Het team
Groupe TEKENTIQUES


De groep Tekentiques is een tijdelijke vereniging van wetenschappers om onderzoek te verrichten, discussies te stimuleren en het verbeteren van de kennis over het onderwerp van teken en door teken overgedragen ziekten, voornamelijk in België. Het is een wetenschappelijke groep die op vrijwillige basis werkt.

Email: tekentiques[at]gmail.com


Verantwoordelijke

Dr. Valerie Obsomer is Bioengineering doctor in de landbouwwetenschappen, gespecialiseerd in de analyse van milieurisico's. Ze werkte vijftien jaar in de epidemiologie, ruimtelijke analyse en aan het in kaart brengen van de vectoren (Anopheles muggen, teken) en door vectoren overgedragen ziekten (malaria, filariasis, kala azar, loiasis en recent borreliose (Lyme)). Ze heeft gewerkt aan internationale projecten voor de volgende instellingen: University of Greenwich(UK), School of Tropical Medicine, Liverpool (UK), Columbia University (New York USA), de Europese Commissie (EU), Université Catholique de Louvain (UCL -LLn, BE) en Prins LeopoldInstituut voor Tropische Geneeskunde (Antwerpen, BE)
Wetenschappelijk toezicht

Professor Christian Perronne toezicht op de gegevens en publicaties en daaropvolgende analyse. Hij is hoofd van de “Infectious Diseases” Service bij de Raymond Poincaré University Hospital in Garches en mede-verantwoordelijk voor de cursussen in infectie- en tropische ziekten voor de Universiteit van Versailles-Saint-Quentin. Specialist in infectieziekten entropische ziekten, is een lid van de Nationale Raad van Universiteiten (CNU) waarin hij is voorzitter van de Besmettelijke en Tropische Ziekten onderverdeling. Hij werkte aan deze onderwerpen met diverse instellingen, waaronder het College van de Universiteit van Besmettelijke en Tropische Ziekten (CMIT). Internationaal, christelijke is Perronne vice-president sinds 2009, een werkgroep voor immunisatie beleid in het Europa van de World Health Organization (WHO). Zijn onderzoek heeft geresulteerd in een groot aantal internationale publicaties. Hij mede oprichter in 2010 van de Franse Federatie van Infectieziekten (FFI), waarvan hij momenteel voorzitter is. Hij is momenteel voorzitter van de Commissie van Deskundigen Overdraagbare Aandoeningen (CSMT) aan de Hoge Raad voor de Volksgezondheid


Management GEOSERVICE - een interactieve kaarts


Marc Ducobu
werk in een coöperative met sociaal doel Champs-Libres. Hij ontwikkelt aanvragen voor de non-profit sector. Champs-Libres levert geo-dienst, behandeling van geografische informatie via gratis software.Het bevorderen van onderzoek, vertaling, associatie voor Nederlandstalige patiëntenMichelle Rauwoens is admin van de facebookpagina Lyme België/Belgique Protest , in samenwerking met de vereniging www.Timeforlyme.be die zowel actief is in België als in Nederland. Om mee te strijden voor erkenning en bewustmaking van de ziekte van Lyme organiseerde ze de eerste Belgische Lyme protest in Brussel als onderdeel van de weredwijde protestactie in mei 2014. Was tevens getuige in de ronde tafel over de ziekte van lyme op de senaat.Social Ambassador for Ilads

Het bevorderen van onderzoek, associatie voor Fransetalig patïenten

Laurence Mayeres is voorzitter van de Lyme Belgium Vereniging (website: www.belgiumlyme.com). Lyme Belgium is een non-profit organisatie die informatie te verspreiden en te helpen bij de preventie van de ziekte van Lyme en ziekten overgebracht door tekenbeten doelstellingen. De vereniging werd opgericht in 2014 na de ontdekking van de slechte kennis van de ziekte en de moeilijkheid voor de betrokkenen om een ​​diagnose dat zou doen in een adequate behandeling krijgen. Lyme Belgium, door zijn acties en initiatieven:
1- ondersteuning en begeleiding voor mensen met Lyme
2 aan het publiek, de overheid en de media om de realiteit van deze ziekte die steeds meer mensen treft opvoeden
3- bevorderen van onderzoek en informatie over de ziekte van Lyme
4- tot de ziekte van Lyme medische instellingen publiceren


Om ons te contacteren
     Email: tekentiques[at]gmail.com

Comments