Αρχική Σελίδα

 
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης "Ανάσα" στο δήμο Κηφισιάς, σε καλωσορίζει στον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου - Ερμής. Στην αυξανόμενη φτώχεια και τις δυσκολίες που καθημερινά βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, η λέξη αλληλεγγύη έχει γίνει συνώνυμη με την ελπίδα, τη δύναμη και συγχρόνως τρόπος αντίστασης.
 
Από την αρχή της κρίσης, το δίκτυό μας έχει αναπτύξει σειρά κοινωνικών δράσεων, μεταξύ άλλων χαριστικά παζάρια, συλλογή - διάθεση τροφίμων και φαρμάκων, συμμετοχή στο κίνημα "χωρίς μεσάζοντες".
 
Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα εξειδίκευσε τις κατευθύνσεις του και έτσι σήμερα λειτουργούν Ομάδες Υγείας, Φαρμάκων, Τροφής, Παιδείας και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας. Δημιούργημα της τελευταίας είναι η Τράπεζα Χρόνου - Ερμής.
 
Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια κοινωνική τράπεζα που δεν στηρίζεται στις εγχρήματες συναλλαγές και το κέρδος. Στόχο έχει να αντικαταστήσει το φόβο με την αισιοδοξία και να αποκαταστήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για μας μετράει ο άνθρωπος ως αξία και η ποιότητα της ζωής του.
 
Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους δεν πρέπει να έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος. Η πρωτοβουλία μας αποσκοπεί ο καθένας και η καθεμιά να ανακαλύψει κρυμμένες δεξιότητες, τον πλούτο της προσφοράς, την αξία της υποστήριξης του συνανθρώπου.
 
Λέμε όχι στην απομόνωση. Σκοπός μας είναι τα μέλη της τοπικής κοινωνίας μας να ξαναγνωρισθούν στη βάση της καλής πίστης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε τα προβλήματα της οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης να μη κακοφορμίζουν στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού μας.
 
Απαντάμε ναι στην προσφορά βοήθειας και στήριξης στις καθημερινές μας ανάγκες, αντλώντας από τη δεξαμενή των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των υπηρεσιών που διαθέτει η τράπεζά μας με αίσθημα αμοιβαιότητας.
 
Πιστεύουμε ότι η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί απάντηση στην απελπισία της ανεργίας και την κοινωνική περιθωριοποίηση. 
 
Επιθυμούμε να αγκαλιάσουμε και να εντάξουμε στην τράπεζά μας όλες της θετικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας μας που διψούν να συνεισφέρουν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικές δράσεις. 
 
Ονειρευόμαστε μια πατρίδα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Ονειρευόμαστε όλοι μαζί να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια, την αδιαφορία, τον εγωκεντρισμό, την παθητικότητα.
 
Φιλοδοξούμε να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλο.
 
Φιλοδοξούμε να γίνουμε ενεργά και ζωντανά κύτταρα μιάς δημιουργικής τοπικής κοινωνίας, που εκπαιδεύεται στις συλλογικές και άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες. Μια κοινωνία με πίστη στον εαυτό της, με δυναμικό ενδιαφέρον για το καλό του καθενός ξεχωριστά και όλης της κοινότητας και με όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.
 
Μέσα μας δεν πρέπει να κατοικεί ο φόβος, η υποταγή και η ανυποληψία. Μέσα μας πρέπει να κατοικεί ο αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία.
 

 
 

Ανακοινώσεις

 • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 4 / 2 / 2015 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ 1η ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΗΤΟΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΑΣΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 25 ΣΤΙΣ 20.00.ΘΕΜΑΤΑ  1.ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ                                 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ '' ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ''                3. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 
  Αναρτήθηκε στις 29 Ιαν 2015, 1:56 π.μ. από το χρήστη Τράπεζα Ερμής
 • Γενική Συνέλευση του δίκτυου αλληλεγγύης ΑΝΑΣΑ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ανάσα Τετάρτη 3-12-14 & ώρα 19.00 στα γραφεία Ευαγγελιστρίας 25 & Μιλητου με θέμα :Α. Απολογισμός Δικτύου Β. Διεύρυνση Δικτύου - Προτάσεις νέων εκδηλώσεων Δίκτυο Αλληλεγγύης Ανάσαdiktuoanasa2012@gmail.com
  Αναρτήθηκε στις 2 Δεκ 2014, 4:32 π.μ. από το χρήστη Τράπεζα Ερμής
 • Untihttps://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=02a5a3303f&view=att&th=1491a1c690b0b65c&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zwtled Post Θα θέλαμε για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία σας και τη συμμετοχή σας στο project!Οι συνεντεύξεις φτάνουν πια στο τέλος τους και το νομαδικό αρχείο της συλλογής some democratic fictions θα ανοίξει για το αθηναϊκό κοινό με τη μορφή της multimedia εγκατάστασης thoughts meet spaceathens, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ. Σας περιμένουμε εσάς και τους φίλους σας για να πιούμε κρασί και να συζητήσουμε, στον πρώτο όροφο και την ταράτσα του bhive, Μηθύμνης 18, Κυψέλη.Στην εγκατάσταση θα συμπεριληφθούν μεταξύ άλλων και ορισμένες από τις συνεντεύξεις που εσείς μας δώσατε. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 21 έως και τις 25 Οκτωβρίου, καθημερινά 6-9 μμ.Περισσότερες λεπτομέριες ...
  Αναρτήθηκε στις 18 Οκτ 2014, 12:57 π.μ. από το χρήστη Τράπεζα Ερμής
 • Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παιδεία-27/09/2014 Η διαχειριστική ομάδα της τράπεζας χρόνου "Ερμής" καλεί  όλα τα μέλη της να συμμετέχουν στην εκδήλωση του Δικτύου Αλληλεγγύης "ΑΝΑΣΑ" στην πλατεία Τσακπίνι όπου θα μαζευτεί σχολικό υλικό για μαθητές που έχουν ανάγκη.ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Σάββατο 27-09-2014 Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνι) 11:00 μέχρι 13:00 Το Δίκτυο Αλληλεγγύης “Ανάσα” συμμετέχει στην καμπάνια “Παιδεία για όλους” και μαζεύει σχολικό υλικό για τους μαθητές που έχουν ανάγκη συμβάλλοντας με αυτόν το τρόπο στην προσπάθεια να υψωθεί ένα φράγμα αλληλεγγύης στη διαρροή μαθητών, τη μορφωτική φτώχεια και τη βία που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση και καλλιεργούν έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ανοικτή εκδήλωση του Σαββάτου στην Πλατεία 28η Οκτωβρίου (τσακπίνι) φέρνοντας ...
  Αναρτήθηκε στις 24 Σεπ 2014, 8:20 π.μ. από το χρήστη Τράπεζα Ερμής
 • ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΜΗΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΗΤΟΙ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ.ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.   
  Αναρτήθηκε στις 1 Σεπ 2014, 10:43 π.μ. από το χρήστη Τράπεζα Ερμής
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 5 από 25. Προβολή περισσότερων »

Επικοινωνία:

Διεύθυνση Ευαγγελιστρίας 25 Ν.Ερυθραία

κάθε Tετάρτη 19:00-21:00 μ.μ.στο στέκι "ΑΝΑΣΑ"

Τηλέφωνο: 2108078353

επικοινωνία άλλες μέρες τηλέφωνο:6979927044

e-mail: trapezaermis@gmail.com