ШКОЛА ВЈЕРОНАУКЕ ЗА ДЈЕЦУ

кликните и погледајте који нам је рејтинг
Часови вјеронауке за дјецу одржавају се сваке недеље после свете Литургије, у цркви Светих Мученика Макавеја.
На овим часовима дјеца се уче основним истинама наше православне вјере о чему брине наша вјероучитељица Стојанка Радуловић. 


Поред вјерског образовања у ужем смислу, вјеронаука се бави и васпитањем дјетета. 

Вјеронаука је доступна сваком дјетету и потпуно је бесплатна.
Дјеца су укључена у све активности при нашем храму (приредбе на велике празнике)

  
Како вјеронаука штити ваше дијете?
Дјеца су данас изложена многим опасностима и пороцима, као што су дрога, алкохол, дуван, секте, сида... Због убрзаног начина живота и општег отуђења савремена породица на жалост, није увек у стању да их заштити. Заштита дјеце од ових опасности јесте један од важних задатака вјеронауке и вјероучитеља.

МОЛИТВА

О, мој Боже драги,
мален Ти се молим:
поучи ме како
да све људе волим;

док сам још овако
у данима младим,
од јутра до мрака
да весело радим;

да научим наук
што за живот трeба,
да умијем заслужит'
насушнога хлеба,

и да сносим вољно
све што ми се деси.
Чуј молитву моју
Оче на небеси!

МОЛИТВЕ ЗА ДЈЕЦУ
Молитва пре учења 
Свеблаги Господе, пошаљи нам благодат Твог Светог Духа да оснажи наше духовне силе, да би пазећи на учење које нам се предаје порасли Теби, нашем Творцу на славу, родитељима нашим на радост, а Цркви и отаџбини нашој на корист.

Молитва после учења
Благодаримо Ти, Творче, што си нас удостојио Твоје благодати те смо примили учење. Благослови наше старешине, родитеље и учитеље који нас воде познању добра, и дај нам силу и моћ да продужимо ово учење. 

Дневне Молитве
У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин 
Слава Теби, Боже наш, слава Теби.

Царе Небесни, Утешитељу, Душе Истине, Који си свуда и све испуњаваш; Ризницо добара и Животодавче, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. (трипут) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин. Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.
Господе помилуј. (три путa)
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја, и на земљи као и на небу; хлеб наш насушни дај нам данас, и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога.

Поздрав Богородици
Богородице Дјево, радуј се, благодатна Маријо! Господ је с тобом. Благословена си ти међу женама, и благословен је плод утробе твоје, Јер си родила Спаситеља душама нашим. 

Молитва Анђелу Чувару
Анђеле Христов, чувару мој свети, и заштитниче душе и тела мога, опрости ми све што сагреших у данашњи дан, и избави ме од свакога непријатељског ми противника да не бих никаквим грехом разгњевио Бога мог, но моли се за мене грешног и недостојног слугу да ме покажеш достојна доброте и милости Свесвете Тројице, и матере Господа мога Исуса Христа, и свих Светих. Амин.

Ако имате предлоге везане за план и програм вјеронауке, или примједбе у вези са самом наставом вјеронауке, обратите се вјероучитељу или свом пароху.

Comments