Subtitles
 

Сайтове за субтитри: 

subs.unacs.bg

BG Subtitles

BoxSub

AllSubtitles

DivX Sub

Via Search

Раят на субтитрите

TitlesBox

F-E-N

Click.bg

Subtitles.ro

DivX Station

Data.bg

Subscene

Subiee

MovieSub

AnySubs

Kolibka

Ако тези не ви стигнат винаги може да използвате и Google

Свалили сте си филм. Няма субтитри. Гадно!
Сега ще ви обясня как да се справите с проблема. Първа трябва да видите какъв е релийза на филма за който търсите превод. Например ако търсите субтитри за филма "Pirates.of.the.Caribbean.Dead.Mans.Chest.2006.iNTERNAL.DVDRiP"  е необходима да отделите от получените резултати точно този който отговаря на вашия файл (в противен случай ще се сблъскате с досадното разминава между говора картината и надписа). А сега ето малко сайтове които могат да ви бъдат от помощ:

BG Subtitles

На пръв поглед - малка, семпла и проста страничка, но за сметка на това има архив с над 2 000 субтитри за филми от най-различни години и жанрове.
В лявата горна част на страницата ще намерите най-новите субтитри, това е и мястото, където би трябвало да погледнете, ако си търсите превод на някой нов филм.
Другите субтитри са подредени по букви, според първата буква от името на филма.
Важно е да знаете, че всички филми са вписани с английските си имена!
Примерно, ако търсите субтитри за филма “Космически Забивки”, не трябва да търсите на буква “К”, а на “S”, защото английското име на филма е “Space Jam”.
Освен готови субтитри, на тази страница може да намерите и програми за правене на такива, също плеъри и кодеци. Има и полезни връзки за кино-афиша, телевизионната програма и т.н.
http://bgsubs.hit.bg/


BoxSub

Това е една УНИКАЛНА страница за всички филмови маниаци!
Освен субтитри, тук може да намерите и филми, заедно с много информация за тях! Към всеки филм има снимка на обложката му, годината през която е правен, жанра в който влиза, режисьор, продуцент и имената на артистите в главните роли.
Свалянето е безплатно, само трябва да се регистрирате, което ще ви отнеме около десет минути (ако пишете бавно).
Ако търсите субтитри, може да ги намерите, чрез търсачката, като напишете името на филма и изберете в “тема на търсенето” – субтитри.
Ако не намерите търсените субтитри, може да подадете заявка за тях, а ако имате пък такива, които не могат да се намерят на страницата, може да ги добавите.
Има изключително елементарен (и празен) форум, разделен на три категории – филми, новини, субтитри.
Странно е, но новините не са филмови, а относно софтуера и хардуера.
http://boxsub.net/


AllSubtitles

Колебаех се дали да презентирам тази страница, защото е англоезична, но реших, че може да ви влезе в употреба.
В архива си има над 1222 субтитри, които са на български, английски, немски, френски и на испански.
Има интегрирана търсачка, посредством която, може да търсите по името на филма и езика, на който искате да са субтитрите.
Интересното е, че страницата се смята за английска, а реално ползва български броя за посещения.
http://www.allsubtitles.co.uk/


DivX Sub

Изключително опростена, но и изключително полезна страничка.
Зад на пръв поглед бедната й визия в преобладаващ розов цвят се крият над 1000 превода с отлично качество на филми за DivX (скоро излезе новата версия, може да я свалите от www.download.bg).
Няма търсачка, както на повечето места субтитрите са подредени по азбучен ред, за да ги свалите, просто трябва да кликнете върху името на желания филм.
http://allfreemovies.hit.bg/


Via Търсене

Ако трябва да сме точни, това не е страница точно и само за субтитри – това е нещо като страница, съчетаваща по четири-пет търсещи машини за песни, снимки, софтуер, снимки, текстове на песни, видео клипове и разбира се има и възможност за търсене на субтитри.
Когато изберете да търсите преводи на филми ще видите страница с шест търсещи полета, чрез тях ще търсите в търсачките на DATA.BG, DATACOM.BG, EXTRATITLES.TO (не е българска страница), FENBG.COM, PROSHE.BG, UNACS.BG.
Във всички тези търсачки шансът да намерите превод на любимия си филм е огромен!
http://via.navbg.com/subs/


Точните Субтитри

Този ми е любимия!
Много приятна, функционална и лесна за използване страница за субтитри – може да търсите по азбучен ред или с търсачката, което е по-добрата възможност.
Ако не намерите подходящите субтитри, може да подадете заявка за тях, а също може и да добавяте.
На страницата може да намерите и топ с най-търсените и сваляни преводи, също така има и категория с най-новите.
За разлика от форумите на другите страници с подобна насоченост, този е малко по-нормален, а освен това в него има над 15000 мнения и коментари!
http://subs.unacs.bg/


Чарков

За съжаление ще отбележа, че тази страница е изключително аматьорска!
За да намерите галерията със субтитрите, трябва да се вгледате концентрирано в долната част на страницата, ако си сложите една лупа пред монитора ще видите, че пише субтитри.
След като се преборим със зрението си и минем това леко затруднение, стигаме до втората крачка – намирането на субтитри, това поне е лесно, има интегрирана търсачка, която го прави вместо вас.
Когато вече сте си намерили желания превод, трябва да попълните няколко полета и ще ви бъдат изпратени на електронния адрес.
http://charkov.hit.bg/

Оттук нататък мога само да ви пожелая успех с търсенето. Ако пък имате проблеми винаги можете да поискате помощ от приятел ; )