Travelz brengt reisverhalen, blogs, columns en tips over wereldse bestemmingen. Beeldend geschreven, met een vleugje humor en ondersteund met beeldmateriaal. Reiservaringen soms net even anders belicht. Over onverwachte ervaringen, bijzondere mensen of de natuur die roept om een uitdaging. Met Travelz hoop ik je te boeien, te verrassen en je de wereld te laten omarmen.Het fijne van eilandhoppen? Dat op elk volgend eiland je reis een beetje opnieuw begint. Odysseus had als eindbestemming Ithaka, wij ook! We reizen in zijn voetsporen, maar dan wel met een auto.. 

Stel je een plek voor zonder auto’s en zonder zorgen. In het land van voetbal en samba, miljoenensteden en regenwoud, havaianas en mooie vrouwen. Morro São Paulo, aangenaam kennis te maken..We zakken langzaam de donkere diepte in. Mijn duikhorloge geeft 24 meter aan als gids Peter naar een opening in de rots, formaat keukenraam, wijst. Steven Spielbergs Jaws komt snoeihart in mijn geheugen naar boven. Duiken met haaien in een grot. Waarom? ..Je hebt van die parels die je eigenlijk liever voor jezelf wilt houden, maar tegelijkertijd te mooi zijn om niet te delen. Vooruit! Hier 4 parels in Griekenland, speciaal voor jou. Maar niet verder vertellen..

Keulen - streetart
Een angstaanjagende tattoo in zijn nek, schouders gebogen en de hoody geheimzinnig over zijn ogen getrokken. Aan zijn schouder hangt een rugzak, volgepropt met verfbussen en ander gereedschap. In mijn gedachten zie ik hem het café binnenstappen..Er is een gebied, in het noorden van Australië, waar water en wildlife het voor het zeggen hebben. Het thuis van Aboriginals en krokodillen, waar cultuur en natuur zich verenigen. Kakadu is de naam! ..