Smakebiter fra boken

Her kan du lese 2 smakebiter fra boken "Århundrets bedrag".

Om filmindustrien

Hollywoods blodige hender

Verdens best betalte filmforfatter Joe Ezterhas ba i 2002 om unnskyldning i New York Times for de tre millionene dollar han satte inn på sin bankkonto. Han beskyldte seg selv og Hollywood for det han kalte ”mord på et ukjent antall mennesker”. Videre skrev han: ”En sigarett i hendene på en Hollywood-stjerne er en pistol rettet mot 12-14- åringer. Pistolen vil avfyres når barnet er blitt voksen. Vi i Hollywood vet at filmrøyk er skjult reklame rettet mot barn, men gjemmer oss bak unnskyldninger som ’kreativ frihet’ og ’kunstnerisk frihet’. Dette er løgner.”

Les mer ...Om snus

Heiagjengen for snus

Karl Erik Lund er forskningsleder ved SIRUS (Statens Institutt for Rusmiddelforskning og en ivrig forkjemper for bruk av snus til å kutte røyken. Han har rett i at røyk er livsfarlig og tar livet av 6700 hvert år, men Lund påstår at røykere som går over til snus reduserer sykdomsrisikoen med 90%! - Dette er feil, det er høyere dødelighet blant røykere som har gått over til snus enn hos røykere som har sluttet helt med tobakk, sier professor Tore Sanner.

Lund ser det som positivt at røykende kvinner begynner å snuse. Hvis flere kvinner kommer med på snustrenden vil flere kvinner slutte å røyke, hevder han. Han vil at myndighetene skal anbefale snus som røykekutt-metode. Han mener at risikoen ved snus sammenlignet med å røyke er som en kinaputt i forhold til dynamitt. (Aftenposten 27.5.2010) Lund har dessuten hevdet at snus er trendy og derfor det nikotinprodukt som best kan konkurrere med sigaretter.