Debat

Blogs, debatfora og andre holdningstilkendegivelser

Opmærksomheden på sagen er også synlig gennem den debat, som jeg har fundet nogle aftryk af. Jeg har selv deltaget lidt, og startet et par tråde - men uden at sørge for at "holde gryden i kog".

Blogs:


Debatfora:

 

Aviserne. Alt hvad de skriver er jo en del af debatten, men her sætter jeg fokus på hvad jeg har set enkeltpersoner bidrage med af holdninger:

 

Mediedækningen af nyhedstelegrammerne gav også lidt reaktioner og debat:


Som jeg har blogget om, har den Nordjydske lokalkreds af Landsforeningen for efterladte efter selvmord haft en caféaften med afsæt i samtale om "min" retssag. Hanne Svensmark skriver:

Eller som artikel i Nordjyske:


Relateret debat

Tanken om at selvmord kan være ok er jo ikke ligefrem enestående. Praksis viser at det hovedsagelig er accepteret at en del syge og gamle vælger at dø, uden at det vækker opmærksomhed. Jeg har fundet eksempler på dette, og nogle gange markeret mig.


Mandagen efter frifindelsen bragte Fyens Stiftstidende en artikel (af Werther-pris vinderen Tommy Byrne) der ikke direkte refererer til min sag, men kommer tæt på:

Som eksempel bruges en sag hvor Tine Sjørup uden skam fortæller om sin mands selvmord. Samme journalist skrev lige før dommen to artikler om et selvmord hvor det psykiatriske system svigtede:


Derudover kommer store dele af debatten omkring aktiv dødshjælp ind på lignende dilemmaer og problemstillinger.