Tipspromenad -kul till kräftskivan!

Snapsvisor och sånghäfte till kräftskivan men också roliga tipspromenader

kraftskiva sånghäfte


Att sjunga är ett måste på kräftskivan. Gör ett egt sånghäfte till kräftskivan eller använd Grapevines fina sångblad som också blir ett trevligt underlägg till varje plats och en del av dukningen - dessutom är de praktiska och skyddar duken när det ska skalas och sörplas.
Här hittar du vårt sångblad till kräftskivan>>

kräftskiva tipspromenad
Tipspromenad till kräftskivan

Kräftskiva! En tipspromenad speciellt för denna härliga augustifest.
16 frågor kretsar kring temat kräftor och allt som hör till. Fyndigt och roligt.
Låt gästerna roa sig en stund på egen hand medan du tänder ljuslyktorna! 129 kr.
Mer info>>Halloween lek halloween aktivitet
Halloweenmysteriet
Perfekt Halloween lek för barn. Halloweenmysteriet får barnen hjälpa greve Vlad att leta upp Kråkehofs gömda skatt. För att göra det behöver de lösa spännande utmaningar från häxor, vampyrer, monster, spöken och trollkarlar och slottets andra invånare. Allt du behöver och diplom ingår.
Halloweenmysteriet 4-6 år>>
Halloweenmysteriet 7-10 år>>
halloween lek barn
Detektivmysteriet
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver i Halloween och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen! Jätterolig Halloween aktivitet för barn.
Detektivmysteriet för 4-6 år>>
Detektivrmysteriet för 7-10 år>>
halloween lek barn
Tipspromenad Halloween?
En spännande spökjakt för barnen eller hela familjen perfekt Halloween lek.! Tanken är att denna tipspromenad / spökjakt ska göras i mörker, i parken eller skogen där man hittar frågorna som är utmärkta med reflexer med hjälp av en ficklampa. I spökjakten finns 15 frågor och små klurisar som ska lösas. Temat är läskiga saker som spöken, monster, trollkarlar och häxor.
Tipspromenad Halloweenlek för 4-6 år>>
Tipspromenad Halloweenlek från ca 7 år>>

 


Fira 40! Tipspromenad / quiz till 40-årsfesten
Förgyll 40-års firandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 40! Frågorna är mycket varierande, kul och riktigt fyndiga!
Beställ här>>
Fira 50! Tipspromenad / quiz till 50-årsfesten
Dags att fira 50!? Vår tipspromenad / quiz till 50-års festen innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 50! Frågorna sträcker sig över en stor variation av ämnen, från film och musik till geografi och historia. Fyndigt, roligt, underhållande!
Beställ här>
Fira 60! Tipspromenad / quiz till 60-årsfesten
Dags att fira 60!? Både på en större fest och en mindre tillställning kan det passa bra med en riktigt fyndig tipspromenad eller ett quiz på dagens tema - talet 60! Fyndigt, roligt och underhållande med varierade frågor om många olika ämnen.
Beställ här>>

 Mordmysterium: Mord vid Midsommar
NYHET!
Tycker du om engelska "mysdeckare"? Då ska du bjuda dina gäster på en mordgåta i samma anda! Följ med och fira Midsommar på familjen Pamps sommarnöje. Här finns spöken som visar sig i den ljusa sommarnatten, intriger, kärlek, svek och inte minst - ett mystiskt mord begås! Vem är mördaren?
Läs mer och beställ mordmysteriet>>
Poängjakt till grillfesten
NYHET!
Krydda grillfesten med en superrolig poängjakt med tema grill! Låt gästerna anta 10 kluriga och roliga utmaningar medan du sköter grillen. Kunskaper, logik, klurighet och fantasi sätts på prov - liksom smaklökarna! Du får nästan allt som behövs, enkelt att fixa - superkul för dina gäster!
Läs mer och beställ poängjakten>>
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen. Du får allt färdigt, lägger till lite enkel rekvisita och skattjakten är snabbt ordnad. Perfekt för att roa de yngre gästerna på en fest.
Beställ skattjakten här>>
Musikquiz: Sommarhits
Ingenting skapar så mycket känsla som musik! Maxa sommarkänslan med detta härliga musikquiz laddat med 34 älskade och uttjatade sommarhits och fyndiga, somriga följdfrågor. Perfekt till grillfesten! Du får spellista och följdfrågor; allt färdigt att använda omedelbums.
Beställ musikquizet här>
Tipspromenad tema Sommar, sommar, sommar
En tipsrunda som passar utmärkt till sommarens alla fester, från sommarbröllopet till grillfesten. En tipspromenad som smakar päronsplit och ljuder av Tomas Ledin - och ger garanterad sommarkänsla! Du får 22 färdiga frågor, bara att sätta upp och aktiviteten till festen är fixad!
Beställ och ladda ner tipspromenaden>>
Fira jämt! Tipspromenad / quiz till födelsedagen
Förgyll födelsedagsfirandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet för dagen - 30, 40, 50, 60 eller 70! Frågorna är varierande, kul och riktigt fyndiga!
Fira 30 >> Fira 60>>
Fira 40 >> Fira 70>>
Fira 50 >>  
Skriv ut Midsommarens ringlekar och sånger>>
10 roliga på-vägen-lekar>>
Allt om Midsommar + sångblad till Midsommarfirandet>>
Så leker man de klassiska utomhuslekarna>>
Båtspråk för barn och vuxna>>


piratkalas
Tipspromenad: Tema vinter
Ordna en rolig, vintrig tipspromenad, gärna i gnistrande snö med en ångande kopp varm choklad som väntar på dem som tar sig i mål! Tipspromenaden har 20 fyndig frågor på temat vinter, med svarsformulär och facit.
Tipspromenad med vintertema
tipspromenad efterlyst
Tipspromenad: Efterlyst!
Efterlyst är en rafflande och rolig tipspromenad som passar i de flesta sammanhang. Flera svenska kändisar har försvunnit och i efterlysningarna som satts upp runtom staden har deras namn trillat bort. Det är nu upp till dig att klura ut vilka kändisar det är som beskrivs.
Tipspromenad: Efterlyst
skattjakt
Tipspromenad: Vad hände sen?
Pröva din och dina vänners nutidskoll med denna skojiga tipspromenad. Du får 20 frågor om olika uppmärksammade händelser och ska minnas vad som hände sen. Allt från frågor till svarsformulär är färdigt att skrivas ut och användas på momangen. Vem minns mest och bäst?
Tipspromenad färdig med frågor facit och mallar>
Läs 10 användbara tips inför barnkalaset och hitta fler roliga skattjakter och andra roliga skativiteter till barnkalaset hos grapevine.nu>>

Mer om skattjakt på svenska
Skattejakt i barnehagen (norsk)
Schnitzeljagd und Schatzsuche
Treasure Hunt for kids (english)

Aarteenetsinnät


Midsommar-tipspromenad
Tipspromenad med midsommartema
Den härligaste, somrigaste högtiden av alla är midsommar! Med denna kompletta tipspromenad med midsommartema får du alla gäster att komma i rätt stämning. Perfekt aktivitet när du blandar drinkarna och tänder grillen. Du får 22 frågor, facit och svarsformulär att skriva ut direkt.
Läs mer och beställ tipspromenaden här>>
midsommar tipspromenad
Musikquiz: Sommarhits och sommarplågor
Ordna riktigt rolig underhållning till sommarens bilresor och grillfester med denna quiz laddad med sommarplågor och sommarhits. Känner du igen 34 av de mest älskade sommarlåtarna? Du får spellista och följdfrågor; allt är färdigt och med maximal sommarkänsla!
Beställ och ladda ner musikquizet>>
skattjakt midsommar
Skattjakt för barnen
Med vår färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt på bara några minuter! Skattjakten är färdig att användas och fungerar i alla hem, du anpassar själv längd och svårighetsgrad genom att välja bort ledtrådar. Barnen älskar att jaga från ledtråd till ledtråd. Perfekt till barnkalaset, eller för att förgylla festen för de yngsta.
Beställ skattjakten>>

 

Tipspromenad
En tipspromenad är ett gammalt beprövat knep att få människor att mingla och samarbeta i lag på en fest med vuxna eller någon annan sorts bjudning. Genom att dela upp gästerna i lag så måste de ju diskutera och samarbeta och lär känna varandra. Det roligaste är om tipspromenadens frågor har ett tema som hänger samman med temat eller anledningen till festen. Kluriga frågor krävs för göra en rolig tipspromenad. Tipspromenad frågor kan bör delas i upp i vuxenfrågor och barnfrågor eller om man har ett blandat familjesällskap i åtanke så blandarna man roliga frågor till tipspromenaden. Tipsfrågorna kan man antingen lägga in i en mall för tipspromenad med frågor, svarstalong och facit eller bara improvisera på egen hand. Kanske en tipspromenad med personliga frågor om festens huvudperson, eller en tipspromenad med geografifrågor om någon ska ut och resa osv. Nedan finner du en och annan klurig tipspromenad för vuxna och barn.

Tipspromenadfrågor vuxna
Sommar, sommar, sommar...
Den perfekta tipspromenaden för sommarens alla fester! Låt gästerna ta en promenad till bryggan medan du tänder grillen. Färdig med allt du behöver och garanterad sommarkänsla. Med roliga frågor 
Läs mer och ladda ner>>
Tipspromenad till dop och namngivning
Gör en rolig tipspromenad om dagens huvudperson till dopet eller namngivningen. Du får 12 allmänna frågor + sammanlagt 83 namnspecifika frågor till de 25 vanligaste dopnamnen just nu + inspiration och mallar för att komplettera med egna frågor.
Beställ och ladda ner här>>
Globetrotter
Låt dina gäster ta en tur världen runt medan du blandar drinkarna... I den här färdiga tipspromenaden hittar du 20 kluriga och roliga beskrivningar där gästerna ska gissa var de är.
Läs mer och ladda ner>>
Tipspromenad till kräftskivan
Kräftskiva! En tipspromenad speciellt för denna härliga augustifest. 16 frågor kretsar kring temat kräftor och allt som hör till. Fyndigt och roligt. Låt gästerna roa sig en stund på egen hand medan du tänder ljuslyktorna!
Läs mer och beställ tipspromenaden här>>
Sångblad kräftskiva
Sångblad med de klassiska och andra roliga snapsvisor till kräftskivan! Bladen sätter du ihop till ett fint underlägg till varje plats. Matchande placeringkort medföljer.
Beställ och ladda ner sångbladen>>
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen. Du får allt färdigt, lägger till lite enkel rekvisita och skattjakten är snabbt ordnad. Perfekt till kalaset eller för att förgylla sommarfesten för barnen.
Beställ skattjakten här>>
Tipspromenad barn / poängpromenad barn
En tipspromenad för barn är likaså ett riktigt roligt inslag på kalaset eller kanske för alla i fotbollsklubben. Tipspromenadfrågor barn: När man gör en tipspromenad för barn är det viktigt att veta vilken nivå man ska lägga frågorna på så att det inte blir varken för enkelt eller för svårt - då tappar barnen lätt intresset.Barnfrågor tipspromenad: Är barnen du gör tipspromenaden för i olika åldrar, blanda åldrarna i laget så kan du komma runt problemet, det är också roligt för barn i olika åldrar att samarbeta och för alla att kunna bidra på ett naturligt sätt till att tipspromenaden blir löst.
Tipspromenad barnboksfigurer: Läslusten
Med denna tipspromenad ordnar du en rolig och lärorik aktivitet för barnen snabbt och lätt. Tipspromenaden har 20 frågor om barnboksfigurer och är anpassade för barn 4-6 år. Tipspromenaden med facit, svarsformulär och diplom är färdigt att skrivas ut direkt.
Beställ och ladda ner här>>
Tipspromenad barnboksfigurer: Emil, Pippi och gänget!
Detta är en tipspromenad med 18 frågor med barnens mest älskade barnboksfigurer. Denna tipspromenad är komplett med facit, svarsformulär samt diplom och är den perfekta aktiviteten på barnkalaset. Frågorna passar barn som är 3-4 år.
Läs mer och ladda ner>>
Tipspromenad One direction: 1D forever!
Världens barn och tonåringar älskar pop-bandet One direction. Därför är en One direction-tipspromenad den perfekta aktiviteten på tjejmiddagen eller på barnkalaset. Du får 21 frågor om One direction, facit och svarsformulär som du snabbt kan skriva ut.
Beställ och ladda ner här>>

Tipspromenad fest
Ordnar man en större fest är det ju viktigt att allt "flyter" och att det inte blir för mycket väntetid. Vid vissa tillställningar då festens huvudpersoner behöver göra någonting särskilt, bröllopsparet ska fotograferas eller den lilla bebisen som döps behöver ammas, bytas och vila en stund från all uppståndelse - då är en tipspromenad en perfekt "paus". Roliga frågor tipspromenad kan höja festen. Gästerna får underhållning och anledning att mingla, och kanske också en promenad i vackra omgivningar de annars inte skulle se. Och de som arrangerar festen får tillfälle att göra det som behövs, kanske också duka fram mat eller tända grillen. Det är alltid trevligt att ha några fina små vinster till det lag som vinner tipspromenaden. Har du fullt upp med att arrangera andra delar av festen, kan en färdig tipspromenad vara lösningen. Tips på många roliga fest tema hittar du hos Grapevine.nu, som också har färdiga tipspromenader till festen eller kalaset.
Tipspromenad frågor / Tipsfrågor

Har du tid gör du naturligtvis din alldeles egna tipspromenad. Tänk på att göra nivån lagom svår för de som ska lösa dem. Gör det inte för svårt bara för att du vill briljera med dina egna kunskaper, det är inte roligt för dina gäster. Gör det heller inte för enkelt. Både för svåra och för enkla frågor kan kännas "idiotförklarande" för dem som ska lösa dem.Roliga tipsfrågor för vuxna är enkelt att sätta ihop själv bara gå in på wikipedia och välj lämpliga ämnen. Lite svårare är det dock att få till ett roligt tema och fin layout. Tipspromenad mall gör du enkelt själv eller söker rätt på nätet. 

Det finns en del gratis tipspromenadfrågor att ladda ner från olika sajter, dessa kan dock ha använts i många olika sammanhang under lång tid och det är riktigt trist om din tipspromenad känns "begagnad", så använd dem i så fall som inspiration och skriv dina egna frågor. 

Du kan också själv enkelt göra en tipspromenad mall 12 frågor.

Vill du få en helt färdig tipspromenad med bra frågor av hög kvalitet och dessutom det hela i fin layout, bara att skriva ut och sätta upp så finns det ett stort urval av tipspromenader för olika tillfällen på grapevine.nu. 

Tipspromenadsfrågor
Hur ska man då göra sina tipspromandsfrågor? Naturligtvis kan en tipspromand handla om i princip vad som helst, och bara allmän blandad allmänkunskap. Men roligaste blir det om tipspromenaden har ett tema som passar för gästerna och festen. Har fiskeklubben fest är frågor om insjöfiskar kanon, medan tonåringarna kanske föredrag en tipspromenad om sina stora idoler. Här hittar du till exempel en färdig tipspromand om One Direction (som de flesta föräldrar inte har kompetensen att göra frågorna till:-)
Tipspromenad frågor och svar
Traditionellt har en tipspromenadfrågor tre svarsalternativ som markeras 1, X, 2 - men så behöver det naturligtvis inte vara. Man kan ha frågor med färre svarsalternativ, kanske sant elelr falskt frågor, man an ha flera svarsalternativ eller inga alls, där lagen bara skriver ner sina svar.

Se till att du har ett ordentligt facit förberett till tipspromenaden så att det blir enkelt att rätta lagens svar. Det kan vara mycket att stå i mitt i festen, så en idé kan också vara att be någon annan göra rättandet och då är det bra om du har ett entydigt facit att ge till den som får ansvaret. Ett annat sätt att enkelt göra rättningen är att lagen får byta svarsformulär med varandra och räkna varandras poäng medan du går igenom de rätta svaren, en genomgång är också alltid kul, de flesta vill ju veta vad de rätta svaren på frågorna var.
Tipspromenad för barn
Barnen tycker att det är jättekul att själva kunna lösa en tipspromenad på egen hand. Kan barnen läsa, eller det är olika ålder på barnen, så att man kan ha någon som kan läsa i varje lag, är det naturligtvis mest spännande. Är alla barn lite yngre får en vuxen hjälpa till och läsa frågorna, men var då noga med att det är barnen som ska resonera sig fram till ett svar. Frågor tipspromenad barn: Välj ett tema som barnen gillar - kanske barnboksfigurer eller djur? Eller i alla fall  med hjälp av några äldre barn. Genom att ta ett barnbokstema, djungel eller barnprogramstema så kan man enkelt växla in frågorna på ett område som de kan och gillar mer än de vuxna. 

En tipspromenad kan också vara en del av en annan av barnens absoluta favoritaktivitet, en skattjakt. Här hittar du tips om Skattjakt för barn hos goodies.nu.

Färdiga kalaspaket som innehåller både och och andra spännande färdiga skattjakter för barn hittar du också hos grapevine.nu.
Tipspromenader med frågor och svar topp 12 på www.grapevine.nu:
1. Sommar, sommar, sommar...
Den perfekta tipspromanden för sommarens alla fester! Låt gästerna ta en promenad till bryggan medan du tänder grillen. Färdig med allt du behöver och garanterad sommarkänsla.
Läs mer och ladda ner>>
2. Tipspromenad med skolkunskap: Är du smartare än en student?
Är du smartare än en student? Denna tipspromenad låter dina gäster testa vad de minns från skolåren i stil med TV-programmet "Är du smartare än en femteklassare?". Du får 20 frågor på de älskade (och hatade) skolämnena som svenska, matte, musik, idrott med mera.
Beställ och ladda ner här>>
3. Tipspromenad barnboksfigurer: Emil, Pippi och gänget!
Detta är en tipspromenad med 18 frågor med barnens mest älskade barnboksfigurer. Denna tipspromenad är komplett med facit, svarsformulär samt diplom och är den perfekta aktiviteten på barnkalaset. Frågorna passar barn som är 3-4 år.
Läs mer och ladda ner>>
4. Globetrotter
Rolig tipspromenad för vuxna eller frågesport till festen med rese- eller internationellt tema. Eller bara för dem som tycker om att resa! De tävlande besöker 33 spännande destinationer, där de får en rolig beskrivning av var de befinner sig, och en följdfråga. Vem är den mesta globetrottern? En kul och annorlunda tipspromenad utan 1, X, 2.
Läs mer och ladda ner>>
5. Tipspromenad om djur: Vem är jag?
En rolig tipspromenad om djur! Frågan är Vem är jag? Och svarsalternativen är i bilder. Därför är den här tipspromenaden särskilt rolig även för de små barnen. De lite större barnen läser de korta ledtrådarna själva. Passar barn från 3 år.
Beställ och ladda ner här>>
6. Tipspromenad till dop och namngivning
Gör en rolig tipspromenad om dagens huvudperson till dopet eller namngivningen. Du får 12 allmänna frågor + sammanlagt 83 namnspecifika frågor till de 25 vanligaste dopnamnen just nu + inspiration och mallar för att komplettera med egna frågor.
Beställ och ladda ner här>>
7. Tipspromenad barnboksfigurer: Läslusten
Med denna tipspromenad ordnar du en rolig och lärorik aktivitet för barnen snabbt och lätt. Tipspromenaden har 20 frågor om barnboksfigurer och är anpassade för barn 4-6 år. Tipspromenaden med facit, svarsformulär och diplom är färdigt att skrivas ut direkt.
Beställ och ladda ner här>>
8. Tipspromenad bröllop: Kärleken är evig
Bröllopstipspromenaden med 20 kärleksfulla frågor med bröllopsanknytning är den perfekta, lättsamma aktiviteten som gör att du undviker dötid för dina gäster. Ett perfekt komplement till minglet! Med denna färdiga tipspromenad är underhållningen ordnad i ett nafs.
Beställ och ladda ner här>>
9. Tipspromenad One direction: 1D forever!
Världens barn och tonåringar älskar pop-bandet One direction. Därför är en One direction-tipspromenad den perfekta aktiviteten på tjejmiddagen eller på barnkalaset. Du får 21 frågor om One direction, facit och svarsformulär som du snabbt kan skriva ut.
Beställ och ladda ner här>>
10. Tipspromenad om årstider, högtider, tiden: Ett år med Mommo
Det ska vara kul att lära sig och det är det verkligen med denna pedagogiska tipspromenad om årstider, högtider och tiden som passar barn som är 6-9 år. Barnen får titta i sjuåriga Mommos fotoalbum och svara på 15 lärorika frågor med koppling till fotona.
Beställ och ladda ner här>>
11. Tipspromenad om fotboll: Fotbollstajm
Världsreligionen fotboll har fått en egen tipspromenad som passar den fotbollstokige perfekt. Med 13 intressanta fotbollsfrågor är det en rolig aktivitet som passar på till exempel lagfesten. Denna skojiga tipspromenad både aktiverar och roar dina gäster utan att du behöver anstränga dig.
Beställ och ladda ner här>>
12. Tipspromenad om bokstäver: Bokstavera mera
Att barnen lär sig och har kul samtidigt går det? Ja, med denna tipspromenad om bokstäver går det! Med 18 pedagogiska frågor lär sig barnen mer om bokstäver. Tipspromenaden passar barn som är - år.
Beställ och ladda ner här>>
Tipsrunda 
En tipsrunda är för de flesta samma sak som en tpspromenad. Tanken är att man sätter upp frågorna längs en trevlig promenad och att man går från fråga till fråga. Tänk på att välja en lagom lång promenad för ditt syfte. Det tar alltid längre tid för gästerna att gå rundan än du tror. Förhoppningsvis har de trevligt, pratar och umgås på vägen och tittar på omgivningarna, så vill du inte att tipsrundan ska ta allt för lång tid, gör den inte för lång. En tipsrunda kan ju i princip göras i trädgården utan någon längre promand, emn den kan också sättas upp så att det blir en rejäl bensträckare. Sitter frågorna så pass långt ifrån varandra att nästa fråga inte ses från den förra, markera vilken väg gästerna ska gå, tex med färgade plastband eller ge dem en karta - du vill ju inte att hälften av gästerna ska ha gått vilse när det är dags för middag!