Gyakran feltett kérdések

Gyakran Feltett Kérdések
 - FAQs - 
Frequency Asked QuestionsMettől meddig tart a hétvége?
Helyszintől függően péntek délután kb. 18 órától vasárnap délután 17 óráig.

 
Lehet-e menetközben (pl. szombat reggel) csatlakozni a hétvégéhez?
A témák egymásra épülése miatt erre sajnos nincs lehetőség. Ezért kérünk mindenkit, hogy csak akkor jelentkezzen a hétvégére, ha vállalni tudja az  elejétől a végéig való részvételt! 


Mi történik egy hétvégén?
A hétvége programja előadásokból, beszélgetésekből, játékokból áll egy előre meghatározott időbeosztás alapján.


Kik jelentkezhetnek a hétvégére?
A Tiéd a döntés hétvége nyitott minden jószándékú 20 és 30 év közötti "egyedülálló" fiatal előtt.


Jelentkezhetnek-e párok is?
A hétvégét alapvetően egyedülálló (nem jegyes, nem házasságban élő) fiataloknak szánjuk. Párok jelentkezése elvileg lehetséges, de azt kérjük tőlük, hogy akkor jelentkezzenek, ha vállalni tudják azt, hogy a hétvége során nem egymással foglalkoznak, hanem beleállnak a programba és minden résztvevővel kapcsolatot tartanak.


Hányan leszünk a hétvégén?
Optimális esetben 20 fiatal fog részt venni a hétvégén. Minimum 15 fiatal szükséges a hétvége megtartásához, ha ennél kevesebben jelentkeznek, akkor a hétvégét nem tudjuk megtartani.


Meddig lehet jelentkezni?
Ha kímélni szeretnéd a szervezők idegrendszerét, akkor minél előbb jelentkezzél! Ez azért is előnyös, mert ha esetleg betelik a létszám, akkor késői jelentkezés esetén lemaradsz a hétvégéről. A hétvége előtti vasárnap estig, ha nem gyűlik össze a 15 fiatal, akkor kénytelenek vagyunk lemondani a hétvégét. Ha a minimális létszám megvan, akkor a hétvége szerda estéjéig tudjuk a jelentkezést elfogadni.


Milyen vallásúakat várnak a hétvégére?
A hétvégére felekezettől függetlenül lehet jelentkezni. Tehát katolikusok, reformátusok, evangelikusok és Istent keresők jelentkezését is szivesen elfogadjuk. Igyekszünk mindenki hitét tiszteletben tartani.

 
Mit hozzunk magunkkal?
Egy marék jókedvet és egy hálózsákot. Kajáról és minden egyéb szükségesről a szervezők gondoskodnak.


Étkezés?
Reggeli, meleg ebéd, vacsora. Kérjük, ne hozz magaddal külön kaját!


Alvás?
Hálózsákban, fiúk-lányok külön, a helyszintől függően többágyas szobákban.


Költségek?
Tudjuk, hogy az egyetemisták pénzügyi helyzete nem rózsás, ezért is próbáljuk a költségeket minimális szinten tartani, egyszerű szállást és egyszerű (de azért bőséges!) étkezést igyekszünk szervezni. De gondoljatok bele, hogy 2 éjszakai szállás és 2 napi teljes étkezést magában foglal a részvételi költség. Az eddigi tapasztalatok alapján személyenként 6-8 ezer forint önköltség szokott kijönni (helyszínfüggő).


És ha nem tudok annyit fizetni?
Ha problémáid vannak a kért összeg kifizetésével, kérjük, jelezd előre és próbálunk megoldást találni rá.  Ez semmiképpen ne legyen akadálya részvételednek!Comments