuwvliet

Geplaatst 9 sep. 2020 23:51 door Kurt Piceu

Vrijdag trappen we het seizoen af met onze Algemene Vergadering en de prijsuitreiking van de competitie van vorig seizoen.
Let op: de CM heeft laten weten dat we geen gebruik mogen maken van ons lokaal. We zullen dit seizoen dus creatief moeten zoeken naar een ander lokaal.

De AV zal deze vrijdag plaats vinden in zaal Nieuwvliet,  Lieven Gevaertplein 4 in wijk Nieuwenhove, Oostkamp

Communicatie voor volwassenenwerking n.a.v. Corona

Geplaatst 15 jun. 2020 06:51 door Kurt Piceu

Beste schaker

 

Het zijn rare maanden geweest. Hopelijk is alles goed met je.  Sommige leden van onze club zijn dierbaren verloren aan het Corona-virus. Uit naam van het bestuur wens ik hen veel sterkte.

Met deze communicatie zal ik een overzicht schetsen van wat er de afgelopen maanden is gebeurd en wat we weten voor de komende maanden.

 

Volwassenenschaak sinds midden maart

Het hele schaakleven is sinds midden maart radicaal gemigreerd naar het online gebeuren. Vanuit onze club zijn we onmiddellijk op die kar gesprongen en boden (en bieden nog steeds) elke vrijdagavond een online alternatief aan voor je schaakavond in het lokaal. Dankzij enkele sponsors, waaronder ons lid Wim Boydens, kunnen we zelfs prijzen geven!

Dit online spelen is uiteraard niet hetzelfde als elkaar echt ontmoeten in de club, maar het is als tijdelijk alternatief best wel te pruimen. Door tijdens de  vrijdagavondrapids via Google Meet ook een “online toog” te openen, is het contact met de schaakvrienden al veel concreter.

We zullen deze online toernooitjes nog verder zetten t.e.m. de eerste week van juli. Dan gaan we in zomermodus.

 

Jeugdschaak sinds midden maart

Op zaterdagvoormiddag hebben we een team van enthousiaste lesgevers onder leiding van William die de jeugd de kunst van de 64 velden aanleert. Voor hen viel midden maart plots ook alles stil. Met ondersteuning van Tom Piceu werd in een sneltempo gigantisch werk verricht om de lessen om te vormen tot een online cursus op het online schaakplatform lichess. Dit concept werkt fantastisch en de leerlingen blijven “komen” (lees: inloggen op zaterdagmorgen om online les te volgen en schaakpartijen te spelen).

 

Lopende toernooien

Er zijn sinds enkele dagen door de Belgische schaakbond richtlijnen uitgeschreven voor de clubs over wat kan en niet kan. Op basis hiervan kan ik volgende zaken meedelen.

 

Clubcompetitie

Onze clubcompetitie was gespeeld, op één partij na. Het is nu duidelijk dat die partij niet kan gespeeld worden. Ik sluit hierbij het toernooi af. De eindstand kun je terugvinden op http://chess-results.com/tnr473208.aspx?lan=17&art=4

Het is wat in mineur geëindigd, maar ik wens de winnaars toch een dikke proficiat: Raf als algemeen winnaar en clubkampioen en Jonah als winnaar van reeks 2!

 

Open rapid Brugge/Oostkamp

Dit toernooi is niet gestart en wordt helemaal geannuleerd voor dit seizoen. We hebben als alternatief de online rapidtoernooien op vrijdagavond.

 

Externe toernooien

Toernooien als de West-Vlaamse ligakampioenschappen en het lentetoernooi van Dolle Torre zijn geannuleerd. Er zullen tot minstens eind augustus quasi geen toernooien worden georganiseerd in België. Ook in het buitenland zul je al goed moeten zoeken.

Een uitzondering is de Brugse Meesters. Die zullen dit jaar uitzonderlijk omgevormd worden tot de Belgische kampioenschappen schaken en vindt plaats in Brugge in de 2de helft van augustus. Voor dit toernooi worden heel strikte Corona-maatregelen genomen. Meer info op de website van het toernooi www.brugsemeesters.be

 

Komend seizoen

Met de richtlijnen die we nu gekregen hebben is een heropstart in de club niet evident. Mondmaskers zijn verplicht, we moeten 10m² per persoon voorzien indien er wat rondgewandeld zal worden in het lokaal, de barwerking is niet zomaar toegestaan enz. Kortom, het is niet vanzelfsprekend om zo opnieuw te beginnen.

Voorlopig gaan we met het bestuur er van uit dat we in september opnieuw kunnen starten in ons lokaal. Hopelijk zijn de maatregelen tegen dan versoepeld. Dit betekent dat we hopen je opnieuw te kunnen zien vanaf de eerste vrijdag van september. Concrete info zal volgen eind juli.

Uiteraard volgen we de situatie verder op en zullen we ons houden aan de geldige richtlijnen. We hebben leden van jong tot oud, en willen dat iedereen zich veilig voelt.

 

Intussen wens ik je uit naam van het bestuur van Het Trouwe Paard gezonde en deugddoende zomermaanden. Misschien zien we je nog eens in één van onze laatste online rapidtoernooitjes, en anders tot september!

 

Kurt Piceu

voorzitter

 

 

 

 

 

Jeugdschaaknieuws sinds de “Corona” vanaf maart 2020

Geplaatst 9 jun. 2020 23:28 door Kurt Piceu

Beste Jeugdschaker

Beste Ouder

 

En toen kwam Corona…

Ondanks de “Corona” hebben we toch al zeer intensieve schaaklessen online kunnen geven via “hangouts” en Lichess.org en ook toernooien gespeeld! Iedereen kreeg ook een account op http://www.schaakschooloostende.be/ op initiatief van Tom. De kostprijs van €5 per speler hebben we betaald uit de clubkas. Ik hoop dat iedereen die ook verder gebruikt om te leren, het is een zeer interessante site!

We hebben nu ook een team-account aangemaakt op Lichess.org: “HTPOostkamp-jeugd” https://lichess.org/team/htpoostkamp-jeugd  

Bijna iedereen is er ingeschreven. Indien je er nog niet bij bent: doen! Daar kan je volgen wie er van je club online is eventueel chatten of elkaar uitdagen voor een partijtje.

Voor de schaakleraars was het een drukke periode. Alles kwam onverwacht en we moesten alles opzetten om online de lessen verder te kunnen geven. Ook voor ons was dit nieuw terrein. William nam stap 1 voor zijn rekening, Jonny stap 2 en Jarid stap 3 & 3+.

Het “stappenleerboek online” voorbereiden was een hele klus! Maar op die wijze konden de lessen voortgaan en na de lessen kon ook nog een partijtje online worden gespeeld. Het spelen in ons lokaal op een echt bord is uiteraard nog leuker, maar dit was een plezant alternatief. Ook had iedere leraar naast de stappenmethode zelfgemaakte studieoefeningen. Jarid kwam zelfs met een online “Kahout schaakquiz”! De reacties op die quiz waren onverdeeld positief!

Zaterdag 30 mei 2020 hebben we dan een toernooi online gespeeld met iedereen van elke stap tegen elkaar! Dit werd gewonnen door Joran van stap één! Joran is heel goed bezig. Ook in het onlinetoernooi georganiseerd door de liga scoort hij wekelijks zeer goed!

Sverre op plaats 2 was ook dik in orde. Andrés op plaats 3 was niet slecht maar misschien hadden we stiekem gehoopt dat hij het nog beter zou gedaan hebben. Hij speelt ook niet zoveel online als de anderen waardoor hij misschien een deel routine mist.

Het was een heel leuk toernooi waar we met 14 van onze jeugdspelers virtueel aanwezig waren. Positief was ook dat er enkele mogelijke nieuwe spelertjes aanwezig waren die komend jeugdschaakseizoen eventueel erbij komen!

Je kan via de onderstaande link alles nog eens bekijken. Je kan de partijen van je zoon of dochter ook naspelen. Zo kun je zelf afwegen of je nog in staat zou zijn om te winnen van hem of haar 😉

https://lichess.org/tournament/BFd35hci

 

Jeugdschoolschaaktoernooi

Zaterdag 6 juni was er een team “Jeugdschoolschaaktoernooi” voor een toernooitje tussen verschillende scholen uit Oostkamp, aangevuld met enkele scholen uit Loppem en Brugge. Dit toernooitje wordt al enkele jaren georganiseerd door onze club op vraag van de scholen. Voor de eerste keer zouden we dit nu online spelen én schreven we vanuit onze eigen jeugdwerking ook een ploeg in.

 

Het werd een fantastische dag voor team” HTPOostkamp-jeugd”: we hebben dit gewonnen!

Van de 6 ingeschreven scholen waren onze jeugdschakers veruit de sterkste. Dit is een bewijs dat we zijn goed bezig zijn en dat doet deugd !

 

Iedereen heeft het fantastisch gedaan, maar de prestatie van Joran op de eerste plaats met een sterke score is wel speciaal!

 

·         Op 1 Joran: ja wat kan ik zeggen, het is gewoon FANTASTISCH!

·         Op 2 Olivier Dhoop. Olivier heeft wegens studies zijn schaakactiviteiten op een lager pitje gezet. Misschien zien we hem volgend seizoen terug bij de volwassenen?

·         Op 4: Anna. Wat een vooruitgang!  Ze kwam langzaam op gang maar eens de motor warm was er geen stoppen meer aan.

·         Op 5 Sverre. Hij blijft bevestigen. Hier en daar nog wat sleutelen aan de opening en we komen er wel!

·         Op 9 Andrés. Goed, maar kan veel beter. Het aanpassen aan online spelen gaat iets moeizamer.

·         Op 11 Lars. Ook heel goed hoor: bekijk maar eens de gepresteerde partijen.

·         Op 12 Tiebe. Zeer goed, maar hij presteert beter in het toernooi van de liga.

·         Op 27 George. Hij speelt veel beter dan vorig seizoen. Hij begint altijd goed maar dan verliest hij een beetje de concentratie. Op het einde kon hij er wel nog een eindspurt uitpersen! Hij had wel nu en dan wat last met de internetverbinding. 

 

Er waren 50 ingeschreven jeugdschakers ingeschreven en 7 Oostkampse jeugdspelers komen in de eerste 12. Respect!

De totale winst was een teamprestatie en we wonnen dit met overtuigende cijfers!

HTPOostkamp-jeugd              204 punten

BS GO BRUGGECENTRUM     123 punten

Sint- Maartenschool               115 punten

Door op onderstaande link te klikken kan je alles nog eens herbekijken en de partijen nabeschouwen.

https://lichess.org/tournament/sMCU8WRC

 

Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap. Het is nu duidelijk dat we niet de gelegenheid zullen hebben om de resterende partijen van het kampioenschap te spelen. Daarom sluiten we dit toernooi af en is de tussenstand ook onmiddellijk de eindstand.

De clubkampioen van de A-reeks is dan Sem met de meeste punten, Andrés op de tweede plaats met 8.5 op de derde plaats hebben we Jarno met 7 punten! Het is wat ongelukkig dat dit kampioenschap gesaboteerd werd door de “Corona” maar Andrés is een evenwaardige kampioen. Volgend seizoen doen we het over en dan hopelijk zonder problemen!

1.      SEM                    9     punten

2.      Andrés               8.5  punten

3.      Jarno                   7     punten

4.      Andreas              6     punten

5.      Laurens              5.5 punten

6.      Arthur                3     punten

7.      Tim                     2     punten

8.      Lars                                  1    punt

De clubkampioen van de B-reeks is dan Sverre geworden met grote voorsprong op Tiebe die plaats twee inneemt en op plaats drie Anna maar een half puntje achter Tiebe.

EINDSTAND: 

1.      Sverre      23.5 punten.

2.      Tiebe        19.5 punten.

3.      Anna         19   punten.

4.      Joran         17  punten .

5.      Lindert      14  punten.

6.      George      12 punten.

7.      Wout          6  punten.

8.      Siem           2 punten.                      

Proficiat aan iedereen: goed gespeeld! We doen ons best om volgend seizoen iedereen een stapje hoger te helpen.

 

Rest van  het seizoen

We hebben er eens goed over nagedacht en vinden dat we zaterdag 27juni de online lessen eindigen. We hebben dan wel goed ons best gedaan!

Het Team account “HTPoostkamp-jeugd “is nu altijd toegankelijk.

Als we als leraar de zaterdagmorgen tijd hebben zullen we daar zeker te vinden zijn en eventueel chatten of een trainingspartijtje spelen!

We beginnen dan opnieuw in september en hopen dat tegen dan alles weer kan en geen nieuwe “pandemie ”ons schaakseizoen in de war brengt.

Dus nog 3 zaterdagen lessen. Op de laatste lesdag zullen we een simultaan proberen te organiseren. Een simultaan is dat één sterke speler tegen iedereen speelt!

Verder heel veel dank aan iedereen voor alle steun!

En nogmaals “FELICITATIES” met het behalen van de beste jeugdschakers van OOSTKAMP!!

Ook een fijne zomer gewenst van het ganse team!

 

 

Groeten van de schaakleraars

William, Jonny, Jarid en Jaron!

Jeugd Clubcompetitie 2019-2020

Geplaatst 19 mrt. 2020 09:15 door Kurt Piceu

Wat een toestand, alles stil we staan machteloos!
De lessen zijn bijna afgewerkt.

Je kunt altijd kijken op de sites die ik al eens heb doorgestuurd om toch een beetje thema's te oefenen alvorens de toetsen komen, gevolgd door de examens. 

Ondanks alles toch een beetje nieuws over onze Clubcompetitie.

Bij de A-reeks begon er schot in te komen en dan de Corona verpest alles!
Het was ook een probleem dat niet altijd iedereen aanwezig is! 
Hier krijgen we een probleem daar we waarschijnlijk deze competitie niet zullen kunnen afwerken!

Bij de B-reeks is iedereen altijd aanwezig en daar ze met minder tijd spelen is een dubbele competitie kunnen gespeeld worden.
Met een zeer gelukkige en verdiende winnaar SVERRE BAL, dikke proficiat en zeer goed gespeeld!!
Op de tweede plaats Tiebe en Anna op derde plaats (kan wel veel beter, verliest soms de concentratie).

Dus voor zover de Clubcompetitie, we houden jullie verder op de hoogte hoe we verder gaan!

En dank ook de verantwoordelijke Jarid en Jaron om de clubcompetitie in goede banen te begeleiden!

Vriendelijke Groet,
William Verleye
Jeugdschaakleider:

Corona: geen activiteiten t.e.m. 3 april

Geplaatst 13 mrt. 2020 00:47 door Kurt Piceu

Wegens de opgelegde maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus annuleren we alle activiteiten voor de volwassenen op vrijdagavond en voor de jeugd op zaterdagvoormiddag t.e.m. 3 april.
Dit betekent dat er tot dan geen jeugdschaak is en dat de eerste 2 speelavonden van het Open Rapid worden geannuleerd.

De leden zullen via mail op de hoogte worden gehouden over eventuele nieuwe wijzigingen.

Jeugdnieuws: Finale Criteriumtoernooi in Brugge op zaterdag 28 en zondag 29 december

Geplaatst 3 jan. 2020 01:13 door Kurt Piceu   [ 3 jan. 2020 01:16 bijgewerkt ]

Van Oostkamp hadden we toch weer een goede vertegenwoordiging met 7 spelers!

Bij de F-reeks (-8) daar speelden ze 9 Zwitsers met 30 minuten bedenktijd per speler en hadden daar
Georges van Lent. Die eindigt het toernooi met 4 punten op de 16de plaats van de 25! Heel mooie prestatie, Georges begint er de smaak in te krijgen!

Bij de D-reeks (-12) er werd 7 ronden Zwitsers gespeeld met 67 deelnemers. 45 min. bedenktijd per
speler.
Hier hadden we Sem Honorez, Sverre Bal, Lindert De Geldere en Tiebe Gevaert!
Werkpunten genoeg voor 2020 want de resultaten waren alles behalve, een deel zet ik op onze rekening
daar we in de organisatie waren beland om dit toernooi feilloos te laten verlopen voor alle jongeren en
geen aandacht genoeg aan onze jeugdspelers konden geven!
Wel had ik de nodige demo borden klaar gezet, maar toen ik naar de analyse ruimte kwam waren er al
borden verdwenen naar andere clubs die dan wel waren geïnteresseerd om te analyseren.
George was wel één van de weinige die wel wilde trainen!
Jammer genoeg vonden de anderen spelletjes op de GSM’s veel leuker dan trainen voor de volgende
rondes, zo zie je ook de resultaten!

Sem deed het nog best met 2 wedstrijdpunten op plaats 59, wel is de tegenstand zeer sterk!
Sverre 1,5 niet slecht en is goed bezig ( kan zeker veel beter alleen een beetje leren luisteren) maar
gebruikt niet zijn aangeboden 45 minuten, zeker een werkpunt en ook de openingen verder bekijken met
de 3 vuistregels.
Tiebe 1 punt op plaats 66, jammer doet het zo goed in de club de zaterdagen en komt dan op toernooi
en vergeet alles!
Lindert 1 punt op plaats 67 maar niet slecht voor iemand van stap 1, maar er zijn werkpunten en dit
zullen we zeker aanhalen in 2020!

Bij de C-reeks hadden we Andrés Deruwe scoort 2 punten en eindigt op plaats 25 van de 30.
Kan veel beter en ik denk dat hij zijn schaakmaat Andreas heeft gemist.
Andrés neemt zijn tijd en speelt rustig bekijkt alles goed maar dan loopt zijn plan niet zoals hij gedacht
heeft! Jammer maar dit komt wel goed !

Bij de B- reeks hadden we onze lesgever voor stap 3+ en talentvolle jeugdspeler Jarid Piceu!
Jarid begon de eerste dag minder met 1/3 maar behaalde op zondag een 4/4 wat hem een 5/7 en de
derde plaats bezorgde.
Proficiat met dit resultaat!

Bij de A-reeks reeks speelden ze 7 ronden Zwitsers met 31 deelnemers!
Daar hadden we Nils Van Torre (jeugd) en Raf Barzeele (senior) die ons vertegenwoordigde Raf speelde
een heel goed toernooi eindigt met 5 punten op een gedeelde 5de plaats!
Nils speelde een minder goed toernooi en eindigde met 3,5 punten op de 15de plaats.

Natuurlijk aan allen bedankt om er bij te zijn en hopelijk hadden jullie een twee daagse leuke schaak
belevenis!

Nogmaals deelnemen is belangrijker dan winnen alhoewel winnen is wel leuk!
Dus trainen, trainen en nog eens trainen ook leren noteren dan leer je je partijen analyseren en
bespreken! Zeker als je zoveel tijd krijgt! Dus veel werkpunten voor 2020!

Onze vaste fotograaf op de jeugdcriteriums plaatste volgende mooie beelden op Facebook.
Neem gerust een kijkje!
https://www.facebook.com/pg/SchakenInBelgie/photos/?tab=album&album_id=804853529940801&ref=page_internal

En op de volgend site kan je nog eens alle resultaten doornemen!
https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Verder wensen wij iedereen een gelukkig en gezond 2020!
Tot 11 januari dan zijn we weer op post!


Grt. William
En jeugdwerking.

Raf Barzeele Belgisch kampioen rapid in categorie -2000 elo

Geplaatst 10 dec. 2019 23:47 door Kurt Piceu   [ 10 dec. 2019 23:47 bijgewerkt ]

Op zaterdag 7 december werd in Gent het Belgisch kampioenschap rapidschaken voor de 65-plussers gespeeld. In de categorie tussen 2000 en 1800 elo toonde onze Raf zich de beste. Hij scoorde 5,5 op 9 en werd hiermee de eerste in zijn categorie. Hij mag dus voor een jaartje zich Belgisch kampioen rapid bij de 65+ bij de -2000 elo noemen.

Proficiat!

Jeugdnieuws: Criteriumtoernooi in Gent op zondag 24 november

Geplaatst 4 dec. 2019 01:58 door Kurt Piceu

Op deze mistige dag kwamen 245 deelnemers afgezakt naar Gent..

 

Oostkamp werd vertegenwoordigd door Anna Verbeke bij de U10 en Jarno Sarrazyn U12.

 

U 10 met 63 deelnemers toch weer grote opkomst!

9 ronden Zwitsers Rapid met 15 minuten tijd speeltempo per speler! 

 

Anna eindigt op plaats 43 met 4 punten dat is toch goed hoor, er waren er 14 met 4 punten!

Een mooie winst in ronde 1 en dan loot men weer een beetje sterkere tegenstand en dat was net iets te veel!

Zo ging het 9 ronden verder, maar Anna is goed bezig die ook in de stappenlessen toch al veel verbeterd!

 

In deze reeks had KBSK 3 spelers Saravanakumar Atchaya eindigt op plaats 28 met 5 punten, speelt goed hoor!

Plaats 34 Cloetens Jannes met 4 punten en plaats 52 Thijs Alonzo met 3 punten!

Toch goede resultaten van deze jongeren ik vermeld deze uitslagen van de Brugse spelers daar we heel nauw samenwerken met hen!

 

U 12 met 69 deelnemers ook een grote opkomst zoals gewoonlijk! 

7 ronden Zwitsers Rapid met 25 minuten speeltempo per speler! 

 

Hier hadden we Jarno Sarrazyn die Oostkamp vertegenwoordigt! 

Geen gemakkelijke klus als je het deelnemersveld bekijkt! 

Jarno eindigt op plaats 64 niet zo goed.

Jarno was teleurgesteld en terecht sommige partijen zat er veel meer in, trots de 25 minuten speelt Jarno nog veel te snel! 

We hebben een werkpunt en gaan daarop trainen, Jarno speelt goed en ziet heel veel maar vergeet dan rustig verder te spelen! 

Ik begrijp het probleem, het is niet gemakkelijk soms je te concentreren in zulke grote groepen!

Volgend keer beter en deelnemen is belangrijker dan winnen!

 

Voor KBSK was Meysman Kaito de beste in deze reeks met 5 punten op plaats 5 en toch niet tevreden!

Ook Bharathi Muglan Dhanyadha was niet helemaal tevreden met 4 punten op plaats 22!

De instelling van kampioenen in wording!

 

In de B- reeks speelde Schalambier Kylian van de KBSK geen denderend criterium.

Met 14 deelnemers, wel een hele sterke groep eindigde hij op plaats 11 met 3 punten!

Kylian had niet de concentratie deze dag dat hij anders heeft en dat teleurstelde hem wel een beetje!

Maar al bij al toch goed vind ik!

 

Hieronder de link met de uitslagen van elke reeks en ook vernoemend waardig de sterke prestaties van de Brugse spelers in de A-reeks! 

Bekijk het maar eens!

 

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage 

 

Nog enkele lessen om iedereen klaar te stomen voor het “Kersttoernooi in Brugge 28-29/12 in de kerstvakantie” 

Ik hoop dat we met Oostkamp daar talrijk zullen aanwezig zijn!!

Het wordt interessant om te zien als we progressie hebben gemaakt, en welke werkpunten we hebben!

 

Vriendelijke Groet, 

William Verleye: Jeugdschaakleider.

"Het Trouwe Paard Oostkamp"


WVL IC: Oostkamp 2 verliest nipt van Knokke

Geplaatst 25 nov. 2019 07:48 door Kurt Piceu

Ploeg 2 : Ronde 2.


Te gast bij "Cnoc is Ier", de schaakclub van Knokke!


We waren hééééééél goed op tijd dankzij de goede en zekere tijdsplanning van Rudy (daar zijn ervaring van tijdsnood hem achtervolgt), met uitgerekend verbruik van de “Diesel” en genoeg in de tank kwamen we op de juiste plaats aan. 

Voor het zekere kwam Chris al een beetje dichter naar Sint-Andries daar Rudi al een mailtje had gestuurd dat hij hoopte diesel genoeg te hebben om er te geraken! 

Maar geen geleuter geen gepeuter na een lekkere koffie in het restaurant met een gezellige babbel was tijd om er tegenaan te gaan!

Geen gemakkelijk ploegske!


Met een gemiddelde van 1763 elo’s Knokke tegen 1517 elo’s HTPO zou het niet gemakkelijk zijn!


En dat was het ook niet: we verloren met 2,5 – 1,5, maar toch niet slecht!


Bord 1: Dezutter Johan (1902)- Verleye William (1596) 1/2-1/2

          – Gelijk opgaande Engelse opening versus Koning Indisch variant zonder Pc6...

ik bouwde nog een aanval op maar Johan had al zijn afweer goed opgesteld daar we de remise inzagen!


Bord 2: Mortier Jan (1704)- Pannier Jean-Pierre (1626) 1/2-1/2

          – Het was eerst wachten op Van Vlaenderen Peter (1798) die niet kwam opdagen?

19u58 besliste Knokke de opdracht aan Jean-Pierre over te laten!

Ik heb de partij niet intens bekeken maar zag toch dat alles muurvast zat en ik denk de eerste die een poging zou maken dit los te breken aan het kortste eind zou hebben getrokken.


Bord 3: Tavernier Philiphe (1792) – Duyck Rudy (1468) 1/2-1/2

          – Goed gedaan Rudy en was als eerste klaar. Jawel, als eerste! Was goed bij de les en nam geen risico’s. Zelf Philippe stelde de remise voor en Rudy nam die aan. Rudy stond zeker niet slechter en dat begreep Philiphe wel die geen gemakkelijke klant is en altijd streeft voor winst!

Dit was natuurlijk al een goed begin voor de ploeg met deze uitslag!


Bord 4: Debosschere Chris (1302) – Van Kerkhove Piet (1734) 0-1

          – Deze partij kon alle kanten uit. Ik vond dat Chris een goede stelling had en er werd op het scherp van de snee geschaakt! Piet was er niet gerust in. Een vermoeide Chris kon het geduld niet langer in toom houden en besliste een loperoffer op de koningsvleugel te doen! Goed bekeken, alleen een paar zetten te vroeg daar Piet alle gelegenheid kreeg te counteren die op een mat zou eindigen!

Chris zag dit en stak de witte vlag omhoog met een overgave handdruk!

Piet was verrast dat Chris een zo’n lage ranking had. Hij geloofde dit eerst niet en zei tegen Chris dat hij toch veel meer waard is!

Mooie woorden voor Chris!

Daar er niet veel consument mogelijkheden waren tijdens de partijen besloten we er nog eentje in te kappen en dan terug naar huis, met genoeg diesel!

Bedankt allen voor de gezellige schaakavond en tot de volgende!


Ploegkapitein van de avond,

Will-I-Am


WVL IC: Oostkamp 1 wint tegen KOSK 2

Geplaatst 24 nov. 2019 11:53 door Kurt Piceu   [ 25 nov. 2019 07:40 bijgewerkt ]

Voor de tweede ronde van de WVL IC wachtte deze keer de verplaatsing naar Oostende. We hadden geen enkel idee hoe Oostende hun ploeg ging opstellen en we besloten gewoon volgens elo onze ploeg op te stellen.
Mooi op tijd vertrok de Kurt-mobiel met Jarid, Jonny en mezelf naar Oostende. We hadden warme kleren voorzien, want we weten dat de avonden daar lang en koud kunnen zijn.

Stipt om 20h begonnen we aan onze partijen. Normaal gezien maak je na 1 a 2h een eerste balans op en hoop je dat die positief is, om zo de oppergaai mee naar huis te nemen.
Maar deze keer liep het zo niet, het was net allemaal ietsje anders.

Het was rond kwart na 8... Ik keek naar rechts. Daar gingen net de stukken van Jarid al weer in de doos. De tegenstander had een stuk weg geblunderd. 1-0.
Nog een kwartier later... Ik keek naar links: Daar gingen de stukken ook al weer in de doos. Jonny had ook een stuk gewonnen en ging paar zetten later mat zetten. 2-0.
Zelf zei ik tegen Kurt, om maar remise voor te stellen, dan zijn we al zeker van de overwinning, maar net nu was mijn tegenstander lang aan het denken, dus moest nog even wachten. Kurt deed hetzelfde maar zijn remise aanbod werd geweigerd. Rond kwart voor negen kon ik ook weer spelen en stelde remise voor die onmiddellijk aanvaard werd. 2,5 - 0,5. Na 45min was het Oostends schip al gezonken .

Nu volgde het lange wachten. Ik had de indruk dat Kurt niet zo goed staat, de indruk dat Kurt slecht staat, de indruk dat Kurt er weer wat door komt, de indruk dat Kurt beter staat, Kurt niet meer veel tijd heeft, Kurt een leuke zet ziet, jammer genoeg dat deze zet een zet te vroeg was en de counter dodelijk was. Zo zaten rond middernacht alle stukken weer in de dozen en konden we met een 2,5-1,5 overwinning op zak weer richting Oostkamp.

Wim

Bord KOSK 2   Het Trouwe Paard 1 1,5-2,5
1 Steven Vanden Bussche 2039 - Kurt Piceu 2092 1-0
2 Glenn Dayer 1818 - Jarid Piceu 1828 0-1
3 Hugo Roman 1720 - Wim Boydens 1791 0,5-0,5
4 Patrick Rommelaere 1948 - Jonny Rogiers 1783 0-1

1-10 of 92