Tuoreet testit:‎ > ‎

Viewsonic VX2450wm-LED

Viewsonic tunnetaan lähinnä näyttöjen valmistajana, vaikka Viewsonic onkin viime aikoina laajentanut selvästi osaamistaan myös muille tietotekniikan aloille, ei yritys silti ole rajoittanut näyttöjensä laatukriteereitä, vai onko?

Nyt selvitetään Viewsonicin LED-taustavalaisuteknikkaan perustuvaan sarjaan kuuluvan Viewsonic VX2450wm-LED näytön ominaisuudet ja ennen kaikkea laatu, näyttö kiinnosti eritoten sen todella edullisen hinnan vuoksi, tällä hetkellä hintaseuranta palvelusta katsottuna hinta asettuu kahden sadan euron tuntumaan, joka on tämän kokoluokan näytölle erinomainen saavutus.

Viewsonic VX2450wm-LED on 23,6" täyden teräväpiirron (FullHD) näyttö, joka on ulkoisesti todella kaunis. Pianolakatulta pinnalta näyttävä kehys ja läpinäkyvän muovin yhdistelmä tuo näytön ulkoiseen olemukseen tiettyä tyylikkyyttä.

Itse näyttö on mattapintainen joten se ei juurikaan heijasta takaisin mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia, mattapintaisuutensa vuoksi se myös pysyy huomattavasti paremmin siistinä.

Aikaisemmin olen testannut vain yhden ViewSoncin näytön ja silloin kyseinen malli sai kiitosta innovatiivsesta tavasta jolla pystyi piilottamaan näytön erilaiset kaapelit ja johdot, VX2450wm-LED näytössä tähän taas ei ole panostettu ja tästä johtuen johdot tulevat ikävästi näkyville näytön taakse joka ikävä kyllä vie uskottavuutta muuten viimeistellylle ulkoasulle.

Näytön säätöjä (On-Screen-Display) pääsee modernisti käsittelemään hipaisupainikkein, koska mukana toimitettu jalusta ei tarjoa kuin näytön kallistuksen eikä ylös/alas liikettä voi jalustan takia käyttää, ei hipaisupainikkeiden nykyinen paikka eli näytön oikeassa alareunassa vaakarivissä ole kovin hyvä, parempi paikka olisi ollut esimerkiksi näytön ylälaita jossa ne olisivat voineet olla pystyrivissä, nyt näyttöä tarvitsee kallistaa tai työpöytä siivota esimerkiksi näppäimistöstä joka auttamatta tulee eteen mikäli hipaisunäppäimiin haluaa päästä kunnolla käsiksi.

On-Screen-Display toimii kuitenkin järkevästi ja valikoissa pääsee liikkumaan nopeasti, oli myös ilo nähdä että ohjelmisto on Suomennettu.

Viewsonic VX2450wm-LED tarjoaa Viewsonicin energiaa säästäviä toimintoja sisäänrakennettuna eikä niiden käyttöön tarvita minkäänlaista ulkoista ohjelmistoa, toiminnot otetaan käyttöön OSD;n avulla, oletuksena energiaa säästävät toiminnot eivät ole käytössä, mikä saattaa johtaa siihen että niitä ei koskaan sieltä myöskään löydetä eikä näin ollen hyödynnetä.

Olisi odottanut että näytössä jota markkinoidaan energiatehokkaana ja energiaa säästävänä näyttönä, olisi toiminnot olleet oletuksena päällä.

Näytössä on ECO-Tila -toiminto joka säästää valmistajan mukaan 35% energiaa, ECO-Tilasta saa valittua kaksi erilaista tilaa, optimoinnin sekä säilyvän, näistä optimointi säätää kuvan kirkkauden toimimaan automatiikan katsoman valoisuuden mukaan ja säilyvä taas asettaa ECO-Tilan "täysille", tämä säästää näytön taustavalaistusta ja parantaa tekstin luettavuutta varsinkin pimeämmässä huoneessa.

Näyttö on todella kirkas ja selkeä ilman ECO-Tilaa, se pystyy sRGB;n lisäksi näyttämään jopa 9300 tuhatta väriä, se että näyttö on mitä erinomaisin kuvanlaadultaan työpöytä käyttöön on se sitä myös elokuville että peleille, peleissä usein tarvitaan kirkasta kuvaa ja tässä VX2450wm-LED tarjoaa erinomaisen vastauksen, teräväpiirto elokuvat toistuvat hyvin ja nopeissakaan otoissa näyttö ei juuri jälkeen jää vaan kuva on selkeää ja sopivan pehmeää, tummilla sävyillä tosin sattaa erottaa näytön reunoilta pientä sinertävää valovuotoa, valovuoto ei ollut häirtsevän suurta mutta kuitenkin niin näkyvää että sen erotti joka kerralla.

Näyttö päivittyy nopeasti vaihdettuun resoluutioon mutta esimerkiksi koneen käynnistyessä, kestää signaalin vastaanotto näytölle jostain syystä kauemmin kuin muilla.

Näytössä on myös 5watin kaiuttimet jotka soveltuvat kokonsa vuoksi lähinnä tietokoneen järjestelmä-äänille, ääniä ei tässä testissä testattu laisinkaan mutta varsinkin kotikäytössä ei kannata sisäänrakennettuihin kaiuttimiin juurikaan luottaa hyvänä ulostulona.

IT Paukun Unboxing video tuotteesta

Tekniset tiedot:

Paneeli: LCD: 23,6" TFT
pintamateriaali: Matta
Optimi tarkkuus: 1920 x 1080 (FullHD)
Kontrasti: 1000:1 (dynaaminen: 20,000,000:1)
Kirkkaus: 300 cd/m2
Vaste-aika: 5ms

Liitännät:
D-Sub (VGA)
DVI-D
Audio sisään (3.5mm)
Audio ulos (3.5mm)Yhteenveto: Viewsonic VX2450wm-LED on kaunis katseltava, LED-taustavalaisu toimii tarjoten erittäin kirkkaan ja selkeän kuvan jossa voi rehellisesti sanoa että silmä lepää, ECO-Tilan tuoma dynaaminen valoisuuden säädin rauhoittaa silmiä. Hyvä näyttö joka soveltuu pelaamiseen että työpöytä työskentelyyn erinomaisesti.

Comments