Hoe gaat het tossen in zijn werk?

Elke dinsdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur wordt er een tossavond georganiseerd voor de seniorleden en de jeugd vanaf 14 jaar. Je kunt geheel vrijblijvend komen kijken en zonder afspraak mee komen tossen. De wedstrijdjes duren 30 minuten (inclusief het wisselen). Het einde van het partijtje wordt u op niet mis te verstane wijze in het oor gefluisterd :-)
 
We hebben per avond vijf banen ter beschikking, die we afhankelijk van de opkomst en van tennislessen gebruiken. Er blijft dus altijd minimaal één baan beschikbaar om af te hangen. Iedereen met een geldig pasje is van harte welkom, ook de winterleden en introducés. 
 
Er zijn maar een paar simpele regels:
Als je wilt meedoen, leg je gewoon je pasje op de tosstafel. Wij delen je dan in met drie willekeurige andere deelnemers. We maken de onderlinge niveauverschillen binnen één wedstrijdje niet al te groot, mits dat niet ten koste gaat van de afwisseling. Ook zorgen we dat iedereen (ongeveer) even vaak aan spelen toekomt. En als je even moet wachten: het clubhuis is open.
 Als je wilt stoppen, dan word je gevraagd om dat een half uur van tevoren aan te geven en om vooral niet onaangekondigd weg te lopen.
Dat gaat dan als volgt:
Als je voor een volgende ronde niet opnieuw wilt worden ingedeeld, dan leg je vlak voor het begin van je laatste partijtje je pasje omgekeerd op de tosstafel. Je speelt dan het laatste partijtje gewoon uit, maar wordt daarna niet opnieuw ingedeeld voor de volgende ronde. Op die manier kun je stoppen of vrijwillig even onderbreken voor een pauze en later weer verder tossen. Deze afspraak is nodig om een afwisselende indeling met de juiste speelsterktes te kunnen maken, die niet op het laatste moment door de war wordt gegooid, doordat spelers onaangekondigd stoppen.
 

Wat maakt tossen zo leuk?

In een ongedwongen sfeer kun je je sportief  meten met je clubgenoten.

Natuurlijk is het geen tennisles, maar toch leer je ervan om met steeds wisselende mede- en tegenspelers in het veld te staan. Op een tossavond kom je al snel zo'n 8 tot 12, soms zelfs 15 verschillende tennissers in het veld tegen, die jouw allemaal te slim af willen zijn!

En omdat  de viertallen zorgvuldig naar vergelijkbare sterkte worden ingedeeld, hoef je ook nooit ver onder of boven je niveau te spelen.

Kortom: tossen is  gezellig, afwisselend en uitdagend!