prilozi

Докуменат (у цјелости) од  Шундић Владимира од 19.06.1994.године  Поклони цркви Светих Мученика Макавеја у Толошима
од 1992.године до 1994.године1. Илија М.Бољевић - Три метална прозора, стакла и улазна врата,

2. Маџо Видаковић и Боро Шундић – Постоље за цјеливање иконе,

3. Урошевић Свето - Урамљена слика ``Тајна вечера``,

4. Вратница Шпиро - Свето Писмо ( Нови завјет),

5. Пејовић Зоран - Икону ``Врачи``

6. Станка Савковић Ковачевић – Икону ``Св.Архангел Михаило``

7. Прокић Ангелина – Слика на платну ``Св. Наум Охридски``, двије црвене чаше за кандила, везени миље за сто, посуду за паљење тамјана, стољнак,

8. Видаковић Лидија – Књига ``Хиландар``,

9. Мјештани Толоша и Вранића – Икона ``Св.Петке``.

10. М. Мартиновић – Лајсне за рамове за 6 слика,

11. Кажић Петар - Подземни кабал за прикључење струје, поцинчана трака за уземљење, кабал за уземљење, кутије за струју, копче за причвршћивање кабла и рад на копању канала за подземни кабал.

12. Кажић Саво – Струјомјер и све у вези прикључка,

13. Дабановић Боро – Крст над иконостасом,

14. Видаковић Маџо – Платно за врата иконостаса, за сто, за постоље за цјеливање иконе, као и превоз мајстора да избуши зид за провлачење кабла за струју.

15. Решетар Јанко – Слика на платну ``Христово распеће``

16. Момчило Лабан – Књиге на старословенском: Закон православне цркве, ``Песмарица``, ``Свето Писмо`` (Нови завјет``, ``Рождовник``.

17. Стојанка и Јадранка Газдић – Цвијеће, миље (хеклано платно), шустикла.

18. Рафаиловски Зорка – Слика мала урамљена ``Богородица са Христом`` и марама,

19. Брновић Миодраг – Икона на дрвету ``Света Петка``,

20. Вујовић Мишко – Двије иконе на дрвету за сто – мале.

21. Газивода Драган – Слика на платну за иконостас ``Тајна вечера``

22. Јанковић Саво – Пробушио рупу у зиду за крикључење струје.

23. Шундић Милена, Кристијан, Александар и Владимир – Слике ``Христово Васкрсење``(двије), ``Св.Лука``, ``Св.Димитрије``, ``Св.Сава``, ``Св.Апостоли Петар и Павле``, ``Мајка Богородица с Христом``, ``Исус Христос``, ``Св.Тројица``, ``Св.Ђорђије``, ``Св.Архангел Гаврило``,``Св.Јован Крститељ``, ``Св.Василије Острошки``, ``Св.Никола``, ``Св.Петар Цетињски``, слика на платну ``Покајте се``, манастир Острог, ``Буђење вјере``, ``Просторни крст``, у оловци цртеж ``Христово распеће``, ``Св.апостол Марко``, на папиру ``Мајка Божија Тројеручица``, на дрвету ``Мајка Божиј``а са Христом са житијем, на папиру ``Св.Сава``, ``Св.Василије Острошки са доњим и горњим манастиром Острог``, ``Св.Алимпије Столпник``, ``Св.Игњатије Богоносац``, ``Св.Никола`` (урамљен), ``Св.Сава``, ``Христово рођење``, ``Исус Христос``, на дрвету икона ``Мајка Богородица``, дрвени просторни крст, корпа за ускршња јаја, двије тацне, двије чаше, постоље за кадионицу, керамичка кадионица, црвени стољнак за сто у олтару, девет жутих свилених крстова, везени миље, свијећњак у олтару, пјесме хришћанске, књига ``Христ наше спасење``, двије металне посуде за паљење свијећа, лустер, метални ланац, каблови за унутрашњу инсталацију, сијаливе, фасунг три комада, прекидач за свијетло два комада, утикача три комада, бакелит табла, осигурачи три комада, фарба за метал, метална цијев за бандеру, чаша за уљанице два комада, кристална вазна, метла, кофице четири комада, славина за воду и сав рад од 1992. Године

Затечено у цркви: Дрвени сто, два метална држача за паљење свијећа, сандук, дванајест клупа, месингани свијећњак, два платнена крста везена срмом, трака за ``Свето Писмо``, цријепови за кров, жична трака у ролни.

Урађен дрвени иконостац са три отвора али без урађених врата и стаза од улаза до постоља за цјеливање иконе и камени сто у олтару.

Петар Кажић и Владимир Шундић завршише увођење струје у храм и затрпаше канал за подземни кабал 17.06.1994.године

Решетар Недељко – поклони слику на платну ``Св.Сава`` за здравље своје и својих 17.06.1994. године

Златичанин Миодраг – Каблове за унутрашњу инсталацију.

Остало за црквене потребе: двије сијалице, један фасунг, два литра уља, један килограм сандолина за ламперију, четири кесе брикета, шест кеса тамјана, једна кутија жижака, два килограма гипса и 1800 грама топљеног воска и свијећа.

Нека је све на Славу и Прославу Господа Бога а хвала Спаситељу нашем и искупитељу ИСУСУ ХРИСТУ.

АМИН!Толоши Храм Св.Мученика Макавеја – Толоши
19.06.1994.године за 
св. Шундић ВладимирComments