Frifundet for ikke at forhindre selvmord

En 49-årig mand, der var tiltalt for ikke at have grebet ind, da kæresten begik selvmord,

blev fredag frifundet ved Retten i Vordingborg

Den 57-årige kvinde havde i tiden op til sit selvmord den 24. juli sidste år flere gange talt om, at hun ville tage sit eget liv.

Og to af rettens tre dommere mente ikke, at det kunne stå tilstrækkelig klart for manden, at det netop var denne dag, at hun ville gøre alvor af sine ord.

Manden var tiltalt efter straffelovens paragraf om ikke at hjælpe folk i livsfare, selvom en indgriben ikke udgør nogen stor fare for én selv.

Det var ud på natten den 24. juli sidste år, at det lykkedes kvinden at tage livet af sig ved først at tage medicin og derefter tage en plastsæk over hovedet. Forinden havde hun fortalt manden, at hun ville begå selvmord, og det havde han udvist forståelse for.

- Jeg forsøgte at forstå hende og støtte hende dér, hvor hun var. Jeg forstod godt hendes beslutning, sagde den 49-årige mand i retten.

Manden talte med sin kæreste om om, at medicinen alene måske ikke ville tage livet af hende, og ved midnat gik hun i seng, mens han satte sig hen til computeren.

- Jeg blev inde i stuen, så hun selv stille og roligt kunne træffe sin beslutning. Hvis hun fortrød, ville det bare være en ganske normal nat, fortalte den 49-årige.

Han ventede nogle timer og kiggede så ind til kæresten, der lå med en plasticpose over hovedet. Hun havde intet hjerteslag eller puls og var begyndt at blive kold. Ved siden af hende lå et afskedsbrev, der var en sidste kærlighedserklæring til kæresten.

Derefter forlod den 49-årige hjemmet og gik en tur i det gryende dagslys.

Hans forsvarer, Henrik Hjortkjær, ville vide, hvorfor han ikke ringede efter en læge, der muligvis kunne have reddet hans kæreste.

- Hvis jeg havde ringet efter en læge, havde det været et alvorligt tillidsbrud. Hvis jeg havde tvunget hende til noget, der knuste hendes værdighed, ville hun aldrig have tilgivet mig, og hun ville have smidt mig ud, svarede den 49-årige.