08-09 Gruppa


Velkommen til skitrening for barn født i 2008 og 2009. På skitreningene ønsker vi å lære barna å gå på ski gjennom allsidig trening på barmark og på snø.

Treningene består av mye lek med fokus på spenst, hurtighet, styrke og koordinasjonsøvelser som barna liker. Gjennom skileik øves barna på balanse, tyngdeoverføring, hurtighet og utholdenhet uten at vi ensidig fokuserer på teknikk på trening. Så vi har det artig på trening!

Vi ønsker gjerne at foreldrene er tilstede på treningene og at dere er med som hjelpere på de ulike aktivitetene.

Treningsgruppa består av 20 ivrige gutter og jenter. Fram til snøen kommer møtes vi på Charlottenlund kl 18, eller der hvor det gis beskjed om det via Spond eller facebookgruppa  

I oktober starter vi med to treninger i uka, mandager og onsdager. Når det blir skiføre gjennomfører vi med klassisk og skøyting annen hver uke frem til onsdagsrennene begynner. 

Vi ønsker at flest mulig i gruppa vår er med på onsdagsrennene da det gir god erfaring i det å gå renn i en uhøytidelig ramme. Vi legger til rette for at de som er med fra gruppa vår starter samlet på slutten av rennet, da det gir best forhold for løperne. Vi varmer opp sammen og kjører en trening av litt kortere varighet før rennet. Dette skjer på stedet der onsdagsrennet arrangeres.

For at vi skal få mest mulig ut av treningene er det viktig at dere stiller med skiene smurt ferdig før trening, spesielt på de klassiske øktene/ukene. Det sendes ut smøretips foran hver trening og vi trenere kan hjelpe til før treningen.

Vi oppfordrer alle til å melde seg på renn i nærområdet til vinteren, såkalte sonerenn eller kretsrenn. Se terminlista her

Dette er renn mange fra gruppa er med på, og alle får premie. Det er sosialt å være med, og vi vil prøve å hjelpe med smurning og trenene vil prøve å følge opp løperne underveis i løypa. 

Tenker dere på om skitrening kunne være en fin aktivitet, er det bare å møte opp på trening. Om det fenger melder du barnet ditt på treningsgruppa her og registrere som medlem i klubben her.

Trenere:

Henrik Romsaas

henrik.romsaas@tromso.kommune.no

Tlf 99 25 24 95

Øyvind Lyngedal

Tlf 47 30 84 92

oyvind.lyngedal@outlook.com

Kim Bugge-Olsen


Treningsgruppen har egen Facebookgruppe: Tromsø skiklubb langrenn 11-12 år 

Spond gruppe https://group.spond.com/TRIBT

Treningstider: 

Mandager kl 1800-1915

Onsdager kl 1800-1930 (styrke inne i treningsrommet på klubbhuset siste 30 min)

Alle treninger på snø fra skistadion på Templarheimen

Siste kunngjøringerComments