Wallwisher

Wallwisher.com on hauska sovellus, jonka avulla opiskelijat pääsevät viemään ajatuksiaan muistilapuilla sähköiselle ilmoitustaululle.

Wallwisher on nykyisin nimeltään Padlet, ja löydät sen osoitteesta padlet.com

Sivustolle rekisteröidyttyään opettaja luo uudelle seinälle oman osoitteensa ja pääsee muokkaamaan ilmoitustaulua haluamansa näköiseksi. Opettajan on hyvä huomata, että otsikon lisäksi on luotava myös alaotsikko, lisättävä vasempaan ylänurkkaan kuva ja valittava tausta - muuten sovellus ei päästä julkaisemaan seinää. Seinän voi linkittää tai upottaa omaan oppimisalustaan, jotta opiskelijat löytävät sivun helposti.

Käytimme työkalua pre-IB ryhmän opiskelijoiden kanssa virittäytyessämme uuteen aiheeseen. Opiskelijat saivat kotiläksynä miettiä eettisiä kysymyksiä ja viedä ne seinälle, jolloin pääsimme aloittamaan seuraavan tunnin ryhmäkeskusteluin. 


Embed gadget


http://1cwriting3.wikispaces.com/Post-it


Ryhmä vei seinälle lappuja myös lemplukemisistaan ja toinen ryhmä pohdiskeli kulttuurin käsitettä

Embed gadget
Opiskelijat pääsevät siis nimettömänä tuomaan seinälle ideoitaan ja ajatuksiaan tai vaikka upottamaan videoita tms. Opettaja voi seinää luodessaan päättää, haluaako opiskelijoiden hyväksyttävän kommenttinsa ennen julkaisua. Itse en ole kokenut tätä tarpeelliseksi, eikä seinille ainakaan vielä ole eksynyt sopimattomia.  Vaarana toki on myös, että aktiivisuus jää muutamilla vähäiseksi. Opettajan muistuttelu on siis ainakin alussa tarpeen.


-Sannaposted Oct 15, 2009, 1:24 AM by Maria Broholm   [ updated Mar 16, 2012, 2:54 AM by Sanna Vierimaa ]


posted Oct 13, 2009, 12:58 AM by Maria Broholm   [ updated Apr 17, 2012, 5:41 AM ]


posted Oct 13, 2009, 12:58 AM by Maria Broholm   [ updated Apr 17, 2012, 5:41 AM ]
1-3 of 3