Tuoreet testit:‎ > ‎

Samsung SyncMaster 225BW 22" TFT

SM225BW on 22" laajakuvapaneeli HDCP tuella sekä 5 millisekunnin vasteajalla, ulkoisesti se on hieman lyhyempi kuin 4:3 kuvakoon 19" paneeli mutta leveydeltään toki reilusti suurempi.

Paneeli ei ulkoisesti näytä kovin kauniilta eikä ulkoiseen olemukseen ole näissä malleissa varmaankaan kovin paljon edes panostettu, Näytön ulkoiset reunat ovat väriltään hopeita, muut kotelon osat jalustaa myöten ovat mustia. Näytön ympärillä olevat reunat ovat leveydeltään vain noin 1.5 senttimetriä, kahden SM225BW näytön vierekkäin laittaminen tuntuu reunojen ohuen rakenteen vuoksi hyvin houkuttelevalta.

Paneelin takana olevia johtoliitäntöjä (VGA, DVI Sekä virta) ei ole peitetty eikä niihin meneviä johtojakaan saa piiloon esimerkiksi jalustan sisään kuten Viewsonicin VX912 mallissa. Jos näytön nostaa huippuunsa tulee johdot ikävästi näkyville varsinkin näytön mukana tulevat uudet johdot jotka ovat valmiiksi jo kiemuralla, pahimmassa tapauksessa painavat johdot saattaisivat tönäistä pöydällä olevaa näppäimistöä tai tulla muuten eteen. Käyttömukavuus ulkoisissa elementeissä on hyvä, näyttöä voi nostaa, laskea sekä kallistaa, tosin Pivot toimintoa jalusta ei tarjoa.

Näytön OSD (On Screen Display) on monikielinen mutta Suomen kieltä sieltä on turha yrittää hakea, toinen kotimainen sieltä kyllä löytyy mutta yleisesti sitä pärjää parhaiten varmaankin Englanninkielisellä valikolla, OSD-näyttö on halvan näköinen mutta ajaa asiansa.

OSD -valikkojen hallinta tapahtuu yhteensä neljällä näppäimellä jotka löytyvät näytön edustalta, näppäinten välit ovat pienikätiselle liiankin kaukana toisistaan, valikoissa liikkuminen tapahtuu esimerkillisen hitaalla tavalla, pelkkään menuun pääsemiselle on tehty oma erillinen näppäin jolla ei ei sitten muuta tehdäkään. Näppäintoimintoja olisi voitu yhdistellä ja näin näppäin-litaniaa olisi saatu pienennettyä ja ergonomiaa parannettua. OSD sisältää valikkoja toisensa jälkeen luvattoman paljon, esimerkiksi kielivaihtoehdot löytyvät vasta kolmannesta välilehdestä -> -> ->.

Näyttö sisältää monista televisioista tuttuja valmiita kuvaprofiileja joiden tarkoituksena on helpottaa käyttäjää löytämään optimoitu kuva eri käyttötarkoituksiin, vaihtoehtoina ovat Internet, Game, Text, Movie, Sport ja Custom, Näistä Game profiili on kaikista kirkkain ja selkein, muut profiilit ovatkin sitten aika pitkälle turhia. Valmiille profiileille on oma pikanäppäimensä jonka avulla profiilia voi vaihtaa nopeasti, näyttääkin siltä että Samsung on panostanut näyttöä tehdessään asioihin joilla ei oikeasti ole kovinkaan paljon merkitystä.

Näytön kuvanlaatu on erinomainen, se on kirkas ja kontrasti on Game profiilissa optimaali kaikenlaiseen työskentelyyn, näyttöä ei mielellään katsele sivuilta sillä se haalistaa tummat värisävyt epäselviksi sivulta tai alhaalta katsottuna, tähän kuitenkin on ratkaisuna hyvä jalusta jonka avulla näyttöä voidaan kallistaa haluttuun suuntaan.

Näyttö soveltuu erinomaisesti elokuvien ja pelien pelaamiseen, sillä voi katsella teräväpiirto-elokuvia erinomaisella kuvanlaadulla, pelit jotka tukevat näytön suurinta tarkkuutta (1600x1050) näyttävät todella hyviltä ja laajakuvatarkkuuden tuoma syvyysvaikutelma on huikea, Näyttö on myös nopea viiden millisekunnin vasteajallaan joten grafiikan häntimistä ei juuri sovelluksissa näy, tosin nopeissa täyden kuvakoon elokuvissa ja esimerkiksi musiikkivideoissa näyttö ei aina pysy mukana, tämä on kuitenkin yleinen TFT-näyttöjen ongelma jota joutunee parhaissakin malleissa kestämään.

Comments