ΤΟΥΡΛΑΔΑ Καλαβρύτων

Καλώς ήλθατε ηλεκτρονικά στο χωριό μας.

Εδώ θας βρείτε   Ι   Ιστορία  Ι   Καθημερινή ζωή   Ι   Αξιοθέατα  Ι   Αποδράσεις

Φωτογραφίες   Ι   Χρήσιμοι σύνδεσμοι   Ι   Υπηρεσίες & Τηλέφωνα Ι   Επικοινωνία

 

 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΑ 2011: Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μεταμόρφωσης αφιερωμένες στον εκ Τουρλάδας καταγόμενο π. Αθανάσιο Χαμακιώτη (1891-1967)
 
 

ΚΟΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!

Στις 7 Φλεβάρη 2010, στην παραδοσιακή συνοικία της ΑΘήνας Ψυρρή, κόψαμε την πίτα μας για το καλό του χρόνου!

Φέτος σκεφτήκαμε να έρθουμε προς το κέντρο και να αφήσουμε τα βουνά όπως άλλες χρονιές! Κάθε σπίτι του χωριού είχε τους αντιπροσώπους του! Βρεθήκαμε, μιλήσαμε χορέψαμε και ευχηθήκαμε μια καλή και δημιουργική χρονιά!

To τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, ο Σύλλογος διοργάνωσε πάρτυ στο χωριό. Στην αίθουσα του σχολείου με μουσικές επιλογές του Γιώργου Κοκκότη, το κέφι ήρθε εύκολα! Αν και επειδή έγινε πρώτη φορά αυτή η κίνηση είχαμε αμφιβολίες για την επιτυχία! Όλα όμως πήγαν καλά και του χρόνου είναι βέβαιο θα το επαναλάβουμε!

MΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αν και φέτος η γιορτη ήταν Δευτέρα, πλήθος κόσμου Τουρλαδαίοι και φίλοι του χωριού μας τίμησαν τη γιορτή του Αγίου Ανδρέου. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος και όσοι βρεθήκαμε στο χωριό το χαρήκαμε! Του χρόνου πάλι, καλά να είμαστε...

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επιτέλους, αυτή τη φορά έγινε ένα έργο που ομόρφυνε το χωριό μας. Ο δρόμος προς την εκκλησία πλακοστρώθηκε, χωρίς τσιμέντα, άσφαλτο και όλα αυτα τα υλικά που δεν αρμόζουν σε ένα χωριό όπως η Τουρλάδα. Ελπίζουμε ότι αντίστοιχα έργα θα συνεχιστούν!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

  • Το ΔΣ του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους το 2009 να είναι έτος ειρήνης και δημιουργίας. 
  • Ευχές απευθύνουμε στη Φωνή των Καλαβρύτων και στους ανθρώπους της, η οποία επί 50 χρόνια φιλοξενεί τα νέα μας μεταφέροντάς τα, στα πέρατα του κόσμου.
  •  Όσοι φέτος επέλεξαν το χωριό για Χριστούγεννα ήταν πραγματικά τυχεροί. Το χιόνι που έπεσε ήταν πολύ, δημιουργώντας εικόνες μαγευτικές  
  • Για τη νέα χρονιά  ζητούμε από το Δήμο Κλειτορίας να συνεχίσει όπως έως τώρα να προωθεί ζητήματα του χωριού μας, κυρίως δε να λήξει τη λειτουργία της χωματερής, χωρίς όρους περιβαλλοντικής προστασίας. 

 Χιόνια στο χωριό τα Χριστούγεννα 2008!!

   Στις σελίδες που ακολουθούν θα κάνετε μια μικρή ηλεκτρονική βόλτα σε ένα μικρό χωριό κοντά στα Καλάβρυτα.. το χωριό μας ονομάζεται Τουρλάδα και δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε καλή περιήγηση..