Arkisto‎ > ‎

Päivö järjestää ja hoitaa

Päivö tai Päivi on alueen organisoija ja järjestelijä. Hän on manageri, joka hoitaa palvelun tarvitsijat ja palvelun tarjojat yhteen, hoitaa laskutukset, veroilmoitukset, palkat jne. Päivi/Päivö on oikeastaa hyvä alueen luotsi! Hän luotsaa arjen toimintojen sujumisen kaikille.

 Päivön palveluista on tehty 4 videota amatööri-voimin. Videot syntyivät parin iltapäivän aikana Sonerassa 2006. Videoiden esittämiä palveluja ei vieläkään ole niin täydellisinä, kuin unelmat hyvästä palvelusta esittävät
.

Ensimmäistä videota tehdessä laadittiin myös kertomuksen pohjalta tarkempi käsikirjoitus, muut syntyivä inspiroiden, kun "näyttelijät" saivat idasta kiinni.  Videoiden tekeminen on yksi tapa havainnollistaa ideaa itselle ja muille.

Tarina 1

Ikkunanpesijää tarvitaan


Ikkunanpesijää tarvitaan

Oli huhtikuun kirkas aamu. Mikko heräsi auringonsäteeseen. Talven pölyt näkyivät hyvin kirkkaassa aamussa. Mikko nousi ripeästi ja päätti tarttua asiaan. Hän soitti Päiville ja kysyi, onko yhtään ikkunanpesijää vapaana. Muutkin olivat huomanneet saman asian kuin Mikko ja Päivillä oli vaikeuksia löytää rekistereistä vapaata työntekijää. Hän muisti kuitenkin, että alueelle oli vasta pari viikkoa sitten muuttanut uusi perhe, jonka poika Esko, tarjoilija, oli valitellut hänelle työn tarvetta. Päivi etsi pojan numeron ja soitteli kysyäkseen, kiinnostiko ikkunanpesu? Eskoa kiinnosti. Hän tuli Päivin luo toimistoon, yhdessä he täyttivät tiedot Eskosta ja Päivi samalla tutustui Eskoon. Päivi kertoi, mitä ikkunanpesu palvelutuotteena merkitsi ja antoi Eskolle mikrolainan tarvikkeiden ostoa varten. Esko teki samalla elinkeinoilmoituksen ja lähti jo illansuussa Mikolle ikkunana pesuun. Koska Päivi tunsi Mikon hyvin, hän saattoi soittaa etukäteen ja kertoa, että on kyse uudesta yrittäjästä ja pyysi Mikkoa vähän katselemaan, jotta saisi Eskosta luotettavuustietoja rekisteriin. Päivi laskutti Mikkoa, tilitti tulot Eskolle ja verot verottajalle. Päivi hoiti myös Mikon puolesta tiedot verovähennyksestä verottajalle.
Videon tarkempi käsikirjoitus liitteessä 1.

Tarina 2

Sairaalle apua

Flunssa iskee

Martalla  oli kuumetta 39 astetta. Hän ei jaksanut edes nousta ylös puhumattakaan koiran ulkoiluttamisesta. Mikä nyt eteen? Perhe oli lomalla ja hän aivan yksin kotona. Tottahan toki Martta jaksoi ottaa puhelimen käteensä ja soittaa Päivölle. Päivö järjesti tuossa tuokiossa koiran ulkoiluttajan ihan Martan läheltä ja kyseli samalla tarvitsiko Martta jotain kaupasta? Mehua, suklaata... Päivi lupasi järjestää asian ja katsoi koneelta, kuka alueen huoltomiehistä oli lähimpänä, otti yhteyttä ja kertoi tarpeesta viedä tavarat Martalle. Onneksi huoltomiehillä oli avain, joten Martan ei tarvinnut edes nousta sängystä. Päivö oli lähettänyt kauppaan sähköpostilla Martan tilauksen, joten huoltomieheltä ei vienyt kauaa aikaa toimittaa asiaa. Koiran ulkoilutus, kauppalasku ja kotiin kanto merkittiin Martan tilille, hän oli vakioasiakkaana tehnyt kuukausittain tehtävän laskutussopimuksen Päivön toimiston kanssa, samoin kuin huoltomiehetkin.

Myös koiranulkoiluttaja oli kuukausisopimuksella Päivön listoilla.


Tarina 3

Tietokone reistailee

 

Tietokone reistailee

Minnan tietokone hidasteli ja takkuili. Mistähän nyt on kyse? Soitto helpdeskiin ei auttanut lainkaan, sieltä vain siirrettiin toiselle yrittäjälle. Niinpä Minna soitti Päiville ja kyseli apua. Päivi yhdisti puhelun suoraan Siskolle, joka oli perustanut alueelle uuden ”it-iloksi ja avuksi”
-yrityksen. Sisko yhdisti itsensä etänä. Minnan koneelle ja poisti muutamia viruksia, asensi uuden virusohjelman ja järjesteli muutenkin aika sotkuista työtilaa. Tämänkin työn hallinnoi Päivi, jolla oli valmiit ohjelmat ja yhteydet pankkiin ja asiakkaihin ja verottajaan. Näin ja Siskollekin enemmän aikaa omaan työhönsä – sekä päivittäiset yhteydet Päiviin. Heistä oli tullut hyvät ystävät. Siskolla riitti työtä sekä etänä hoidettuna että kotikäynteinä. Hän iloitsi erityisesti kotitalousvähennyksen ulottamisesta it-töihin. Siitä olivat myös asiakkaat iloisia.


Tarina 4:

Lapset ja lapsenlapset syömään


Kaikki syömään

Meeri ajatteli kutsua lapset perheineen lauantaina syömään. Hänestä oli mukava suunnitella päivällistä, vaikkei hän jaksanut oikein kaupassa käydä eikä tehdä koko ateriaa yksin. Niinpä hän ajatteli soittaa Päiville ja kysellä, että mistähän hän saisi apua, miten selviäsi iloisesta tapahtumasta kunnialla?
Päivi oli varattuna, mutta vastaajassa oli viesti, jossa Päivi lupasi soittaa puolen tunnin kuluttua takaisin. Ja hän soitti, Päivi oli tarkkana siitä, että piti aina lupauksensa. Päivi mietti, että osasikohan Esko? Hän kyseli Eskolta, joka mielellään tuli tekemään Meerin kanssa päivällistä, käymään kaupassa ja kattamaan pöytää jne. Kun kaikki oli valmista, Esko lähti ennen lasten perheiden tuloa. Lapset ihmettelivät, että miten se äiti osasikaan! Kun päivällinen oli ohi ja Meeri taas yksi, Esko tuli ja siivosi. Heillä molemmilla oli hauskaa. Päivi tietysti hoiti taas hallinnolliset toimet.

Päivö

 
Päivö nautti työstään. Hän oli kuin syntynyt organisoijaksi. Hän nautti kun löysi tekijälle työtä ja työlle tekijän. Hän välitti liikuntakyvyttömälle kampaajan kotiin, löysi kävelyseuraa yksinäiselle, järjesti kissalle hoitajan sairaalassaolon ajaksi jne. Hän tunsi alueen jokaisen ihmisen ja piti heistä kaikista. Apunaan hänellä oli hyvät rekisterit ja yhteydet. Päivön luona voi käydä, hänelle voi soittaa, hän vastaa sähköpostiin ja toki hänellä on hyvät sivut webissä, minkä kautta asiat myös hoituvat. Päivön puhelinpalvelu oli kuuluisa siitä, että koskaan ei tarvinnut tyhjän panttina jonottaa, vaan lupaamansa ajan jälkeen Päivö soitti kysyjälle. Hänellä oli toki apunaan muistava puhelin.
ĉ
Tuntematon käyttäjä,
6.10.2011 klo 2.24
Comments