UN MUZEU DIN IASI, ROMANIA

PALATUL CULTURII din IASI

(COMPLEXUL MUZEAL NATIONAL " MOLDOVA") 

site realizat de Anca Maria Dorohoi -2008

 fotografii: Anca Dorohoi            contact:ieseanca@gmail.com

 

 

 ANUNT IMPORTANT:

INCEPIND CU LUNA MAI 2008, MUZEELE SUNT INCHISE PENTRU O RESTAURARE A EDIFICULUI, CARE SE PRECONIZEAZA CA VA DURA 3 ANI.

 

Palatul Culturii din Iaşi a fost inaugurat, în 1926, de către regele Ferdinand al României. Realizat în neogotic, după planurile arhitectului I.D. Berindei, ajutat de arhitecţii Xenopol şi Cerchez, construcţia Palatului a durat două decenii. Un prim monument a fost ridicat pe ruinele vechii curţi domneşti (1434), care a fost reconstruită în stil neoclasic de prinţul Alexandru Moruzi (1806 - 1812). Un incendiu de la sfârşitul sec. al XIX-lea a distrus acest palat, la începutul secolului următor luându-se decizia ridicării actualei construcţii.

mai mult aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Palace_of_Culture_(Ia%C5%9Fi)

DESPRE CE S-A MAI INTAMPLAT LA PALATUL CULTURII, DE-A LUNGUL TIMPULUI CARE S-A SCURS DE LA INCEPEREA LUCRARILOR LA PALAS:

http://www.bzi.ro/puscarie-pentru-demolarile-de-la-palatul-culturii-266566

Acum am inteles de ce, acum vreo 2 ani, facand fotografii prin gaurile deja existente in plasa dubla care inconjura perimetrul lucrarilor, am fost acuzata de niste malaci gardieni ca eu am facut gaurile alea si ca n-am voie sa pozez. Evident, nu exista nici un semn care sa interzica fotografiatul, iar acuzatiile idioate ca eu am facut gaurile, erau ale angajatilor care se gindeau ca au gasit tapul ispasitor pentru ceea ce facusera altii cind ei dormeau, sau isi beau cafeluta in paharel de plastic. In momentul in care le-am explicat ca sint intr-un spatiu public si ca am voie sa le fac si lor poze pentru a arata ca au fost agresivi, m-au lasat in pace.

next page: MUZEUL - EXTERIOARE

eXTReMe Tracker