HÄMEENLINNAN TARMO TIKITARMO-PALVELU

HÄMEENLINNAN TARMO

HÄMEENLINNAN TARMO PÄÄSEURA

Hämeenlinnan Tarmo on vuonna 1903 perustettu urheilun erikoisseura. Jaostoja tänä päivänä toimii 7, yleisurheilu, lentopallo ja suunnistus suurimpina, voimailu, veteraani ja keilailujaosto myös aktiivisena. Aikoinaan Tarmo oli mm jääkiekossa suomen huipulla:
  • SM-kultaa 1948, 1949
  • SM-hopeaa 1945, 1946, 1947, 1950, 1951, 1956
  • SM-pronssia 1952, 1958
Kiekkoilu jatkui aina 1970-luvulle asti. Lentopallotoimintaa on ollut Tarmossa jo kauan. Tarmosta omaksi seuraksi rekisteröitynyt Tarmo-Volley on pelannut naisten SM-liigaa edustusjoukkueenaan Vanajan RC. Vanajan tytöt ovat selkeästi menestynein joukkue 2000 luvun suomessa, 1999 pronssista alkanut putki sisältää 8 Suomen Mestaruutta ja yhden hopean, Suomen Cupin voittoja on neljä ja hopeaa kolme

Tarmon Toimisto

Tarmon toimisto on historiallisessa Hämeen Suojan rakennuksessa, Palokunnankatu 12, 13100 Hämeenlinna.
Toimistoa voi jaostot käytttää kokoustilanaan.

Tarmon hallitus 201x

Tarmon puheenjohtajana on Kalevi Kilpi. Sihteerinä pääseuran hallituksessa on Hannu Lähteenmäki. Muun hallituksen muodostavat Tapio Haikama, Olli Haavisto ja Kirsi-Marja Koskela.

HÄMEENLINNAN TARMO SUUNNISTUSJAOSTO

Suunnistusjaoston puheenjohtajana on Jari Järvinen. Johtokuntaan kuuluu Tapio Haikama,  Matti Gustafsson, Tuija Järvinen, Mika Laitamäki. Pekka Kerkola, Hannu Lähteenmäki ja Teppo Valtonen.

Hämeenlinnan Tarmon Suunnistusjaosto täytti 65 vuotta vuonna 2013. Jäseniä jaostolla on hiukan toistasataa, joista kilpailevia oli 2015 reilu 20.

Suunnistusjaosto toimii erityisesti kuntosuunnistuksen ehdoilla. Nuorisokoulutusta on ollut  2000 luvulla aktiivisesti niin, että vuosittain suunnituskoulussa tai suunnistuskerhossa, ja nyt junnutiimissä on ollut keskimäärin yli 50 lasta. Nyt 2012 alkaen on siirrytty Aikuisten suunnistuskouluttamiseen, ja juniorit ovat yhteistyössä HlS ja HauSi kanssa.

Kilpailutoiminta


Kilpailujärjestyspuolella jaosto on järjestänyt lähes vuosittain kansallisen tason kilpailun tai pari. Vuosien ajan suunnistuskauden aloittanut perinteinen korttelirastiviesti on nyt muutaman vuoden ollut tauolla. SM-tason kilpailuita Tarmo on järjestänyt suunnistuksessa muutamia, vuonna 1996 ensimmäiset pikamatkan R2 SM-kisa Hattulassa, ja vuonna 2007 yhdessä Hämeenlinnan Suunnistajien kanssa Pyöräsuunnistuksen SM-pitkä- ja SM-pikamatka. Olemme järjestäneet myös kaksi kertaa Jukolan Viestin, 1952 ja 1973.

2009 vuonna ei Tarmolla ollut omaa kilpailua, mutta järjestimme kuntosuunnistuksen lähdön ja muksulan heinäkuussa Hämeenlinnassa suunnistettulla FIN5 rastiviikolla.

2010 vuonna juostiin Tarmon järjestämänä Hämeen Aluemestaruus-Sprint. 2012 oli kansallinen pitkän matkan suunnistuskilpailu Hattulan Merven suunnalla, ja 2013 juostiin Suontakana keskimatkan aluemestaruuksista ja samalla Hämeen oravapolkukisa. 2014 vuorossa oli kansallinen Leveämäen kartalla (Miemalassa) ja 2015 Aulanko Sprint hotelli Aulangon maisemissa.

Kuntorastit


Hämeen Sanomien kuntorasteja Tarmon ratamestarit tekevät kuusi vuosittain huhtikuun ja syyskuun välillä yhdessä muiden Hämeenlinnan, Janakkalan ja Riihimäen suunnistusseurojen kanssa. Vuonna 2015 Tarmon pitämillä kuntorasteilla oli keskimäärin yli 200 osallistujaa.

Kilpailumenestys

Tarmon tämän vuosituhannen menestynein urheilija on Eero Tuuteri. Eerolla on plakkarissaan lukuisien Suomenmestaruusmitelien lisäksi maailmanmestaruuskisamenestystä. Vuonna 2011 Eero saavutti Unkarissa kaksi Maailmanmestaruutta sarjassa M90, sprintissä ja pitkällä matkalla (siis kaikki jaossa olleet) ennestään oli jo kolme veteraanien MM mitalia sarjassa H80 ja H85. Historian aikaisemmilta vaiheilta on seuralaisille tullut useita SM-mitaleita niin nuorissa, naisissa kuin miehissä. Edelleen aktiivisesti jaoston toiminnassa mukana oleva Orvokki Oja on tässä ollut hyvä esimerkki, mm pohjoismaisissa kisoissa Suomen edustajana, SM-mitaleita on useita.

2015 vuonna kilpailullisesti hienointa tulosta teki Pekka Kerkola H65 sajassa, mm. SM-sprintin hopea ja Fin5 viikon voitto.

Kilpailupuolella Tarmon historiassa Jukolan Viestissä joukkue on ollut 9 kertaa 15 sakissa, voittoa ei kuitenkaan ole tullut. Jukolan maratontilastossa Tarmo on sijalla 28. Aikoinaan SM-mitaleita on viesteissä tullut monia (viimeisimmät 1980-luvulla), nyt viime vuosina ei juuri ole SM-viesteihin osallistuttu kuin harvoilla joukkueilla.

Veteraanien MM-kisoissa on Tarmolaiset olleet mukana lähes joka vuosi.

HÄMEENLINNAN TARMO YLEISURHEILUJAOSTO

Puheenjohtaja Kirsi-Marja Koskela.

HÄMEENLINNAN TARMO PYÖRÄILYJAOSTO

Puheenjohtaja Antti Haavisto.

HÄMEENLINNAN TARMO VOIMAILUJAOSTO

Puheenjohtaja Yrjö Niemi.

HÄMEENLINNAN TARMO AIKUISURHEILUJAOSTO

Puheenjohtaja Hanna Lappalainen.

Tarmon aikuisurheilujaosto (ent. veteraanijaosto) perustettiin 1991. Se kuuluu Suomen Veteraaniurheiluliittoon ( SVU ), jolla on n. 370 jäsenseuraa. Tarmon veteraanijaostolla on n. 50 jäsentä.
 
Pyrkimyksenä on liikunnan harrastamisella terveyden, kunnon ja vireyden säilyttäminen ikääntyessä. Urheilijan veteraani-ikä alkaa 30-vuotiaana. Nuorten urheilua jaosto pyrkii tukemaan toimitsijoina Tarmon kilpailuissa.
 
Jaosto on mukana SVU:n organisoimassa veteraanien kilpaurheilussa. Yksilöurheilun ohella seura kilpailee Suomen muitten veteraaniurheiluseurojen kanssa paremmuudesta mittarina jäsenten menestyminen veteraanien SM-kisoissa ( maasto, yu, ottelut, maantiejuoksu, maraton, kävely, hiihto ) . Liiton kautta osallistutaan Suomen edustajina kansainvälisiin kisoihin: PM, EM, MM.
 
Koko jaoston historian ajan Tarmo  on sijoittunut kahdenkymmenen parhaan veteraaniseuran joukkoon. Arvokisamitaleja seura on saanut vuosittain keskimäärin viitisenkymmentä.

HÄMEENLINNAN TARMO KEILAILUJAOSTO

Puheenjohtaja Heikki Pirhonen.

Comments