Tuoreet testit:‎ > ‎

Viewsonic VX912 19" TFT

Viewsonic on tuonut markkinoille monia eri versioita sen VX912 19" TFT-paneelista, ulkoisesti näytöt ovat olleet viimeisten parin version verran identtisiä aina näytön OSD:tä ja liittimiä myöten, ainut muutos on ollut pienet parannukset laitteen tekniikassa mistä varmasti näkyvin muutos on ollut näytön ilmoitettu vasteaika, ensiksi näytöt myytiin 16 millisekunnin vasteajalla sen jälkeen tehtaalta on tullut tasaisin väliajoin 12ms, 8ms ja 3 millisekunnin versioita, osaan näytöistä on myös lisätty kevyet stereo kaiuttimet jotka lähinnä soveltuvat käyttöjärjestelmän  merkkiäänien toistoon.

Paneelin kuvanlaatu on erinomainen edestä päin katsottuna mutta värimaailma kokee dramaattisen muutoksen heti kun näyttöä katsotaan hieman sivummalta tai esimerkiksi alemmalta. Tästä syystä näyttöä ei voi suositella elokuvien katseluun, ellei katsoja halua istua tarkalleen näytön edessä.

Näytön jalusta on myös melko armoton ja pakottaa käyttäjänsä harkitsemaan tarkoin mihin näytön voi sijoittaa tosin näyttöön menevät kaapelit voi piilottaa kätevästi jalustan sisään jolloin ne saa siistissä pinossa pois näkyviltä.

Viewsonic olisi voinut lisätä jalustaan kallistus mahdollisuuden, lisäksi vielä korkeuden säädön.

Jalusta on suuri mutta sei ei ole umpinainen vaan sen "sisään" sopii mainiosti esimerkiksi toimistotarvikkeita.

Näytöstä löytyy nykyaikaisen paneelin mukaisesti DVI-liitin joka digitoi kuvan ja jonka avulla paneeli osaa skaalata kuvan optimaaliseksi automaattisesti.
VGA-liitin löytyy myös, näytön voi yhdistää kahteen koneeseen samanaikaisesti mutta kuvaa ei pysty jakamaan vaan etupaneelista painetaan nappia jolla valitaan lähde VGA tai DVI.

Säätö ominaisuudet on karsittu DVI-liitäntää käyttäessä lähinnä vain värilämpötilan ja kontrastin/kirkkauden säätöön, VGA-liitintä käyttäessä voi hienosäätää kuvan asetuksia. VX912 osaa myös skaalata kuvan VGA-liitintä käyttäessä mutta toiminto ei ole aivan automaattinen, käyttäjän tarvitsee painaa näytön toimintonäppäintä jolloin näyttö hakee asetukset.

Näytössä on oletuksna päällä toiminto joka näyttää kulloisenkin tarkkuuden ja ilmoittaa samalla että näyttö on optimaalisin 1280x1024 tarkkuudella, tämä on varsin häiritsevää esimerkiksi peleissä tai komentokehotteen käytön aikana, toiminnon saa pois käytöstä näytön asetuksia säätämällä.

Näytön OSD (On Screen Display) on melko vaivaton ja navigointi helppoa, näppäimet ja pikanäppäimet oppii nopeasti niiden vähyyden sekä ergonomisen asettelun takia, näytön ohjausnäppäimet ovat tyylikkään näköisiä ja ne on sijoitettu näytön eteen.

Lopuksi sanottakoon että VX912 on yksi parhaimpia 4:3 kuvasuhteen paneeli-näyttöjä tällä hetkellä, näyttö soveltuu erinomaisesti työpöytä työskentelyyn.

Comments