Mig

Jeg synes ikke at der er brug for at sætte mit fulde navn på her, blot at jeg hedder Johnnie. Min hensigt er ikke at gemme mig, men at undgå at sætte fokus bliver på min person. Der er brug for etisk debat, ikke en vaden rundt i den konkrete sag. Centrum i min fremtræden er denne blog og hjemmeside. Jeg er åben for spørgsmål og andre henvendelser på min blog og email.

Historien

Juli 2006 begik min kæreste selvmord. Det var en grundigt overvejet beslutning, som jeg ikke kunne modsætte mig. Et år senere blev jeg stillet for retten i Vordingborg, og blev frifundet. Det var den korte udgave, næsten uden tillægsord. Hvis disse skal sættes på, bliver det til meget store ord, om kærlighed, lykke, fortvivlelse, kampvilje, smerter, moral, trofasthed, etik, harmoni, håb og afsked. Et drama for fuld udblæsning.

Men det er alt for store ord til at de skal fortælles, det meste må blive mellem Ingelise og mig. Jeg forsvarer hendes værdighed, også efter hendes død. Og prøver primært at gøre hvad hun mange, mange gange bad mig om, "Husk mig for det gode". Ja, hun var en god kvinde, værd at mindes.

Så det bliver altså kun til spredte glimt af dramaet på disse sider, som primært handler om etikken og dens møde med en måde at bruge loven på.

Tilladelse til gengivelse

Denne debat er af offentlig interesse, tror jeg, så derfor giver jeg medier og andre tilladelse til at bruge mine indlæg som kildemateriale. Jeg vil blot bede om to ting, at blive behandlet ordentligt, og en henvisning til denne blog (En sommerfugls selvmord) som kilde. Dette gælder både på bloggen og på denne hjemmeside som er tænkt som bilag til blog og debat.

Sagens dækning i medierne

Naturligvis har en sag af denne karakter været taget op i medierne. Nyhedstelegrammerne fra Ritzau har resulteret i artikler i mange aviser. Derudover har Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, Sjællandske, DR og TV2 selvstændigt dækket sagen, og dermed bidraget til debat.

Som dokumentation har jeg samlet hvad jeg er stødt på af artikler og andet nyhedsstof. Se siden Mediernes dækning.

Debat og holdninger

Jeg har fundet en del steder hvor enkelt-mennesker har forhold sig mere eller mindre til sagen. Det har jeg samlet på en side for sig, dog med lidt gengangere omkring avisartikler der også passer her. Se siden Debat.

Før retssagen

For at kunne forsvare mig med eftertryk, brugte jeg nogen tid på at klare tankerne, og finde ord for min overbevisning. Disse ord blev skrevet ned på siderne:

Disse har jeg ladet stå uredigerede (bortset fra en skrivefejl), i stedet for at lade sagens resultat præge valget af ord. Når jeg forklarede mig for retten, var det dog ikke på grundlag af forberedte ord. Baggrunden for beslutningen fik mange ekstra ord med på vejen. Disse har jeg valgt ikke at gengive, da de er uden betydning for det etiske. Det må være nok at jeg kunne overbevise retten.

Disse sider var så også en stor del af grundlaget for det "interview" som Ekstra Bladet bragte dagen efter dommen. Ikke som spørgsmål og svar, men jeg kunne se at resultatet dækkede de spørgsmål som journalisten havde sendt mig. Det var han heldig med, for han havde overset at Retten i Nykøbing F. også havde lokaler i Vordingborg.

Bloggen 

Selv om den konkrete sag var min anledning til at stå offentligt frem, er den ikke det centrale for min blog. Den står for mere almene synspunkter omkring at menneskelighed kan kræve at acceptere døden som en mulighed. Som konsekvens argumenterer jeg også for dødshjælp, selv om jeg klart betragter det som en nødløsning. Jeg tager fat i forskellige emner og konkrete enkelt-sager, som jeg søger at belyse ud fra mine synspunkter. Som en ekstra indgang til bloggen har jeg en liste over navne på personer som jeg har taget op, eller på anden måde brugt.