Koekkoek

Een brochure van de hand van ds. H.G. Koekkoek, genaamd 'Moeten christenen de sabbat houden?'. Op deze pagina (klik op de paarse letters) vindt u de analyse.

Er is een predikant, genaamd ds. H.G. Koekkoek die een brochure heeft geschreven met als titel 'Moeten christenen de sabbat houden?'.

Het boek wordt op deze website als volgt samengevat:

''Er is een groeiend aantal christenen dat zich "Joods-christelijk" noemt, de sabbat wil houden en de Joodse feesten wil vieren. Zij geloven dat God van ons vraagt dat niet alleen de Joden zich houden aan de sabbat en de Bijbelse feesten, maar dat de christenen dit ook moeten doen.

Op een gegeven ogenblik krijgen wij waarschijnlijk allemaal te maken met mensen die hierover met ons in gesprek raken. Hebben zij gelijk of hebben zij ongelijk? Hebben christenen ook de opdracht om de sabbat te houden, net als de Joden? Wat houdt het vieren van de sabbat eigenlijk in? Hoe moet je de sabbat houden? Wat leert de Bijbel zelf? Wat zeggen de rabbijnen hierover? Leert het Joodse geloof dat christenen de feesten en de sabbat met de Joden moeten vieren? Roepen de Joden ons op om ons bij hen aan te sluiten?

Allemaal vragen waar we tegenwoordig mee te maken hebben.

In dit boek leest ds. H.G. Koekkoek met u de Bijbel en toont u wat de Bijbel zelf hierover zegt.''

Het klinkt allemaal heel mooi. Ds. Koekkoek wil met u de Bijbel openslaan en aantonen wat de Bijbel zegt over dit onderwerp. Het probleem is dat ds. Koekkoek met argumentatie komt die geen houdt snijdt en Schriftuurlijk gezien geen stand houdt. 

Ik heb een analyse geschreven over zijn brochure en wil die graag met u delen, zodat u zich kunt verdedigen tegen zulke dwaalleer. 


Onderaan deze pagina vindt u aantal documenten, te weten:

- Mijn analyse t.a.v. de brochure van ds. Koekkoek

- Een uittreksel van hoofdstuk 1 van zijn brochure. Die heb ik van deze website gehaald.

 

Ċ
T. Genade,
Mar 12, 2018, 9:59 AM
Ċ
T. Genade,
Sep 10, 2016, 2:02 AM
Comments