Rubrieken

Interessante sites en acties

 • Lier op Wielekes
  Vanuit een vrijwilligerskern in samenwerking met Transitie Lier, werd in 2018 het project Lier op Wielekes opgestart.

  De bedoeling is elk kind toegang te geven tot een goed onderhouden kinderfiets, om meer kinderen vlot en veilig op de fiets te krijgen. Voor een vast jaarlijks bedrag kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar oud een fiets gebruiken, met een onderhoud inbegrepen, en omruilen wanneer deze te klein is geworden. Voor wie het financieel moeilijker heeft, is er zelfs een kansentarief.

  Op die manier kunnen we ook duurzamer omgaan met een betere kwaliteit fietsjes.

  Kijk zeker eens op de Facebook-pagina voor meer info.
  Geplaatst 17 apr. 2019 04:16 door Stijn Steeman
 • TransLab K
  TransLab KSoms kan even gluren bij de buren geen kwaad. Translab K wil experimenteren met kleinschalige projecten waarin burgers zelf ecologische intiatieven nemen en met hun activiteiten de transitiebeweging in de Kempen stimuleren. Alvast zeer interessant om volgen! 
  Geplaatst 17 mei 2017 09:11 door Stijn Steeman
 • Woensdag fietsdag
  De voordelen van fietsen zijn gekend, zowel voor eigen gezondheid als voor je omgeving. De campagne Woensdag Fietsdag wil meer Vlamingen op de fiets krijgen, al zeker een dag in de week. Verschillende mascottes nemen je onder hun hoede om samen te ontdekken hoe fietsen functioneel en geweldig leuk is. Wil je iemand overtuigen (meer) te fietsen, stuur het hem/haar zeker door!
  Geplaatst 17 mei 2017 09:04 door Stijn Steeman
Berichten 1 - 3 van 18 worden weergegeven. Meer bekijken »

Boek van de maand

 • Oases door Luc Vankrunkelsven
  cover OasesDe titel is geïnspireerd op het gedachtegoed van Hannah Arendt, nl. het koppel woestijn en oases. Het is enerzijds een metafoor: we leven in een mentale, monoculturele woestijn, waar we ons best niet aan aanpassen; vandaar de noodzaak van oases van creatief en onafhankelijk denken en beminnen. Anderzijds is het een realiteit van bv. sojawoestijnen in Brazilië, gekoppeld aan maïswoestijnen in Europa.

  De auteur brengt verslag uit van zijn ervaringen in Brazilië, telkens in relatie met Europa en/of China. De sojawoestijn aan de overkant van de oceaan, in dienst van onze hoge vleesconsumptie en vleesexportbelangen, staat symbool voor een perverse globalisering met vele slachtoffers. Tegelijk beschrijft de auteur hoe oases van alternatieve landbouw en consumptie kunnen geglobaliseerd worden. Wervel probeert deze oases te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Daarom laat Wervel in het boek ook drie Brazilianen aan het woord en twee Belgen.

  Geplaatst 2 okt. 2016 12:13 door Stijn Steeman
Berichten 1 - 1 van 6 worden weergegeven. Meer bekijken »