3.Sweden meeting‎ > ‎

Work programme

Mobilitate Proiect Erasmus+K1- Suedia (Project Nr: 2015 – 1 – RO01 – KA201 – 015114)

 

 

In perioada 10.06.2016 - 13.06.2016 a avut loc cea de-a treia mobilitate pe proiectul – ERASMUS+K1- Project Nr: 2015 – 1 – RO01 – KA201 – 015114 – ce a avut ca si tara gazda Suedia, mai precis orasul STOCKHOLM, suburbia NORSBORG, ODENS VAG 17, 14571.

 

Activitatile s-au desfasurat la sediul organizatiei ORGANIZATION FOR POVERTY ALLEVIATION&DEVELOPMENT (OPAD), iar la acestea au luat parte:

 

-          Cultural Scientific Foundation Gheorghe Magheru – Romania, Mun. – Tg-Jiu, adresa - Lt.Col. Dumitru Petrescu nr.3 – Coordonator Proiect

-          Gimnazjum im. Solidarnosci w Zespole Szkol w Korycinie – Polonia, Orasul - Korycin, adresa - Szkolna 1 – partener;

-          Eurogems Aps – Italia, Orasul – Treviso, adresa - Via Puglie 7 – partener;

-          Centro Público Integrado O Cruce – Spania, Oras – Cerceda, adresa - Campo da feira S/N – partener;

-          ORGANIZATION FOR POVERTY ALLEVIATION&DEVELOPMENT – Suedia, Oras - STOCKHOLM, adresa - suburbia NORSBORG, ODENS VAG 17, 14571 - partener.

 

In prima zi activitatile au debutat cu descrierea organizatiei OPAD, a domeniului de activitate al acesteia si a proiectelor realizate, precum si a rezultatelor obtinute de-a lungul timpului. De asemenea OPAD a prezentat agenda mobilitatii si a adus la cunostiinta obiectivele care trebuiesc realizate.

Fiecare partener si-a expus materialele realizate pentru cea de-a treia mobilitate, aducand in atentie si dificultatile pe care le-au intampinat in realizarea obiectivelor pana la acest nivel al activitatilor proiectului.

Coordonatorul de proiect a prezentat o piesa de teatru pe tema intalnirii „LIVING TOGETHER”, mai exact piesa lui Victor Ion Popa – „Tache, Ianche si Cadir” – filmata la sediul fundatiei si interpretata de elvi voluntari. Partenerul italian a prezentat o piesa realizata in totalitate de elevi, cu resurse proprii si filmata intr-o locatie inedita (Venetia), pe aceeasi tema a intalnirii „LIVING TOGETHER”. Partenerul polonez a prezentat o piesa (conform temei intalnirii „LIVING TOGETHER”) in care a subliniat necesitatea colaborarii intre popoare, pentru a evolua si a obtine rezultatele cele mai bune in orice proiect desfasurat. Si ceilalti parteneri s-a incadrat, de asemenea, in calendarul si scopul celei de-a treia mobilitati.

Dupa aceastea a urmat prezentarea eseurilor (slide-uri) – materiale ce au surprins perspectiva fiecarui partener despre tema intalnirii „LIVING TOGETHER”. La finalul primei zile s-au stabilit obiectivele si pasii pentru urmatoarea intalnire ce se va desfasura in Polonia.

 

In cea de-a doua zi a avut loc evaluarea activitatilor desfasurate pana in prezent pe proiect, s-au enumerat punctele ce nu au fost atinse, efectuandu-se in acelasi timp si o analiza a situatiei bugetului proiectului pana la data celei de-a treia mobilitati. Ulterior au avut loc activitati – interpretare la tobe africane (OPAD) – cu scopul de a creea legaturi si mai puternice intre partenri, avand la baza muzica.

Tot in ziua a doua au avut loc vizite culturale la Primaria Orasului Stockholm (City Hall), precum si la Muzeul Vasa, la care au participat toate partile implicate in proiect.

 

 

 

Participanti:    IRINA DAN                                     MARIA RAMONA USCATESCU

 

Comments