languages‎ > ‎

Norwegian

Google Norsk

Yahoo e-post Norsk
OperaMail
(English)

NewspapersRoom B and Senior Room: Be sure to choose Norwegian from the drop-down menu before you log on.  Then as you write, you can [compose key|toggle on and off a Latin alphabet with diacritical marks].  For Ææ use F9 a e. Øø use F9 / o. Åå  use F9 * a.
Room A and Library: Use the keyboard layout method.  Works in both e-mail and word processing. The various punctuation keys become the letters with diacritical marks. [keyboard|Instructions]Our policies in Norwegian:

Vær så snill og les reglene. Vi vil sørge for at dataustyret er godt ivaretatt og også gi et behagelig miljø for alle. Å klikke på ‘ACCEPT' knappen betyr at du forstår og er enig om å følge disse regelene. Hvis du overtrer regelene taper du retten til å bruke disse datamaskinene for en periode.

Du må ha et gyldig Takoma Park Maryland bibliotekskort og identification nummer eller PIN for å bruke datamaskinene. De får kortet og PIN nummer på Biblioteket. Pin nummeret må ikke deles med andre.

Hvis du er under 16 år gammel har du bare adgang til filtrert internet. Hvis du er 16 eller eldre er filtrering valgfri. Hvis du ikke finner hva du trenger, spør en medarbeider for hjelp.

Om Du er under 8 år gammel kan du ikke bruke datamaskinene direkte. Du kan arbeide med foreldre eller formyndere som har lov til å bruket datamaskine.

Ingen stor-skjermvideo er tillat fordi det drenerer det meste av datakraften og forårsaker problemer for andre mennsker som bruker den samme datamaskinen.

Byen Takoma Park er ikke ansvarlig for noe eiendeler du forlater i
datarommene eller i Biblioteket inklusiv sekker, vesker, mapper, flash drives eller disketter.

Det større datarommet (A) er for folk som arbeider i små grupper, får hjelp fra en medarbeider, snakker lavt eller bruker mobil telefon.  Bruk dette rommet hivs du trenger hjelp eller selskap.

Det mindre rommet (B) er for individer som ikke trenger hjelp og som
foretrekker en stille atmosfære for å gjøre sitt arbeid. Vær så vennlig å vedlikeholde roen.

Datamaskinene i Biblioteket kan brukes hvis du trenger ekstra hjelp til å lete etter informasjon. Bibliotekarer kan hjelpe der.

Uansett hvor du arbeider les hjelpesidene. Disse sidene har viktige opplysninger om emner slik som å lagre og å printe ditt arbeid. Du finner sidene ved å klikke på ‘HJEM’ knappen på din browser.

Vær forsiktig med utstyret. Mat og drikke er ikke tillatt ved datamaskinene.

Alle folk som bruker datarommene skal behandler hverandre med respekt. Rå og uhøflig språk skal ikke tolereres.

All bruk av datamaskinene må følge loven. Adlyd copyrightlover samt, men ikke begrenset til, lover angående videoer, musikk, bilder og annet registrert stoff. Nettverkssystemer, programvarer, eller konti skal ikke kopieres, forandres eller tukles med. Send ikke truende e-mail.

Besøk til pornografiske internet siter er ikke tillatt.  Husk disse er ikke dine personlige datamaskiner og skjermene er ikke private. De er synlige for alle som går forbi, inklusiv barn.

Medarbeidere kan observere bruk av datamaskinene og stille spørsmål av brukerene for å passé på at reglene blir fulgt or eventuelt fikse problemer.

Byen fungerer ikke i stedet for foreldrene. Foreldere eller formyndere er ansvarlig for hva et barn gjør på datamaskinene. Bibloteket og data senteret er ikke ansvarlig for hva deres barn gjør på internettet.  Foreldre bør ta ansvar for veiledning i bruk av interenettet for sine barn.

Vi håber at dere bruker og har nytte av disse offentlige datamaskinene. De er en presang fra Takoma Stiftelse, Vennene av Takoma Park Maryland Bibliotek og Vennene av Mike Morrissey.

[_addcomments|10|40|20|loggedin|comment|false|true]

Comments