ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ NOBEL - APOLLON

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

D. Xilinakis & Co
Ιστορικό


Η εταιρεία NOBEL ιδρύεται το 1975 από το Μανώλη Ξυλινάκη, με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία ηλιακών και ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, θέτοντας υψηλούς στόχους που αφορούν στην ποιότητα σε όλους τους τομείς: παραγωγική διαδικασία, προϊόν, υπηρεσίες.

Στην συνέχεια, η εμπειρία και η τεχνογνωσία περνά στη δεύτερη γενιά και οι υιοί Δημήτρης & Βαρδής Ξυλινάκης αναλαμβάνουν ενεργά τη συνέχιση του αρχικού οράματος. Η εταιρεία, με τη σημερινή της μορφή, συστήνεται το 1990.

Έκτοτε, και καθ΄ όλη την διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία σημειώνει συνεχή αύξηση του κύκλου εργασιών της με συνακόλουθες επεκτάσεις σε όλο και μεγαλύτερους χώρους.

Χρονιά σταθμός το 1996, οπότε και εξαγοράζονται οι συναφούς αντικειμένου εταιρείες "HLIOFEN", "MASTER"& "OMEGA".
Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της εταιρείας και παράλληλα εμπλουτίζεται το πελατολόγιό της, γεγονός που σηματοδοτεί την διαρκή αύξηση του κύκλου εργασιών της.
Ταυτόχρονα, το όνομα NOBEL γίνεται συνώνυμο με την ποιότητα και εδραιώνεται στην αγορά, καθώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρείας ικανοποιούν τις απαιτήσεις της.

Το 1998 η εταιρεία -προκειμένου να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της - μεταφέρεται σε νέο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο στην Βιομηχανική Περιοχή του Δήμου Αχαρνών.

Το 2007 προχωρούμε στην απόκτηση ενός δεύτερου χώρου που βρίσκεται επίσης στην Βιομηχανική περιοχή του Δήμου Αχαρνών, κοντά στην έδρα της εταιρείας, όπου μεταφέρεται μέρος της παραγωγής της.

Σήμερα η παραγωγή πραγματοποιείται στις δύο παραπάνω σύγχρονες, ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που συνολικά καλύπτουν μία έκταση 12.000 τ.μ. (8.000 τ.μ. εξ αυτών στεγασμένος χώρος).

Το 2011 η εταιρία σχεδιάζει την υλοποίηση επένδυσης 30 εκ. ευρώ για τη μετεγκατάστασή της σε σύγχρονο βιομηχανοστάσιο με τις πλέον σύγχρονες γραμμές παραγωγής που θα θέσουν νέα στάνταρντ στην παραγωγή προϊόντων ΑΠΕ.