Rólunk


    A "Tied a döntés" hétvége eredeti neve "Choice" hétvége. 2007 februárjában lelkes belga-flamand fiatalok és felnőttek mutatták be nekünk (tolmácsolással) ezt a hétvégét és annyira megtetszett, hogy elhatároztuk: Magyarországon is sok 20 és 30 év közötti fiatalt szeretnénk megismertetni ezzel a hétvégével.

    Rögtön márciusban elkezdtük a szervezést és 2007 novemberében sikerült megtartani az első magyar nyelvű hétvégét. Több lelkes magyar fiatal kapcsolódott be a munkába, amelyet egy atya és 2 házaspár koordinált.

    Mi is ez a hétvége?  Egy alkalom a világból való kilépésre és önmagunkkal, saját képességeinkkel, saját kapcsolatainkkal való szembenézésre, - hogy a tisztább látásmód alapján megtanuljunk okos, helyes döntéseket hozni az életünkben.

    Nem csak nagy, létformáló, hivatástisztázó döntésekre kell okvetlenül gondolni, hanem az egészen apró, hétköznapi döntéseinkre, hiszen ezekből épülnek fel a nagy döntéseink is. Hogyan tudunk a hétköznapi helyzetekkel, problémákkal megbirkózni úgy, hogy utána jól érezzük magunkat?


Élni megtanulni azt jelenti, hogy megtanulunk dönteni;

választani azt,

    ami segít abban, hogy békében és közösségben éljünk,

és el tudjuk kerülni azt,

    ami aggodalommal és idegességgel tölt el.”

(Jean Vanier)


 
    2007 óta kb. 10 fiatal kapcsolódott be a hétvége munkálataiba, akik személyes példáikkal, történeteikkel segitik a résztvevőket a gondolkodásban.
A hétvége tartásában 1 atya és 2 házaspár is részt vesz.


(A ”Tiéd a döntés!” hétvége a Házas Hétvége Katolikus Lelkiségi Mozgalom programja. A Házas Hétvége célja a házastársi szeretet megerősítése, megújítása, erről a mozgalomról a www.hazashetvege.hu oldalon olvashatsz többet.)