Κόμικς ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ

 Τη δεκαετία του 1960-70 είχαν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σειρές από κόμικς με τους τίτλους :

"ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ", "ΠΑΡΑΞΕΝΑ", ”ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ”, “ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ”,

από τον εκδοτικό οίκο "ΑΤΛΑΝΤΙΣ-ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ" της εποχής εκείνης. Στην πραγματικότητα ήταν μεταφρασμένα αντίγραφα με ιστορίες από τις αμερικανικές σειρές κόμικς :

"Strange Adventures", "Mystery in Space", “Tales of the Unexpected” και “Action Comics”.

Υπήρξα παλιός και φανατικός αναγνώστης της σειράς αυτών των κόμικς και όταν προσπάθησα να τα ξαναβρώ στο εμπόριο, ήταν αδύνατο. Ο εκδοτικός οίκος που τα τύπωνε (αν υπάρχει ακόμα) δεν έχει πρόθεση να τα επανεκτυπώσει. Ο μόνος τρόπος για να τα ξαναβρώ είναι είτε να τα αγοράσω από διαδυκτιακή δημοπρασία, είτε να τα ψάξω στα παλαιοβιβλιοπωλεία, όπου όμως οι τιμές τους είναι απαγορευτικές (25-30 ευρώ το τεύχος!!!),  Αλλωστε εγώ δεν ενδιαφέρομαι να τα έχω στη "φυσική τους μορφή" αλλά απλώς να τα ξαναδιαβάζω. Οι «συλλέκτες» μπορούν να τα έχουν στη φυσική τους μορφή, χωρίς να μειώνεται η αξία της συλλογής τους από τη διαθεσιμότητα των τευχών σε ψηφιακή μορφή. Οπως ανακάλυψα στο διαδίκτυο, όσοι αναπολούν «την ωραία εποχή» των παλιών κόμικς έχουν βρεί τρόπο να μπορούν να διαβάζουν τα κόμικς που είναι πλέον δυσεύρετα στη φυσική τους μορφή. Τα σκανάρουν σε μορφή jpg, τα πακετάρουν σε συμπιεσμένα αρχεία cbr και τα διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή τους με διάφορα προγράμματα ανάγνωσης - όπως το cdisplay.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν αξιόλογο άνθρωπο, έναν πραγματικό συλλέκτη, τον φίλο μου κ. Γιώργο Μανίκα, ο οποίος με εμπιστεύθηκε, δανείζοντάς μου  το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του από παλαιά τεύχη των Διαπλανητικών και του Σκορπιού, για σκανάρισμα σε ψηφιακή μορφή. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι συλλέκτες σαν κι αυτόν.

Χάρη στη γενναιοδωρία του (αλλά πρέπει να ειπωθεί: και με πολλή προσωπική εργασία του υποφαινόμενου υπο αντίξοες συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή τουλάχιστον δύο scanners σε διάστημα 2-3 ετών) έγινε πιά εφικτό να υπάρχουν τώρα και τα 136 τεύχη της σειράς σε ψηφιακή μορφή, διασώζοντας τα έτσι από τη λήθη και τη φυσική καταστροφή. Τα τεύχη αυτά με τον καιρό θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, όπου ο καθένας θα μπορεί να τα διαβάζει ΔΩΡΕΑΝ.

 Κάποια από τα τεύχη της σειράς "ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ" μπορείτε να τα διαβάσετε online, κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα.

 
 https://lh5.googleusercontent.com/-45eFUa73aEs/VC7sIlOIKGI/AAAAAAAAAxw/p79gZaxDrvs/s1600/paraxena%25202%2520000.jpghttp://issuu.com/tblitsas/docs/yperanthropa_ta_kalytera_komiks_no_/0 http://issuu.com/tblitsas/docs/ekpliktika_ta_kalytera_komiks_no_04 http://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanitikata_kalytera_komiks_no_0/0 http://issuu.com/tblitsas/docs/yperanthropa_7_web
http://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_6_web http://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_8_web http://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanitika_9_web http://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_13_web http://issuu.com/tblitsas/docs/yperanthropa_11_web
http://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_10_web https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_14_web https://issuu.com/tblitsas/docs/yperanthropa_15_web https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_16_web https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_17_web 
https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_18 https://issuu.com/tblitsas/docs/yperanthropa_19 https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_20 https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_21 https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_22 


https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_23 
https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_26
 
https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_25
 
https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_29
https://issuu.com/tblitsas/docs/ekpliktika_28
https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_32
https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_24 
https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_31
https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_33

https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_36
https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_35_

https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_34
https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_38
https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_39


https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_40 https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_41 
https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhktika_44
https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_43
https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_42_

https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_45 
https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_50
https://issuu.com/tblitsas/docs/diaplanhtika_49
 
https://issuu.com/tblitsas/docs/ekplhtika_48
 
https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_47
 
https://issuu.com/tblitsas/docs/paraxena_46 
https://issuu.com/tblitsas/docs/dynamika_51Πωλούνται  τα εξής τεύχη 

 ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ: 73, 97 , 89

 

 
 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ: 12, 68, 92 

 

                                    

ΠΑΡΑΞΕΝΑ:  74

ΔΥΝΑΜΙΚΑ: 133 

 ΠΑΡΑΞΕΝΑ Τ

ΟΜΟΣ 1 [147 σελίδες]

 
"Σκορπιός" & "Σκαθάρι"


"
Σκορπιός" 
1, 2,  3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
 

https://issuu.com/akisfili/docs/_____________1_____________________ 


 
 
   
 
"
Σκαθάρι"  
1 (45-52 71-72), 
2 (25-56), 
3 (25-56), 
4 ( 2-3 25-56 77-80), 
5 (πλήρες), 
8 (27-54), 
9 (13-60 ),
     15 (29-48) 
(μέσα στην παρένθεση ο αριθμός των σελίδων που λείπουν)
 

Κάποια από τα τεύχη έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο, είτε σε μορφή download link, είτε σαν on-line books (issuu κ.α. sites). 
Μπορείτε να τα διαβάσετε online, κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα.

 

 
 
  

 

Πωλούνται τα τεύχη του περιοδικού "Σκορπιός" του 1980, νο. 2, 21, 25, 27, 28 και το "Σκαθάρι" τεύχος 5.

Οι Ροβινσώνες του Διαστήματος

http://www.scribd.com/doc/216154234/%CE%9F%CE%B9-%CE%A1%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Ελληνική επιστημονική φαντασία, εποχής του 1960, από την σειρά "Τα Βιβλία του Μέλλοντος". 
Η σειρά περιλάμβανε και τους τίτλους:
- Από την Γή στον πλανήτη Γούς
- Το Μυστικό του πλανήτη Αφροδίτη
- Ο Κατακλυσμός
Ζητούνται και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς σε ηλεκτρονική μορφή.
για πληροφορίες adilos@yahoo.com


Scanlation by Theos

Τεύχη "διαδυκτιακής έκδοσης" scanlated με ιστορίες από τις πρωτότυπες αμερικανικές εκδόσεις που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην ελληνική σειρά.
Μπορείτε να τα διαβάσετε online κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα ή να κατεβάσετε την cbr έκδοση κάνοντας κλικ στο κείμενο κάτω από το τεύχος.

Μια προσπάθεια αναβίωσης και ενθύμησης της σειράς "Τα Καλύτερα Κόμικς", που την εποχή της δεκαετίας του '70, όταν στην Ελλάδα ακόμα και η τηλεόραση ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μας γνώρισαν την αγάπη για την επιστημονική φαντασία. Με αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες από τα πρωτότυπα "Mystery in Space" .


Μια προσπάθεια αναβίωσης και ενθύμησης της σειράς "Τα Καλύτερα Κόμικς", που την εποχή της δεκαετίας του '70, όταν στην Ελλάδα ακόμα και η τηλεόραση ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μας γνώρισαν την αγάπη για την επιστημονική φαντασία. Με αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες από τα πρωτότυπα "Strange Adventures" .
Μια προσπάθεια αναβίωσης και ενθύμησης της σειράς "Τα Καλύτερα Κόμικς", που την εποχή της δεκαετίας του '70, όταν στην Ελλάδα ακόμα και η τηλεόραση ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μας γνώρισαν την αγάπη για την επιστημονική φαντασία. Με αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες από τα πρωτότυπα 
"Tales of the Unexpected"Μια προσπάθεια αναβίωσης και ενθύμησης της σειράς "Τα Καλύτερα Κόμικς", που την εποχή της δεκαετίας του '70, όταν στην Ελλάδα ακόμα και η τηλεόραση ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μας γνώρισαν την αγάπη για την επιστημονική φαντασία. Με αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες από τα πρωτότυπα 
"Action Comics"Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου. 
 Περιοδικό παιδικών εικονογραφημένων κόμικς με ιστορίες με τη Μικρή Λουλού, τον Κάσπερ το Μικρό Φάντασμα, τον Ποπάϋ, τον Μικυ Μάους, τον Ντόναλντ Ντάκ και τον Γκούφυ. 
 
Τα Φαντάσματα της Λευκής Ηπείρου
 του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Σαλίμωφ
μετάφραση: Θεόδωρος Μπλίτσας

Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, στην Ανταρκτική, η εξαμελής αποστολή που έχει διοργανωθεί με τη συμμετοχή 
Αμερικανών και Ευρωπαίων, έχει εγκατασταθεί στη βάση της, στην απομακρυσμένη περιοχή της Οροσειράς της Βασίλισσας Μώντ και ήδη έχει πετύχει την σημαντική ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων ουρανίου, μια ανακάλυψη που θέλουν να κρατήσουν μυστική από τους αντίπαλούς τους της «κοντινής» Σοβιετικής βάσης. Όμως, στην παγωμένη ερημιά της «Λευκής Ηπείρου» σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μυστηριώδη και ανεξήγητα γεγονότα…

Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου. 


 
Συνταγές, απλές, χορταστικές, υγιεινές και εύκολες.
"Ό,τι είναι νόστιμο είναι και καλό για το σώμα και το μυαλό"


Μια ιστορία του Φαντάσματος - διασκευή από filmstrip που συνόδευε και προβαλλόταν με τον παιδικό προβολέα Flashy Flickers Magic Picture Gun της Marx Toys.
Όταν περίεργα συμβάντα αναστατώνουν τους ιθαγενείς σ' ένα μικρό νησάκι της ζούγκλας, το Φάντασμα αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση.

https://drive.google.com/file/d/0B6xYH_t5cMwTME5MQm4tTWpiSFE/edit?usp=sharing


 του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Σαλίμωφ 
μετάφραση: Θεόδωρος Μπλίτσας

Λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Βελγικό Κονγκό, οι απάνθρωπες αποικιοκρατικές μέθοδοι προκαλούν την εξέγερση των ιθαγενών Αφρικανών. Εν τω μεταξύ, κάπου στον «πολιτισμένο κόσμο» ένας καθηγητής της Παλαιοντολογίας προσλαμβάνεται από ένα Αμερικανό Κροίσο, για να ανακαλύψει τα ίχνη της ύπαρξης ζωντανών δεινοσαύρων στις ζούγκλες της Ισημερινής Αφρικής. Θα καταφέρει άραγε ο καθηγητής Τούρς να πετύχει στην επιστημονική του αποστολή παρά τις αντίξοες συνθήκες της Αφρικανικής ζούγκλας και την αγριότητα των συνανθρώπων του;

http://issuu.com/tblitsas/docs/tarantula_3_web?e=1896271/7113061

Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου. 
 

http://issuu.com/tblitsas/docs/_____________________4_web


Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου. 
 

https://drive.google.com/file/d/0B6xYH_t5cMwTc01URnVlTGFlV0E/edit?usp=sharing


Ταξιδέψτε 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω στο παρελθόν και ανακαλύψτε τα τρομερά θηρία που κατοικούσαν την Γή!

Αυτό είναι ένα διαδραστικό βιβλίο, μια περιπέτεια όπου εσείς αποφασίζετε την εξέλιξη της υπόθεσης. Καθώς θα αντιμετωπίζεις τους κινδύνους της ιστορίας, το Χρονοβιβλίο  θα σου προσφέρει συχνά διάφορες επιλογές για το τι μπορείς να κάνεις και που να πάς. Ακολουθώντας τις σωστές επιλογές θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία την αποστολή σου.
Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο και να το εκτυπώσετε, ή ακόμα  και να το φορτώσετε στο tablet σας και να το διαβάσετε από εκεί. 

http://issuu.com/tblitsas/docs/minoans_web?e=1896271/8484319

   author: Georgia Tarsouli
   translation: Theodoros Blitsas

  "I was there, too!" was a series of books published in Greece, during the 1960's and 1970's, targeted at the youth public of those days. The author was Georgia Tarsouli, a renowned Greek writer. 
  The stories involved the adventures of Alex, the main hero of the series, who because of experiments of his uncle, an archaeologist and radiocarbon dating expert, was able to transport himself to the past, through important historical periods. Following Alex's adventures, the young readers were exposed to information about historical persons and deeds.
   In this book, Alex finds himself transported at Knossos, at the height of the Minoan civilization.
Click on the above icon to read online or download the book (pdf format) or

http://issuu.com/tblitsas/docs/tarantula_5_web 
Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου. 

http://issuu.com/tblitsas/docs/magic_goes_away_web

Η Μαγεία Χάνεται - Λάρρυ Νίβεν
Μεταφορά σε κόμικ του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας "The Magic Goes Away" του συγγραφέα Larry Niven.

http://issuu.com/tblitsas/docs/tarantoula_x_6_web
ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ-X τεύχος 6
Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου.

http://issuu.com/tblitsas/docs/tarantoula-x_7_web

ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ-X τεύχος 7
Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου.

https://issuu.com/tblitsas/docs/tarantoula-x_8_web

ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ-X τεύχος 8
Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου.

https://issuu.com/tblitsas/docs/tarantoula-x_9_web
ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ-X τεύχος 9
Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου.

https://issuu.com/tblitsas/docs/________________________10

ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ-X τεύχος 10
Περιοδικό κόμικς "διαδικτυακής έκδοσης" που "αναβιώνει" τη χρυσή εποχή των δεκαετιών του '70 και '80. Περιέχει αδημοσίευτες (σε ελληνικά περιοδικά) ιστορίες καθώς και άλλο εκδοτικό υλικό από την προσωπική συλλογή μου.
τα σχόλια σας είναι καλόδεχτα

Από τον κ. Γιώργο Σιφάκη έλαβα το εξής σχόλιο, το οποίο ευχαρίστως δημοσιεύω κατόπιν αδείας του:
 
Φίλε και συν-νοσταλγέ των παληών κόμικς, μια φίλη με το ίδιο "πρόβλημα" μου έστειλε σήμερα τη σελίδα σου και χάρηκα να ξαναδιαβάσω μερικά απ' αυτά που τόσο με είχαν εντυπωσιάσει σαν παιδί. Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να τα δημοσιεύσεις και για εμάς τους υπόλοιπους. Πέρασα κι εγώ από τον ίδιο περίπου δρόμο με σένα, ψάχνοντας για τον οίκο Πεχλιβανίδη, Ατλαντίς, κλπ, και καταλήγοντας στο Μοναστηράκι, όπου αγόρασα μόνο μερικά που είχαν ιδιαίτερη σημασία για μένα, γιατί όπως κι εσύ δεν ενδιαφέρομαι για την συλλεκτική τους πλευρα, μόνο να τα διαβάσω. Ούτε και στο διαδίκτυο βρήκα τίποτε ιδιαίτερο και συμβιβάστηκα τελικά με τα αυθεντικά DC Comics, στα Αγγλικά βέβαια. Ενας λόγος λοιπόν που σου γράφω, είναι για να σου πώ ότι έχω σε ηλεκτρονική μορφή όλη τη σειρά των "Mystery in Space", "Strange Adventures" και "Tales of the Unexpected", όλα αυτά δηλαδή στα οποία βασίστηκε η Ελληνική έκδοση, και αν χρειάζεσαι οτιδήποτε απ' αυτά, θα χαρώ να σου το δώσω.

Φιλικά,
Γιώργος Σιφάκης
 
 
Από την κα Λένα Αμπατζή έλαβα το εξής σχόλιο, το οποίο ευχαρίστως δημοσιεύω κατόπιν αδείας της:
 
"Με μεγάλο ενδιαφέρον είδα τα κομικς στο διαδικτυο.  Είχα ισως και τα 136 που βγήκαν, αλλά όταν έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό, η μάνα μου τα έδωσε σε κάποιον συγγενή.  Ετσι δεν έχω ούτε ένα. Και όντως ξαφνικά σταμάτησαν κατά το 1969 και δεν ήταν μετά πουθενά διαθέσιμα.  Ισως δεν πουλήθηκαν και πολλά αντίτυπα.
Με τα δικά σας είδα για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια τον Παραξενο Αδαμ στον πλανήτη Ραν (και την Αλάνκα).
Σας ευχομαι να βρείτε κι΄αλλα!
φιλικά
Λένα Αμπατζή"