Hjem‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Undervisningsvideoer i flere kanaler

lagt inn 16. jan. 2012, 06:40 av IKT-koordinator Telemark FK   [ oppdatert 16. jan. 2012, 06:52 ]
Den 4. januar 2012 offentliggjorde Telemark fylkeskommune sin iTunes U-konto, og vi fikk mange positive tilbakemeldinger på dette tiltaket. Nå har vi også gjort videoene tilgjengelig på YouTube.

Fra nett-tilbudene til Telemark fylkeskommune kan hvem som helst helt gratis få tilgang undervisningsvideoer i matematikk, fysikk, naturfag, kjemiprosess, treningslære og matfag. Disse kan du for eksempel se på telefonen din på bussen, eller på PC-en hjemme.

Telemark fylkeskommune står ikke for produksjonen av videoene, det er flinke lærere som på eget initiativ lager disse. Foreløpig har lærerne Tom Jarle Christiansen, Stig Lieberg, Rune Mathisen, Liv Schønhardt Westgård og Linda Therese Frønes bidratt med videoer for undervisningsbruk. Disse lærerne har flere videoer på gang som skal publiseres i løpet av våren, og i tillegg håper vi på bidrag fra flere andre lærere etter hvert.

Oppgaven til fylkeskommunen har vært å tilrettelegge med gode og effektive publiseringsplattformer, både for lærere og for elever. Tidligere har videoene ligget spredt på YouTube og andre nettsteder, nå blir de systematisert og kvalitetssikret i TFK-kanalene på iTunes U og  YouTube.

Det har vært viktig for fylkeskommunen å gjøre videomaterialet tilgjengelig i mer enn én kanal, og vi har derfor satset på både  iTunes U og  YouTube. De har begge sine fortrinn. På iTunes U får du et "støysvakt" miljø (ingen reklame) og gode nedlastingsmuligheter, mens YouTube har høy tilgjengelighet og gode muligheter for innbygging av videoer.
Comments