Voorjaar 2017

Geplaatst 1 feb. 2017 01:04 door Stijn Steeman   [ 25 feb. 2017 04:38 bijgewerkt ]
Nu de dagen langer worden, iets vaker warm en zonnig ook, denken we al gauw aan hoe onze omgeving ook uit zijn winterslaap ontwaakt. De komende weken zullen planten en bloemen stilletjes terug naar boven kruipen, mogelijk nog vechtend tegen koudeprikken of wie weet een sneeuwtapijt.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bee-apis.jpg
Met de planten in tuin en natuur komen ook dieren terug volop naar buiten, insecten en andere ongewervelden en ook vogels uiteraard. Wij kozen ervoor dit voorjaar even te focussen op zeer belangrijke insecten die jammer genoeg ook zeer bedreigd zijn: de bijen.

Op donderdag 16 februari vertonen we daarom de film More than Honey, die ons een verbluffende blik geeft op de leefwereld van bijen en hun belang voor de mens, maar ook de bedreigingen. Iedereen welkom om 20 uur in 't Goed Voorbeeld!

Op zaterdag 11 maart gaan we dan samen in op het belangrijkste: hoe kunnen we de bijen helpen! Iedereen dus welkom op onze bijendag in Buso De Regenboog, Kapelstraat 33 te Lier voor een zeer boeiend programma voor groot en klein!

Hopelijk gaan we zo op naar een hongingzoet zoemende lente in Lier en omgeving!!
Comments