WELKOM


Nederland is een rijk land. Toch waren in 2016 135.000 personen afhankelijk van de hulp van voedselbanken. Dat geldt ook

voor een aantal inwoners van de gemeente Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), die met hun inkomen ‘onder het minimum’ zitten. Zij houden na betaling van de maandelijkse vaste lasten, zoals huur, verzekeringen, gas, licht, water en afbetaling van schulden, niet genoeg geld over voor de dagelijkse boodschappen.

Voedselbank Teylingen helpt sinds 2009 deze inwoners, tijdens een periode waarin ze het financieel heel moeilijk hebben, met een wekelijks voedselpakket. Daarmee verlichten wij niet alleen hun situatie, maar voorkomen wij ook dat voedsel onnodig wordt weggegooid. Voor meer informatie over de toelatingseisen voor voedselhulp kunt u naar "Voor wie?" gaan.
De voedselbank is een particulier initiatief dat volledig op vrijwilligers draait. De voedselbank staat open voor iedereen, ongeacht geloof, huidskleur of nationaliteit.

Wilt u voedsel doneren dan kunt u dat bij ons langsbrengen. Daar zijn we altijd heel blij mee. Het kan elke donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur op de Parklaan 176b in Sassenheim.
Speelgoed, boeken en meubels kunnen wij niet aannemen, wegens gebrek aan opslagruimte.
 
 
 
Onze locatie in Sassenheim