Coöperatieve energie
Een energiecoöperatie is de ideale manier om lokale projecten voor duurzame energie-opwekking en energie-efficiëntie in eigen handen te nemen.

De komende maanden willen we mensen bij elkaar brengen om dit in Lier en Koningshooikt te realiseren. Hoe kunnen we hiermee aan de slag? Zien we al mogelijke projecten? Hoe krijgen we hier zoveel mogelijk Lierenaars bij betrokken?

Lees er alles over. Ons Energiecafé van 24 maart 2020 moeten we helaas uitstellen, we zoeken een nieuwe datum zodra mogelijk.

SAMENKOMSTEN en CONTACT

Elke derde zondag van de maand: Transitiecafé! Vanaf 19u30 in Refuge aan het Zimmerplein te Lier.

Geïnteresseerd om mee dingen uit te denken? Geef een seintje!


E-mailadres: transitielier@gmail.com

Je vindt ons ook op Facebook!
Schrijf je zeker ook in voor onze mailinglijst!
 


NIEUWS van ANDERE TRANSITIEGROEPEN


TRANSITIE VLAANDEREN

TRANSITIE VLAANDEREN
IS HET OVERKOEPELENDE VOOR DE LOKALE TRANSITIEGROEPEN.
Zij organiseren jaarlijks INLOOPDAGEN (2 daagse informatie dagen voor nieuwe opstartende groepen of transito's die zich dieper willen informeren) en UITWISSELDAGEN tussen de verschillende transitiegroepen in Vlaanderen en Wallonië.

Vind hen op: www.transitie.be

Nieuws Transitienetwerk Vlaanderen

OPSTART VELT WERKGROEP Transitie Lier

VELT WERKGROEP LIER
ZOEKT NOG MENSEN OM SAMEN VAN START TE GAAN !

Er is binnen Transitie Lier vraag naar SAMENTUINEN of TUINDELEN.
Wil jij hier aan meedoen ?  Mail naar transitie Lier.  Zowel voor tuinzoekers als tuindelers !!!

REPAIR CAFE ! WAAR ?

Ook al is het stilaan winter, de Repair Cafés blijven de laatste maanden maar groeien en bloeien! Via een nieuw kalendersysteem via UitInVlaanderen.be kan je vanaf januari je repair cafés daar terugvinden en ook in posten.

UitInVlaanderen: nieuw jaar, nieuwe agenda!
Door de onstuitbare opmars van Repair Cafés, zijn we op zoek gegaan naar een handiger systeem om de agenda met komende Repair Café-events te beheren.  Hiervoor gaan we nu in zee met UitinVlaanderen, de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. Want ook hier verdienen Repair Cafés natuurlijk hun plaats.
Daarom vragen we jullie vanaf nu om de komende Repair Café-events zelf in te voeren op uitinvlaanderen.be. Vervolgens nemen wij uit hun database de informatie over voor de kalender op repaircafe.be.

In de kijkerKALENDER

Interessante SITES en ACTIES

 • Lier op Wielekes Vanuit een vrijwilligerskern in samenwerking met Transitie Lier, werd in 2018 het project Lier op Wielekes opgestart.De bedoeling is elk kind toegang te geven tot een goed onderhouden kinderfiets ...
  Geplaatst 17 apr. 2019 04:16 door Stijn Steeman
 • TransLab K Soms kan even gluren bij de buren geen kwaad. Translab K wil experimenteren met kleinschalige projecten waarin burgers zelf ecologische intiatieven nemen en met hun activiteiten de transitiebeweging in de ...
  Geplaatst 17 mei 2017 09:11 door Stijn Steeman
Berichten 1 - 2 van 18 worden weergegeven. Meer bekijken »

BOEKEN met inspiratie

 • Oases door Luc Vankrunkelsven
  cover OasesDe titel is geïnspireerd op het gedachtegoed van Hannah Arendt, nl. het koppel woestijn en oases. Het is enerzijds een metafoor: we leven in een mentale, monoculturele woestijn, waar we ons best niet aan aanpassen; vandaar de noodzaak van oases van creatief en onafhankelijk denken en beminnen. Anderzijds is het een realiteit van bv. sojawoestijnen in Brazilië, gekoppeld aan maïswoestijnen in Europa.

  De auteur brengt verslag uit van zijn ervaringen in Brazilië, telkens in relatie met Europa en/of China. De sojawoestijn aan de overkant van de oceaan, in dienst van onze hoge vleesconsumptie en vleesexportbelangen, staat symbool voor een perverse globalisering met vele slachtoffers. Tegelijk beschrijft de auteur hoe oases van alternatieve landbouw en consumptie kunnen geglobaliseerd worden. Wervel probeert deze oases te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Daarom laat Wervel in het boek ook drie Brazilianen aan het woord en twee Belgen.

  Geplaatst 2 okt. 2016 12:13 door Stijn Steeman
Berichten 1 - 1 van 6 worden weergegeven. Meer bekijken »

INTERESSANTE BOEKEN en WEBSITES

HEB JE EEN INTERESSANT BOEK GELEZEN DAT TE MAKEN HEEFT MET EEN OF ANDER ASPECT M.B.T. TRANSITIE ?
KEN JE EEN BOEIENDE WEBSITE ?
Wij vernemen het graag van je !
Geef ook beknopt weer waar het over gaat.
Subpagina''s (4): Contact cookie Home ideeënbus
Comments