Powerplay - Enschede 2012


Home Projects About Contact Links


The gadget spec URL could not be found
(c) The Blue Noise Department - Video registratie


The gadget spec URL could not be found
(c) The Blue Noise Department - Foto registratie.

Powerplay. Jij maakt de meerderheid!

Powerplay is de benaming in het ijshockey voor een numeriek overwicht, veroorzaakt door een penalty van de tegenpartij. In het Nederlands wordt powerplay vaak aangeduid als een man-meer-situatie.

Monument , IK BEN HET VERSCHIL
(DE MACHT VAN ENSCHEDE)

Een monument dat opgebouwd wordt uit de fysieke idealen , favoriete lichaamsonderdelen en gespiegelde trots van zo veel mogelijk mensen uit Enschede.

Elke inwoner krijgt de gelegenheid zijn of haar meest favoriete, mooiste, beste lichaamsonderdeel te laten verwerken in de installatie.

Mensen uit Enschede kunnen zich laten interviewen , hun favoriete lichaamsdeel 3D inscannen en aangeven welk geluid of muziek het best past bij hun eigen aandachtsmoment in de installatie.

Door middel van de 3D scan en de lasercutter wordt van elk persoonlijk uitverkoren lichaamsonderdeel een object gemaakt. De platte objecten bewegen door de installatie en op verschillende plekken ontstaan er andere betekenissen en associaties die te maken hebben met de verschillende eigenschappen van het verschijnsel monument zoals herinnering, contemplatie, bewondering ,informatie. Nieuwe bezoekers van de tentoonstelling kunnen zich in een later stadium laten verwerken in het monument en vormen daarmee steeds weer de unieke toevoeging waardoor het monument van karakter verandert.
Powerplay,jij bent het verschil , jij maakt de meerderheid.

© The Blue Noise Department
(Ruud Lanfermeijer, Remko van Dokkum, Jenne Sipman)

Home Projects About Contact Links