September 2015

Geplaatst 29 aug. 2015 12:59 door Stijn Steeman

Lezing Kris Peeters: 'Van auto zonder toekomst naar toekomst zonder auto'

Mobiliteitsexpert ‘de andere’ Kris Peeters brengt op dinsdag 15 september een lezing over mobiliteit in de toekomst. In zijn eigen stijl staat hij garant voor een boeiende avond onder de titel ‘Van auto zonder toekomst naar toekomst zonder auto’. De avond wordt georganiseerd door Fietsersbond Lier in samenwerking met Lier Woonplezier en Transitie Lier, en met de steun van de Mobiliteitsraad Lier en VormingPlus regio Mechelen.

Kris Peeters, meer gekend als ‘de andere Kris Peeters’, was voorheen schepen van mobiliteit te Herentals en de eerste fietsambtenaar van Vlaanderen. Hij bracht  boeken ‘Het voorruitperspectief’, ‘De file voorbij’ en ‘Weg van mobiliteit’ uit, schrijft occasioneel columns en opiniestukken en onderhoudt ook een blog met zijn eigenzinnige kijk op mobiliteit.

Wanneer? Dinsdag 15 september 2015 om 20u
Waar? Stedelijke Colibrantzaal, Deensestraat 6-7 te Lier (achter de bibliotheek)
Inkomprijs 5 euro (3 euro voor leden Fietsersbond en studenten), één drankje is inbegrepen
Graag reserveren via het webformulier

Als wij ons klimaat kunnen veranderen, waarom zouden wij dan onze mobiliteit niet kunnen veranderen? Dat willen we niet, zegt u? En als Kris Peeters u nu eens vertelde dat het moment niet veraf is dat we dat niet meer te kiezen hebben? (Het abalemma, heette dat in ‘Het Transgalactisch Liftershandboek’: een situatie waarin er nog maar één mogelijke keuze is, die we niet kunnen maken.) Of, als u dat liever hoort (we nemen aan van wel), dat wij dat eigenlijk wél willen? Straffe kost? Wacht tot u gehoord heeft over zwarte zwanen, de laatste Duitse Keizer en het vegetariërsprobleem. Of hoe (auto)mobiliteit bij nader inzien toch iets heel anders is dan gedacht.

Comments