Θεατρικό εργαστήρι για όλους τους ενήλικες, χωρίς εξετάσεις, χωρίς οντισιόν!


 • .

  Οι παρακάτω μειωμένες τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως τις 26/11/18

  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες

Πληροφορίες για τα μαθήματα και διαδικαστικά παρακολούθησης

Τα μαθήματα απευθύνονται: Το θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, απευθύνεται σε κάθε ενήλικα ενδιαφερόμενο. Δεν απαιτείται πρότερη ενασχόληση με τη θεατρική τέχνη. Για την εγγραφή στο θεατρικό εργαστήρι και την παρακολούθηση των μαθημάτων, δεν απαιτούνται εξετάσεις και δεν υποβάλλονται οι σπουδαστές σε καμία οντισιόν. 

Ημέρες και ώρες των μαθημάτων:
Τα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, γίνονται 4 συνεχόμενες ώρες (περιλαμβάνεται ένα διάλειμμα λίγων λεπτών μεταξύ των 2 δίωρων), μία φορά την εβδομάδα. Η ημέρα και οι ώρες των μαθημάτων, διαμορφώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα των εγγεγραμμένων σπουδαστών, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι.

Χώρος που γίνονται τα μαθήματα:
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην θεατρική σκηνή του Ωδείου Όπερα Αθηνών (στο κατάστημα της οδού Πατησίων 216). 

Είδος μαθημάτων:
 
Τα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες είναι ομαδικά σε group έως 10-15 σπουδαστών. 

Διδακτέα ύλη: Τα έργα που διδάσκονται στο θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες αντλούνται από το αρχαίο Ελληνικό θέατρο, το κλασσικό Ευρωπαϊκό και το μοντέρνο (Ελληνικό και ξένο). 

Διάρκεια φοίτησης:
 Η φοίτηση στο θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες ολοκληρώνεται σε 1 έτος, αλλά οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα αν το επιθυμούν, να συνεχίσουν τη φοίτηση για ένα ακόμα έτος, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερη γνώση και εμπειρία.  

Εγγραφή:
65-25= 40 €
Δίδακτρα: 
 • Για όλους: 250-120= 130 

  €/μήνα

 • Για σπουδαστές, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολύτεκνους, ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους: 250-130= 120 

  €/μήνα

 • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων (φίλων ή συγγενών που θα γραφτούν μαζί) και άνω: 250-140= 110 €/μήνα

Θεατρική παράσταση: Στο τέλος κάθε έτους, ανεβαίνει παράσταση σε θέατρο, για να αποκτήσουν όσοι σπουδαστές επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή, την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται να έχουν στη σκηνή.

Πιστοποιητικό:
Με την ολοκλήρωση της φοίτησης του ενός έτους, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης απολύτως Δωρεάν. Υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις (μέσω θεατρικής παράστασης), όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία.Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες

Περιγραφή του μαθήματος        

        Για το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, η τέχνη του θεάτρου, εκφράζει την ελευθερία και την ευγένεια της ψυχής. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, η τέχνη του θεάτρου εκφράζει τη δύναμη της προσπάθειας κάποιου να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, να το κατανοήσει και να το σεβαστεί. Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, το γνωρίζει αυτό και καθοδηγεί τα μέλη προς αυτήν την κατεύθυνση.  

        Να γίνουν, δηλαδή, πιο διαλλακτικοί και δεκτικοί ως προς το καινούργιο, το άγνωστο και το διαφορετικό. Δεν είναι τυχαία η ανάγκη του ανθρώπου για την τέχνη, αφού από την αρχή της ύπαρξής του, κιόλας, είχε την ανάγκη να εκφράσει τους συλλογισμούς του, τα συναισθήματα και τις ανάγκες. Άρχισε διστακτικά, πειραματικά και πριν το καταλάβει είχε δημιουργήσει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, που μοναχά να μεγαλώσει μπορεί. 

        Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες τιμά την πορεία του θεάτρου στην ιστορία του κόσμου και του πολιτισμού, και παροτρύνει τον άνθρωπο να επανασυνδεθεί με την ίδια τη φύση του και την ανάγκη του για έκφραση. Οι ενδιαφερόμενοι που παρακολουθούν τον κύκλο σπουδών του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων, όχι μόνο καταφέρνουν να γνωρίσουν τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού τους, αλλά και βιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις, σε άλλο επίπεδο, μέσα από την επικοινωνία τους με τα άλλα μέλη. 
 

        Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν σημαντικά έργα θεατρικής φύσεως, διαδεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να ενσαρκώσουν θεατρικές, φανταστικές και μη, προσωπικότητες. Έτσι οδηγούνται στην βαθύτερη κατανόηση και πιο ολοκληρωμένη συνειδητοποίηση, τόσο του εαυτού τους όσο και της λειτουργίας της θεατρικής ομάδας στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες. 

        Είναι σημαντικό να επισημανθεί η άμεση σύνδεση και των υπολοίπων καλλιτεχνικών κλάδων με αυτόν του θεάτρου. Το θεατρικό έργο δεν συμπεριλαμβάνει μόνο την τέχνη της υποκριτικής, της μουσικής και του χορού, αλλά και κλάδους όπως αυτοί της ζωγραφικής, και της ραπτικής. Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, προσφέρει μαθήματα μουσικής θεωρίας, χορωδίας, φωνητικής καθώς και βασικές γνώσεις της κίνησης του σώματος.  

        Οι σπουδαστές μαθαίνουν να ελέγχουν τη φωνή τους και να εκφράζουν το συναίσθημα σε συνολικό επίπεδο, δηλαδή, να συνδυάζουν τη φωνή, την έκφραση και την κίνηση. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, διδάσκονται την άνεση αλλά και την «πειθαρχημένη» ελευθερία. Δηλαδή διδάσκονται πώς να είναι πειθαρχημένοι αρκετά, ώστε να ελέγχουν τον εαυτό τους σύμφωνα με τις ανάγκες του ρόλου τους, αλλά και πώς να είναι ελεύθεροι, με τρόπο τέτοιο που τους επιτρέπει να ενστερνίζονται τον ρόλο, και να καταφέρνουν να συνδυάζουν την δική τους προσωπικότητας με αυτήν την οποία ενσαρκώνουν. 

        Επιπλέον, στη διάρκεια του σεμιναρίου του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και σε άλλες μορφές τέχνης που θεωρούνται αλληλένδετες με αυτή του θεάτρου. Η προετοιμασία των σκηνικών, καθώς και των κοστουμιών είναι επίσης βασικά στοιχεία για την ολοκληρωμένη εικόνα του θεατρικού έργου.
        

        Στα πλαίσια του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων, οι θεατρικές ομάδες μαθαίνουν να δημιουργούν το έργο από την αρχή. Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, απελευθερώνουν το πνεύμα τους και εκτοξεύουν την δημιουργικότητά τους. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, πειραματίζονται στην ζωγραφική, στη γλυπτική, σε διάφορες χειροτεχνίες αλλά και στο σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδυμάτων και άλλων αξεσουάρ, τα οποία συνοδεύουν την εμφάνιση του χαρακτήρα του ρόλου που υποδύονται. 

        Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, ανοίγει παράθυρο στον κόσμο, στον χώρο και τον χρόνο. Η μελέτη γνωστών έργων, επιτρέπει σε όσους συμμετέχουν στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, να ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, επεξεργάζονται πληροφορίες και δεδομένα παλαιότερων χρόνων, αλλά και πιο μοντέρνων καιρών, που ίσως το μόνο που τους χωρίζει από αυτά είναι μερικά χιλιόμετρα. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, συγκρίνουν και αντιπαραθέτουν το παρελθόν με το παρόν. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, ανοίγουν νέους δρόμους, ως προς το μέλλον. 

        Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, συνυπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, των κοινωνικών και μορφωτικών επιπέδων, ανεξαρτήτως θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων ή φύλου. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν ανθρώπινες ψυχές. Εξερευνούν, διδάσκονται και διδάσκουν. Στην καθημερινή ζωή, ο άνθρωπος, έχει την επιλογή να απορρίψει. Αυτό που απορρίπτει είναι είτε άλλος άνθρωπος είτε ευκαιρία για κάτι νέο. Ωστόσο, στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, καταφέρνει να κάνει την υπέρβαση και να επιτρέψει να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες.  

        Να αφήσει πίσω κάθε ενδοιασμό και να προσπαθήσει να κοιτάξει μέσα στις ψυχές και στον εσωτερικό κόσμο των άλλων ανθρώπων. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, αλληλοστηρίζονται και γίνονται όλοι μαζί δύναμη, ελπίδα και ελευθερία. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τους οικείους τους, μεταλαμπαδεύοντας νέα οπτική θεώρηση των πραγμάτων και σοφία. Εφαρμόζουν τις ηθικές αξίες, πνευματικές γνώσεις και εσωτερικές τους ανακαλύψεις που αποκομίζουν από το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες σε κάθε επίπεδο στην καθημερινή τους ζωή, με αποτέλεσμα την καλύτερη και πιο ποιοτική μορφή της. 

        Η τέχνη της υποκριτικής δεν είναι απλή και ασήμαντη, ούτε επιφανειακή. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, οι άνθρωποι μαθαίνουν την πιο βαθιά και ουσιαστική πλευρά της. Η ενσάρκωση του ρόλου, δεν είναι απλή υπόθεση. Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, γνωρίζει πως θέλει δύναμη και διάθεση για ρίσκα. Απαιτεί να είναι κανείς έτοιμος να κάνει το βήμα πέρα από την πεπατημένη, να πειραματιστεί, να αναζητήσει νέα δρώμενα και πτυχές του εαυτού του και των άλλων, να «ανοίξει» τα μάτια του στην πραγματικότητα, αλλά και στην φαντασία του άλλου. 
 

        Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες του δείχνει πως να αποδεχτεί το διαφορετικό, να «διαβάσει» πίσω από τις λέξεις, να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα που θέλει να προβάλει ο συγγραφέας και να επιλέξει την πλευρά του χαρακτήρα που θέλει να δώσει έμφαση. Όλα αυτά διδάσκονται στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες. 

        Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, καλλιεργεί το πνεύμα και πολλαπλασιάζει τις γνώσεις. Βοηθά το σπουδαστή να κατανοήσει τον κόσμο. Να αντιληφθεί την αξία του πολιτισμού, της ύπαρξής του και των άλλων. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, μέσω δραστηριοτήτων, που ξυπνούν την κίνηση, το σώμα και την έκφρασή τους, ενισχύεται η κριτική τους ικανότητα και δημιουργούν δεσμούς. Το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, φέρνει το σπουδαστή σε άμεση επαφή με το τεχνικό κομμάτι της τέχνης του θεάτρου, το οποίο περιλαμβάνει την προετοιμασία των σκηνικών και ενδυμάτων, καθώς επίσης και με άλλες χειροτεχνίες ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και σκοπού. 
 

        Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, οι σπουδαστές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους, το σώμα τους και να χειρίζονται την ύλη με σκοπό τη δημιουργία χρήσιμου και καλλιτεχνικού υλικού και θεατρικού εξοπλισμού. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την υλική, απτή μορφή της θεατρικής τέχνης και τις περαιτέρω καλλιτεχνικές τους δυνατότητες. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, κάνουν νέα αρχή ανοίγοντας την πόρτα στον γεμάτο από όνειρα και ελπίδες, κόσμο. 

Κι όλα αυτά στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες…Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες

Εκδήλωση ενδιαφέροντος      


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες στο τηλέφωνο 210 8661632 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!