Introduksjon til Triman 2018

Så skedde det som inte fick ske. Efter att Trimans siste tzar Vsevolod dog kunde Adelsrådet inte enas om en värdig efterträdare och inbördeskriget var snabbt ett faktum. Landets gränser kränktes snart av främmande rövarband, desertörer och skrupellösa legosoldater passade på att plundra byar som nu stod utan beskydd. Tiggarriddarna kämpade tappert för folkets väl, men mörkret föll över Triman och allt verkade hopplöst. Hade Svarogs ljus slocknat?

Några år senare har kyrkan fått nog. Kyrkans Äldste har skickat sändebud till de fem hertigdömenas representanter i ett försök att ena landet och välja en ny tzar. Mycket ont blod finns fortfarande kvar, men alla är troende och ingen skulle väl vanära sig inför Svarog genom att dra vapen vid ett välsignat möte... eller?


Lajvet börjar med att representanter för de olika provinserna anländer till mötet där Trimans nya tsar ska väljas, vilket hålls av kyrkoäldsten. Det kommer finnas möjlighet till diplomatiskt spel, väpnade konflikter, magi och övernaturlighet, men även personliga mål och dolda agendor. 

Vi vill att spelarna skickar in roller som är:
- Kniaz eller kniaginia, eller deras utsända representanter 
- Prästerskap 
- Väpnade roller från de olika fraktionerna 
- Kyrkans tiggarriddare 
- Vasaller och tjänstefolk åt representanterna 
- Handelsfolk och ofrälse på genomresa 
- Flyktingar från det pågående inbördeskriget 

Du kan spela i en av dessa fraktioner:

Trimans kyrka
Gradoslavl
Ledoslavl
Kardomir
Jereman
Drevnedub


Vilken typ av lajv kommer detta vara? Vi har tagit inspiration från det bästa av tidigare lajv som vi har deltagit i för att skapa ett mångfacetterat spel där du kan få uppleva en rättfram berättelse om godhet och ondska, en gråskala där moral är debatterbart eller en fri upptäcktsfärd i den värld vi har skapat. Eller alltihop - gör din saga så enkel eller komplex som du vill.


Du leser selvsagt reglene for lajven: 
regler

og så kan du melde deg på her: link til påmeldingsskjema

Kostymkrav:
Vi stiller ikke høye kostymekrav, men ønsker at dere tar inspirasjon fra Slaviske folkedrakter og kostymer:
Noen inspirasjonsbilder
Våpen
Kostymeforslag