Tuoreet testit:‎ > ‎

Sandberg Mini Touchpad Keyboard Nordic


Sandbergin Mini Touchpad keyboard on langaton, kevyt ja nimensä mukaisesti pieni näppäimistö jossa on myös kosketuslevy eli touchpad mukana.

Mininäppäimistö toimii kuten pitääkin, hieman kuitenkin ihmetytti se, että vastaanottimen kiinnityksen yhteydessä Windows 7 halusi tunnistaa usb-laitteen ja hakea sille ajurit, ajurit löytyi ja vastaanotin tunnistui ongelmitta, valmistaja kylläkin mainitsee paketissa että laite olisi heti käyttövalmis eikä vaadi ohjelmien asennuksia joten ainakaan Windowsin kohdalla tämä ei ihan suoranaisesti pidä paikkaansa.

Näppäimistön käyttö vaatii kyllä totuttelua, sen Skandinaavinen näppäimistöasettelu kun on ensiyrittämällä varsin outo,  å- sekä ä-kirjain on enter-näppäimen yläpuolella
 josta niitä ei osaa etsiä heti tämän kokoluokan näppäimistöstä vaan niitä etsii automaattisesti mielummin enter-näppäimen vierestä samalta riviltä, kuitenkin kun näppäinasetteluun on tottunut voi sillä kirjoittaa sujuvasti, tosin pitkiä tekstejä ei tällä laitteella tietenkään mielellään kirjoita.Näppäimistö ei anna kovin hyvää palautetta sillä näppäimet heiluvat turhan löysästi, toisaalta taas näppäimet painautuvat syvälle joka olisi hyvä asia mikäli vain näppäimien heiluminen ei pilaisi sen antamaa palautetta.

Näppäinasettelussa on tehty kummallisia kompromisseja erikoismerkkien kohdalla ja tekstiä kirjoittaessa niitä toden teolla pitää etsiä, toisaalta sohvakäytössä johon näppäimistö on ennen kaikkea tarkoitettu ei yleensä ole paikka jossa näille näppäimille olisi tarvetta.
 
Hiiren korvikkeeksi tarkoitettu kosketuslevy on ehkä kuitenkin se mielenkiintoisin osa tässä näppäimistössä ja se toimii todella hyvin vaikka se on kooltaan pieni, kokonsa vuoksi se herätti testaajassa epäilykset sen käyttömukavuudesta mutta yllätys oli aikamoinen kun sitä alettiin toden teolla käyttämään.

Kosketuslevy tunnistaa kahden ja kolmen sormen napautukset joten mukana olevia hiirinäppäimiä ei juuri tarvitse käyttää, niidenkin olemassaoloa kuitenkin osaa arvostaa kun näppäimistöä käytetään sylissä, sillä siinä asennossa napautus ei aina ole varmin tapa saada tarkoitustaan perille.

IT Paukun Unboxing video tuotteesta


Näppäimistö vaatii toimiakseen ainoastaan kaksi aaa-kokoluokan paristoa ja tietenkin USB-vastaanottimen joka on hyvin pieni, vastaanottimessa on myös kätevä ominaisuus, kun näppäimistöä tai kosketuslevyä käyttää, syttyy vastaanottimeen pieni sininen led ilmoittamaan komentojen perille menosta, tämä toiminto voi olla myös hyvin häiritsevää varsinkin kotiteatteritilassa mikäli vastaanotin on näkyvällä paikalla. Hyvänä yksityiskohtana näppäimistössä on virtakatkaisin jolla näppäimistön saa suljettua kokonaan, tätä toimintoa osaa myös arvostaa kun näppäimistö halutaan sylistä pois.

Mini Touchpad Keyboard on myös yhteensopiva Sony Playstation 3 sekä Microsft Xbox 360 -pelikonsolien kanssa, pelien pelaaminen sillä ei sellaisenaan luonnistu mutta se on erinomainen työkalu mikäli konsoliaan haluaa käyttää kodin mediakeskuksena.
LOPPUSANAT:
Voisin suositella näppäimistöä varauksetta mikäli sen hinta olisi edullisempi, varsinkin toimivan kosketuslevyn ansiosta kotiteatteri pc:n hallintaan, pitkien tekstien kirjoittamiseen siitä ei ole mutta esimerkiksi mediatiedostojen metatietojen päivitykseen näppäimistö on kohtuullinen työkalu mutta melko korkea hinta (yli 60 euroa), kuitenkin pudottaa tuotteen hankintahalukkuutta huomattavasti.

Janne Granström / IT Paukku.tk
Comments