Uutiset


SVK: seurakirje 3/2017

lähettänyt Börje Uimonen 8.9.2017 klo 1.57

SVK                                                                                                                                         Helsingissä 7.9.2017

Seurakirje 3/2017

 

 1. Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 25.-26.11.
 2. Kalastusohjaajat seurojen apuna
 3. SVK:n hankkeissa tapahtuu
 4. Valtakunnalliset leirit haussa
 5. Kalakiva – kerhotuki 2017
 6. Kutsu ohjaajatreffeille sekä Nuori vetäjä-koulutukseen 29.-30.9.
 7. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2018 ilmestyy lokakuussa
 8. E-laskulla jäsenmaksun maksaminen on helppoa!
 9. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
 10. Vuoden 2018 kisat haettavissa
 11. Tulevat SM-kilpailut1. Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 24.-26.11.

Syysvuosikokous pidetään sunnuntaina 26.11. Kiljavanrannassa, osoite Kotorannantie 49, 05250 Kiljava. Syysneuvottelupäivä järjestetään samassa paikassa lauantaina 25.11. ja sen pääaiheena on kilpailutoiminta. Syysneuvottelupäivään kutsutaan syyskokousedustajien lisäksi myös muita asiasta kiinnostuneita. 

Sääntömääräisten asioiden lisäksi keskusjärjestön jäsenet (vapaa-ajankalastajapiirit ja perustajajäsenet) voivat tehdä esityksiä syyskokouksen päätettäväksi. Mikäli seurasi haluaa tehdä esityksen kokouksen päätettäväksi, tulee se hyvissä ajoin esittää alueesi vapaa-ajankalastajapiirille. Piirin tulee toimittaa mahdollinen esitys SVK:n hallitukselle viimeistään 26.10. 

2. Kalastusohjaajat seurojen apuna
Lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämistä varten on SVK palkannut kalastusohjaajia eri puolille Suomea. Nuorisotyöhön panostavien kalastusseurojen kannattaa olla yhteydessä kalastusohjaajiin tapahtumien järjestämiseksi ja uusien toimintatapojen kehittämiseksi. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/yhteystiedot/

3. SVK:n hankkeissa tapahtuu

- Lähelle kalaan -hanke jalkautuu Lahden Kalamarkkinoille 16.-17.9. Osastollamme esitellään Lahden lähikalastusmahdollisuuksia, lisäksi kalastusohjaajat ja talkooväki järjestävät lapsille ja muillekin halukkaille ongintaa.

- Lähelle kalaan -hanke järjestää Street fishing -kisan Helsingissä 30.9. kello 15-18. Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyvät osoitteesta http://www.fisuun.fi/tapahtuma/street-fishing-helsinki-helsinki-30-09-2017

- Koolla on väliä -hankkeen supersuosittu Haukikellunta 2017 käydään koko maan laajuisena "virtuaalikisana" 14.10. Kilpailupaikat täyttyivät alta aikayksikön, mutta kilpailua voi seurata osoitteessa http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen/haukikellunta2017/

 

4. Valtakunnalliset leirit 2018 haussa

Nuoriso- ja perhetoimikunta etsii leirinjärjestäjiä vuoden 2018 nuorten pilkkileirille sekä kahdelle kesäleirille.

Leirien tulee olla kaikille avoimia ja kesäleireille tulee sopia vähintään 25 osanottajaa. Leireille voivat osallistua nuoret sekä lapset yhdessä vanhempien kanssa. Kesäleiriajankohdan tulee olla kesä-elokuun välisenä aikana ja olla kestoltaan 3-6 päivää. Nuoriso- ja perhetoimikunta myöntää järjestäjille tukea 1 000-1500 €/leiri riippuen osallistujamäärästä ja muista kustannuksista. SVK:n toimihenkilöt voivat avustaa leirin järjestämisessä.

Järjestämisoikeutta voivat anoa SVK:n piirit ja/tai yksittäiset seurat.

Hakemukset tulee toimittaa 30.11.2017 mennessä osoitteeseen janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi
Mukaan tulee liittää tieto leiripaikasta ja alustava leiriajankohta. Eduksi on pieni kuvaus leirin tulevasta ohjelmasta ja kalastusmahdollisuuksista. Lisätiedot: Janne Rautanen puh. 0400 946 968.

 

5. Kalakiva – kerhotuki

Kalakiva – kerhotukijärjestelmä on kalaseuroja nuorisotoimintaan kannustava tukimuoto, jonka tavoitteena on kalakerhotoiminnan käynnistäminen ja nuorisojäsenmäärän kasvattaminen.

Kerhotukea voivat hakea SVK:n jäsenseurat kerhotoiminnan käynnistämiseen. Tukipaketti voidaan myöntää myös jo toimiville kerhoille, jotka tarvitsevat materiaaliapua.

Tukipaketti voidaan myöntää vuosittain 10 seuralle, jotka valitaan hakemusten perusteella. Hakemukseksi riittää vapaamuotoinen perustelu, miksi seura anoo tukea. Lisäksi tarvitaan tieto nykyisestä nuorisotoiminnasta sekä nuorisojäsenmäärästä.

Hakemukset voi jättää ympärivuotisesti: Janne Rautanen, Käenpolku 3, 37830 Akaa tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi

 

6. Kutsu ohjaajatreffeille sekä Nuori vetäjä-koulutukseen 29.-30.9.

SVK:n nuoriso- ja perhetoimikunta kutsuu nuorisotoiminnasta kiinnostuneet itäisen alueen Ohjaajatreffeille! Tilaisuus on suunnattu erityisesti vapaa-ajankalastajapiirien nuoriso- ja perhetoimikuntien jäsenille sekä seurojen nuorisotoimijoille. Myös kummit ovat tervetulleita.

Ohessa järjestetään myös Nuori vetäjä-koulutuksen ensimmäinen osio, joten kaikki innokkaat 16-20-vuotiaat nuoret mukaan koulutukseen!

Koulutus järjestetään Höytiäisen Helmessä 29.-30.9. (Riihilahdentie 9, 81120 Katajaranta).

Lisätietoa Janne Tarkiaiselta janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi p. 044 5479116 tai Janne Rautaselta.

 

7. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2018 ilmestyy lokakuussa
Vapaa-ajankalastajan kalenteri tarjoaa tuttuun tapaan vapaa-ajankalastajan tarvitsemia tietoja monipuolisesti ja tiiviissä muodossa. Vuoden 2018 kalenteri kertoo mm. raksiuistelusta, ahvenen jigauksesta, kaikuluotaimen käytöstä pilkinnässä, vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta ja paljon muusta. Kaikki harrastuksesi tärkeät yhteystiedot ja päivämäärät, kalastajan solmut, otteita kalastuslaista, kalanimi- ja ennätyskalalistat sekä kalojen ottipäivät löytyvät kalenterista.

Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 11 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 9 euroa/ kalenteri. Vuoden 2018 kalenteri ilmestyy lokakuun alussa. Tilauksen voit tehdä SVK:n toimistoon vaikka heti esim. käyttämällä oheista tilauslomaketta.

 

Kala- ja eräseuroille myyntikilpailu!
Eniten Vapaa-ajankalastajan kalenteria 2018 myynyt seura palkitaan 120 euron arvoisella tavarapalkinnolla, jos myynti ylittää 200 kalenteria ja 60 euron tavarapalkinnolla, jos myynti jää alle 200 kalenterin. Toiseksi eniten niitä myynyt seura palkitaan 60 euron tavarapalkinnolla. Kaikki myyntikilpailuun osallistuneet seurat osallistuvat 60 euron arvoisen tavarapalkinnon arvontaan. Kilpailuaika on kalenterin ilmestymisestä 31.1.2018 saakka.

 

8. E-laskulla (sähköinen lasku) jäsenmaksun maksaminen on helppoa!

Saat maksettavan jäsenmaksulaskun tiedot suoraan verkkopankkiisi; sinun tarvitsee vain tarkistaa tiedot ja vahvistaa lasku maksuun. Halutessasi voit myös asettaa maksulle automaattisen maksatuksen.

E-laskun käyttöönotolla laskun tietoja ei tarvitse näppäillä, virhemahdollisuudet poistuvat, lasku ei katoa, lasku menee maksuun eräpäivänä tai haluttuna maksupäivänä. E-lasku on nopea, helppo ja vaivaton tapa maksaa lasku.

 

Näin teet e-laskusopimuksen

1. Siirry laskuttajaluetteloon verkkopankissasi

2. Valitse laskuttaja, jolta haluat tilata e-laskun (Hae laskuttajan nimellä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö tai Y-tunnuksella 1644332-4)

3. Tee e-laskusopimus (tarvitset jonkin aikaisemman jäsenlaskumme viitenumeron)

  

Näin maksat e-laskun

1. Klikkaa e-laskun saapumisilmoitusta

2. Tarkista laskun tiedot

3. Vahvista ja hyväksy lasku pankkitunnuksillasi

Vinkki! Saat aina uudesta e-laskusta ilmoituksen verkkopankkiisi, mutta voit lisäksi tilata siitä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi tai matkapuhelinnumeroosi.

 

9. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
SVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita jäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut sekä lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

 

10. Vuoden 2018 SM-kisat haettavissa
SVK:n kilpailutoimikunta jaostoineen muistuttaa piirejä ja seuroja SM-kisojen hakuprosessista ja suorastaan yllyttää olemaan asian suhteen aktiivinen! Suurin osa vuoden 2018 kisoista ovat edelleen ns. vapaana, eli ei muuta kuin hakemuksia vetämään! Hakemusten ei tarvitse olla pitkiä; lyhyt sähköposti, johon laitetaan kisa, aika, paikka sekä yhteystiedot riittää. Viestit voi laittaa joko SVK:n kilpailuvastaavalle (marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi) tai sitten jollekin kyseisen jaoston jäsenelle. Jaostot yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut. Jaostot käsittelevät anomuksia kokouksissaan, eli kerran kaksi vuodessa. Ensi vuoden kisahakemusten – lajista riippumatta – piti olla jaostoilla viimeistään 31.8. mutta vähäisten anomusten johdosta aikaa jatketaan syyskuun loppuun.

Kisoja myönnettäessä käytetään yhtenä pääkriteerinä sitä, onko kisaa hakeneella piirillä viime aikoina ollut haettavaa kisaa järjestettävänä, eli myönnöissä pyritään tasapuolisuuteen ja vuoroperiaatteeseen. Jaostot myöntävät sitoville hakemuksille mielellään kisoja 2-3 vuodeksi eteenpäin, joten piirien kannattaa pohtia kisatoimintaansa ja harkita hakemuksia myös pidemmällä aikavälillä. Tämä koskee myös maajoukkuekarsintakisoja!

Muistutamme että kilpailujaostot myöntävät SM-kisojen järjestelyjä niin vapaa-ajankalastajapiireille kuin seuroillekin. On kuitenkin suotavaa, että seurat ilmoittavat omalle piirille hakuaikeistaan ennen järjestelyanomuksen lähettämistä. Suurimpien SM-kisojen osalta hakemusten on tultava piirien kautta. Näin tieto kilpailusta leviää tehokkaammin ko. piirin alueella, ja päällekkäisistä suunnitelmista vältytään. Tällaiset kisat ovat ainakin: SM-pilkki, SM-onki, SM-laituripilkki, SM-lohipilkki ja SM-särkipilkki.

 

12.Tulevat SM-kilpailut

 

Epävirallinen MM-tuulastus

Epävirallinen MM-Tuulastus Pieksämäellä Pieksänjärvellä, Hietamäen osakaskunnan alueella perjantaina 15.9. klo 20-24. Kilpailukeskus Anolan Laavu, Pieksämäki.

Ilmoittautumiset paikan päällä klo 17 alkaen. Järjestäjä Team Jytkyn Pyytäjät Ry. Tiedustelut Ilkka Minkkinen, p. 040 718 0550 tai Ville Sipinen, p. 044 370 2416.


SM-tuulastus

SM-Tuulastus Pieksämäellä Naarajärvellä lauantaina 16.9. klo 20-24. Kilpailukeskus Lomatrio, Kangasniementie 18, 76850 Naarajärvi (www.lomatrio-koskelo.fi/). Leirintäalueella majoitusmahdollisuus. Ilmoittautumiset paikan päällä klo 17 alkaen. Järjestäjä Team Jytkyn Pyytäjät Ry. Tiedustelut Ilkka Minkkinen, p. 040 718 0550 tai Ville Sipinen, p. 044 370 2416.


SM-laituripilkki

Laituripilkinnän SM-kisat Salon Teijolla, Matildan venesatamassa la 23.9. alkaen klo 10. Paikkojen arvonta klo 9. Matilda sijaitsee Salon/Halikonlahden itäisellä rannalla, osoitteessa Ruukinrannantie 6. Opastus Salo-Teijo-Matilda tieltä. Ilmoittautuminen ennakkoon seurakohtaisesti 11. 9. mennessä. Vapaamuotoiseen ilmoitukseen: kilpailijat/sarjat sekä ilmoittajan nimi ja yhteystietona puh. Ilmoittautumiset ensisijaisesti sähköpostitse; jormajantunen@luukku.com tai postitse; Jorma Jantunen, Pormestarinkatu 6 D 114, 20750 Turku. Jälki-ilmoittautuminen kisapaikalla ei ole mahdollista. Osallistumismaksut: nuoret 10 € ja aikuiset 20 € L-S piirin tilille FI15 5710 5220 0733 23 . Viitteeksi: SM-laituri 2017 + seura. Tiedustelut: Jorma Jantunen, p. 050 309 1496 tai Jarmo Niitynperä, p. 040 542 7057.


SM-tietokisa

Kilpailut järjestetään Sepänkeskuksessa, (osoite: Kyllikinkatu 1) Jyväskylässä 11.11. klo 14 alkaen. Mestaruudet ratkaistaan nuorten (alle 18v.) sekä aikuisten sarjassa. SM-tietokilpailuun piirien osallistumista rajoitetaan seuraavasti:

nuorten sarja: kaksi parasta joukkuetta pääsee finaaliin.
yleinen sarja: kaksi parasta joukkuetta pääsee finaaliin. 
Huom! Nuorten sarjaan on tänäkin vuonna varattu omat kysymyksensä, ja vaikeusaste on kohdistettu vastaamaan ko. sarjaa. Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon 18.11. mennessä sähköpostitse marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse osoitteeseen: SVK / Marcus Wikström, Vanha Talvitie 2-6 A 11, 00580 Hki. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen jäsenet sekä seura ja piiri, jota joukkueet edustavat.

 

Kulkuyhteydet: Reittiohje rautatieasemalta Sepänkeskukseen: http://goo.gl/maps/loja2.

 

Tietoa Sepänkeskuksesta (Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä): http://www.kyt.fi/index.php/sepankeskus/

Kartta: http://goo.gl/maps/uRwnd

Huom! Kilpapaikalla EI ole ruokailumahdollisuutta. Keski-Suomen vkp on alustavasti luvannut myydä pullakahvia paikan päällä. Kisapaikan läheisyydestä löytyy lisäksi sekä ruokapaikkoja että kahviloita. Lisätietoja: Marcus Wikström p. 045 110 2126 tai marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

Kalaisaa syksyä ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Markku Marttinen, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Olli Saari, Mika Oraluoma, Jaana Piskonen ja Tarja Lehtimäki

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

www.vapaa-ajankalastaja.fi

www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.ottiopas.fi

www.fisuun.fi

SVK: Koolla on väliä hankkeen nettisivut uudistettu

lähettänyt Börje Uimonen 30.6.2017 klo 22.13

Koolla on väliä -hankkeemme nettisivut ovat myös uudistuneet. Käykäähän tutustumassa! Sisältöä on tulossa vielä lisää ja virheitäkin varmasti löytyy. Korjaamme niitä sitä mukaan, kun huomaamme, ja olemme kiitollisia, jos ilmoitatte niistä Mikalle (mika.oraluoma@vapaa-ajankalastaja.fi) tai allekirjoittaneelle.

http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen/

Jaana Vetikko
tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11
00580 Helsinki
p. + 358 50 525 7806
jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

E-laskulla jäsenmaksun maksaminen on helppoa!

lähettänyt Börje Uimonen 8.6.2017 klo 6.39

Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenemme siirtyy jäsenmaksuissaan e-laskun käyttöön.

Saat maksettavan laskun tiedot suoraan verkkopankkiisi; sinun tarvitsee vain tarkistaa tiedot ja vahvistaa lasku maksuun. Halutessasi voit myös asettaa maksulle automaattisen maksatuksen.

E-laskun käyttöönotolla laskun tietoja ei tarvitse näppäillä, virhemahdollisuudet poistuvat, lasku ei katoa, lasku menee maksuun eräpäivänä tai haluttuna maksupäivänä. E-lasku on nopea, helppo ja vaivaton tapa maksaa lasku.

 

Näin teet e-laskusopimuksen

1. Siirry laskuttajaluetteloon verkkopankissasi

2. Valitse laskuttaja (Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö), jolta haluat tilata e-laskun

3. Tee e-laskusopimus

  

Näin maksat e-laskun

1. Klikkaa e-laskun saapumisilmoitusta

2. Tarkista laskun tiedot

3. Vahvista ja hyväksy lasku pankkitunnuksillasi

 Vinkki! Saat aina uudesta e-laskusta ilmoituksen verkkopankkiisi, mutta voit lisäksi tilata siitä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi tai matkapuhelinnumeroosi.

 

t: SVK:n väki

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

Kolea sää haittasi kalastuskauden avausta

lähettänyt Börje Uimonen 5.6.2017 klo 3.46   [ 5.6.2017 klo 3.47 päivitetty ]

Tuusulanjärven Urheilukalastajien rannaltaonginnan sarjakilpailuavaus torstaina jouduttiin kisailemaan erittäin koleassa ja tuulisesa säässä. Tuusulanjärven lämpötila oli kahdessa päivässä laskenut kahdella asteella kylmän sään johdosta ja se teki kalan liikkumisen vaisuksi. Sää myös karsi osanottajamäärää.

Sateisen ja tuulisen onkikilpailun Vanhankylän niemessä voitti Pekka Kostiainen, joka nosteli saaliiksi 1623 gramman edestä kaloja. Nuorempien miesten sarjassa voiton sai Veijo Meuronen 154 gramman tuloksella.

Sarjakilpailut saavat jatkoa ensi torstaina jolloin ongitaan toinen osakilpailu Tervanokan rannassa. Toivottavasti ilmakin siihen mennessä hieman lämpenee.

Tuusulanjärven Urheilukalastajat, onginnan sarjakilpailu 1-osa 1.6, Vanhankylän niemi, Järvenpää

Miehet alle 65 v.
1) Veijo Meuronen 154 gr

Miehet yli 65 v.
1) Pekka Kostiainen 1623 gr 2) Eero Laakso 1344 3) Jorma Muuronen 800 4) Jouko Kantola 663 5) Pertti Laaksonen 606 6) Tapani Mielty 189

terveisin
Tjuk ry, Eero Laakso p. 040 - 585 9798

Niukka mutta komea ennätyskalavuosi

lähettänyt Börje Uimonen 24.3.2017 klo 3.41

Ennätyskalalautakunta hyväksyi viimeisen vuoden aikana ainoastaan viisi uutta ennätystä. Uudet ennätykset olivat sitäkin komeampia, suurimpana 26,09 kg turska. Ennätyskalalautakunnan 2000-luvun SE-listalla on nyt 79 kalalajia ja kuusi rapulajia.

Uusia ennätyskaloja ovat meritaimen 13,115 kg, toutain 7,31 kg, turpa 3,634 kg ja turska 26,09 kg sekä pienistä, alle sata grammaa painavista lajeista isotuulenkala 35,5 cm. Kokonaan uusia kalalajeja ei tänä vuonna noussut listalle.

Ilmoitusrajoihin muutoksia

SE-kalojen lisäksi ennätyskalarekisteriin kerätään tietoja isoista kaloista ja ravuista. Jokaiselle kala- ja rapulajille on määrätty alin paino- tai pituusraja, jonka ylittävät yksilöt pääsevät Suomen ennätyskalalautakunnan tutkittavaksi ja hyväksyttäväksi. Isoiksi kasvavilla kaloilla ratkaiseva mitta on paino, pikkukaloilla ja ravuilla se on pituus.

Ennätyskalalautakunnan tutkittavaksi hyväksyttävien kalojen ilmoitusrajoja laskettiin kolmipiikin (9 cm > 8,5 cm) ja silakan (0,7 kg > 0,4 kg) kohdalta. Isotuulenkalalle määriteltiin alimmaksi ilmoitusrajaksi 25 cm.

Kaikki lautakunnalle ilmoitetut tiedot talletetaan ennätyskalarekisteriin, joka on netissä osoitteessa http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/ennatyskala. Ennätyskalojen ilmoituslomakkeita ja ohjeita löytyy lisäksi osoitteesta: http://www.ahven.net/ennatyskalat

Lisätietoja Suomen ennätyskaloista ja ennätyskalarekisteristä:
Tiedottaja Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, puh. 050 525 7806
Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh. (09) 6844 5914

<><               <><               <><               <><               <><               <><               <><
 
Suomen ennätyskalarekisteri on laajan joukon yhteistyön tulos. Suomen ennätyskalalautakunnassa ovat mukana Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, Kalatalouden Keskusliitto, Luonnontieteellinen Keskusmuseo, Erä-lehti, Metsästys ja Kalastus -lehti ja Helsingin Sanomat. Lisäksi lautakunnassa on asiantuntija Helsingin Yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta.

 

SVK:n uusi strategia vuosille 2017-2021

lähettänyt Börje Uimonen 26.11.2016 klo 9.35

Kaverit, luontosuhde, vastuullisuus ja elämyksellisyys ovat tärkeimmät vapaa-ajankalastuksen arvot, selvisi Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) syysneuvottelupäivillä 24.-26. marraskuuta.

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön syykokous 25.11. vahvisti järjestölle toimintastrategian  vuosille 2017–2021. Tavoitteena on vahvistaa SVK:n edellytyksiä olla suomalaisen vapaa-ajankalastuksen edelläkävijä järjestö-, piiri- ja seuratasolla sekä kasvattaa järjestön jäsenmäärää ja jäsenyyden merkitystä.

 

Strategian visioina ovat:

- edistää ja tehdä tunnetuksi monimuotoista kalastusharrastusta korostaen sen mukanaan tuomaa yhteiskunnallista ja taloudellista merkitystä sekä henkistä hyvinvointia

- kannustaa, opastaa ja kouluttaa vapaa-ajankalastukseen tarjoten erityisesti perheille mahdollisuuden tulla mukaan kalastusharrastuksen pariin

- toimia vastuullisesti ja osallistua kalakantojen elvyttämiseen ottaen huomioon erityisesti kalastukseen liittyvät eettiset kysymykset.

 

”Vapaa-ajan kalastus on yksi suomalaisten suosituimmista ja elämysrikkaimmista luontoliikunnan harrastuksista. Lähes joka kolmas, yhteensä 1,6 miljoonaa henkilöä, harrastaa kalastusta. Aktiiviharrastajia on satoja tuhansia. Vapaa-ajankalastus on merkittävin kalatalouden osa-alue saaliin arvolla mitattuna, puhumattakaan sen sosiaalisesta, kansantaloudellisesta ja kansanterveydellisestä merkityksestä”, muistuttaa toiminnanjohtaja Markku Marttinen.

 

SVK:n syyskokouksessa julkistettiin vuoden 2016 kalastusseura Tuusulanjärven Urheilukalastajat ry, joka on määrätietoisesti kasvattanut jäsenmääräänsä useita vuosia peräkkäin. Seuran strategiana on tarjota kalastusharrastustaan aloittaville perheille ja nuorille leirejä ja koulutusta. Tapahtumia markkinoidaan aktiivisesti sähköisissä medioissa ja yleisötapahtumissa.

  

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Markku Marttinen, p. 044 759 9717, markku.marttinen@vapaa-ajankalastaja.fi 

Piirin laiturikalastuskilpailu Nummelassa

lähettänyt Börje Uimonen 29.8.2016 klo 21.27

KUTSU ETELÄ-SUOMEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIN PM-LAITURIPILKKIKILPAILUUN

AIKA: LA 3.9.2016
PAIKKA: Nummelan veneranta Hiidenrannassa.

KILPAILUAIKA: I-osa 9.00-11.00 ja II-osa 12.00-14.00
I-osan paikkojen arvonta alkaa klo 8.15 ja II-osan n. 11.15

VAIN ENNAKKOILMOITTAUTUNEET
EI JÄLKI-ILMOITTAUTUMISTA

SARJAT JA OSALLISTUMISMAKSUT

Nuoret alle 12 vuotta 5,00 €
Nuoret alle 15 vuotta 5,00 €
Nuoret alle 19 vuotta 5,00 €
Naiset 15,00 €
Naisveteraanit 65 v. 15,00 €
Miehet 15,00 €
Miesveteraanit 65 v. 15,00 €

Ilmoittautumiset seuroittain 29.8.2016 mennessä osoitteella

Arja Tuomisto
Vanhan-Sepän tie 6-8 E 34
03100 Nummela
puh. 040-7016349 tai sähköposti arja.tuomisto@pp.inet.fi

Kilpailumaksut maksetaan ennakkoon seuroittain piirin tilille:
Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri
Tili n:o FI28 1745 3000 0120 64
Viite: 2105

Kilpailukortit luovutetaan tositetta vastaan kilpailupaikalla alkaen klo 7.00

Eero Laakso ylivoimainen mestaruusongessa

lähettänyt Timo Hänninen 22.8.2016 klo 13.12

TJUKin onkimestarit ratkottiin Helsingin vesillä, Mustikkamaalla 21.8. Kisa käytiin tälle kesälle mukavan kesäisissä oloissa. Rantaviivaa oli osallistujille runsaasti koko saaren ollessa kilpailualuetta. Kalaa tuli varsin vaihtelevasti ja oikean paikan löytäminen oli haastavaa. Tässä haasteessa onnistui Eero Laakso selkeästi parhaiten vieden veteraanisarjan mestaruuden päivän ylivoimaisesti suurimmalla saaliilla, 6222 grammaa. Miesten sarjan voiton otti Timo Hänninen ja naisten ykköstilan Tellervo Levan.

Papinsaaren retki aikaistuu viikolla

lähettänyt Börje Uimonen 18.8.2016 klo 4.02

Uusi ajankohta piirin nuorten leirille on 16.-18.9. Paikka edelleen sama, eli Papinsaaren leirikeskus Sipoon saaristossa.

E-Svkp laiturikalastuksen piirinmestaruuskilpailu

lähettänyt Börje Uimonen 15.8.2016 klo 2.38

E-Svkp:n laiturikalastuksen piirinmestaruuskilpailu järjestetään lauantaina 3.9.2016. Kutsu pdf-liitteenä.

1-10 of 505