Millennium


Senast uppdaterad 2006-09-10VAD ÄR MILLENNIUM?

Millennium är ett fantasy-rollspel som utspelar sig i nutid, i en värld som skulle kunna vara vår egen. Men under ytan, utan allmänhetens kännedom, lever varelser ur sagor och myter, förklädda till vanliga människor. Älvor, gudar, magiker och demoner vandrar på stadens gator och färdas bortom vår värld till legendariska platser och främmande dimensioner.

Spelarna i Millennium iklär sig rollerna av gamla och mäktiga varelser. De har levt i hundratals år, behärskar mängder av färdigheter och har magiska kunskaper och övernaturliga förmågor.

Millennium försöker återskapa den stämning som finns i serier som "Sandman", "Books of Magic" och "Lucifer" och i böcker som "Interview with the Vampire", "American Gods" och "Harry Potter and the Philosophers Stone". Odödliga varelser lever mitt ibland oss och världen är en mer spännande och magisk plats än vi någonsin kan ana.


GRUNDREGLER

Här kan man ladda ner Millenniums grundregler. Reglerna finns i två olika versioner beroende på hur snabb uppkoppling man har. Det finns en komplett version (som naturligtvis rekommenderas) och en som har lågupplösta bilder. På grund av tekniska problem finns endast den lågupplösta versionen tillgänglig just nu.

Version med lågupplösta bilder
Rollformulär


MODULER & FILER

Det finns ett antal moduler till Millennium, både korta sådana som beskriver en plats eller en företeelse och längre sådana som beskriver en större del av världen. Här kan man ladda ner de olika modulerna.

Demoner och änglar
Modulen beskriver Paradiset och Helvetet samt deras invånare: änglarna och demonerna. I modulen kan man läsa om den eviga konflikten mellan de båda motpolerna och hur den utkämpas.

Drömvärlden
I Drömvärlden kan man läsa om de världar som skapats av människornas fantasi. Modulen beskriver hur drömmarna fungerar, hur man kan påverka dem och vilka varelser man kan möta i dem.

Jultomten
Jultomten var ett bidrag till julkalendern på rollspel.nu för ett par år sedan. Artikeln beskriver var Jultomten finns, hur han fungerar och vad han gör under den tid av året då han inte delar ut julklappar.

Fiskarkungen
Fiskarkungen är en legend från Storbritannien om en kung som blev en del av sitt land. Den här artikeln beskriver hur man kan använda den legenden i Millennium. Skriven av Markus Borbely.

Dödskyssen
I den här artikeln kan man läsa lite mer om vampyrer, hur de fungerar och hur det egentligen går till när de skapar nya av sin sort.

Katedralen
Katedralen är glömd av kyrkan och står nu och förfaller mellan skyskraporna i någon större stad. Den har däremot fått nya invånare i form av en flock gargoyler.

Besättning
Den här artikeln är en utökad version av reglerna om besättning som återfinns i grundreglerna. De stora skillnaderna är reglerna för att använda kroppens egna färdigheter under besättningen.


SCENARION

Här finns två färdiga scenarion att ladda ner och spela. De är skrivna så att de ska kunna spelas med i princip vilken grupp rollpersoner som helst, eller med de färdiga rollpersoner som finns beskrivna i slutet.

Förbannelsen
Gudinnans fångenskap


ÖVRIGT

Ytterligare material kommer att dyka upp på den här sidan så fort det blir färdigt. Om man har några frågor eller synpunkter på spelet går det bra att skicka e-post till tobias_radesater@hotmail.com eller skriva ett inlägg på Millenniums forum på rollspel.nu (vilket kräver registrering). 

Allting på den här sidan är skrivet och tecknat av mig (Tobias Radesäter) om inget annat anges.

GRUNDREGLER
Regelboken
Rollformulär


MODULER
Demoner och änglar
Drömvärlden


ARTIKLAR
Besättning
Dödskyssen
Fiskarkungen
Jultomten
Katedralen


SCENARION
Förbannelsen
Gudinnans fångenskap


DOGMAROLLSPEL
Länk till dogmaspel