Tuoreet testit:‎ > ‎

Penclic Mini Keyboard K2 Wireless UK

Penclic
on tuore Ruotsalaisyritys joka suunnittelee ja valmistaa omien sanojensa mukaan tietokoneen lisälaitteita joiden lähtökohta on ergonomia sekä Skandinaavinen design.

IT Paukku.tk sai yllättäen testattavaksi heiltä langattoman näppäimistön joka muistutti kuvien perusteella hyvin paljon Applen langatonta näppäimistöä mutta joka kuitenkin erottuu kyseisestä näppäimistöstä selkeästi, niin ulkoisesti kuin myös käyttökokemukseltaan.

Mini Keyboard on todella ohut, sen korkeus on vain 5mm ja se kyllä näkyy kun näppäimistön asettaa työpöydälle, näppäimistön saa onneksi kallistettua hieman ylemmäs siinä olevien jalkojen avulla.

Ulkoisesti näppäimistö ei ehkä kuitenkaan ole niin kaunis ja viimeistelty kuin yritys antaa ymmärtää, näppäimistön kotelointi on väriltään harmaa ja se muistuttaa lähinnä 70-80-lukujen tylsiä harmaita tietokonekoteloita kuin tyylikästä näppäimistöä.

Näppäimistöön on yritetty tuoda hieman iloisuutta ja väriä, värjäämällä Enter-painike punaiseksi mutta testiin tulleessa EN/US-asettelun omaavassa tuotteessa kyseinen näppäin on niin ohut että se ei juurikaan huomiota kiinnitä, toisin voi olla skandinaavisen asettelun SWE/FIN-näppäimistössä jossa Enter on yleensä hieman suurempi?.

Valmistaja lupaa näppäimistön olevan hiljainen koska painikkeet eivät painu syvälle eikä näin ollen niitä tarvitse kovemmin käsitellä, kuitenkin näppäimet selvästi "helisevät" kun niitä käsittelee ja niistä kuuluu tavanomainen ja muistakin näppäimistöistä kuuluva pauke, yleensä mikä tahansa näppäimistö on uutena aluksi hyvinkin hiljainen ja niissä ääni kovenee käytön myötä mutta Penclic Mini Keyboardissa ei tämänlaisesta ominaisuudesta ollut tietoakaan.

Vielä designistä, yhtä asiaa on näppäimistössä vaikea käsittää ilman että avaa näppäimistöä ja katsoo mitä teknisiä ratkaisuja tuotteessa on tehty, tarkoitan käytön kannalta täysin turhaa lippaa joka on näppäinten yläpuolella, kyseisessä tilassa ei ole mitään muuta kuin yhtiön nimi sekä akkujen varauksesta kertova LED-ilmaisin, jos tarkoitus on ollut tehdä pieni näppäimistö niin miksi ihmeessä tuotteessa on iso, noin neljän sentin korkuinen ja 28,5 sentin pituinen tyhjä alue?  Siihen olisi voinut lisätä perinteisistä näppäimistöistä tutut ledit ilmoittamaan erikoisnäppäinten käytöstä sekä siihen olisi voinut mahduttaa multimediapainikkeita tai muita käyttöä helpottavia lisäpainikkeita mutta nyt se on vain tyhjillään ja väriltään tylsän harmaa joka vie ison määrän kallista työpöytätilaa. Lipassa on akku ja niiden latausyksikkö mutta olisi tilaa voinut hyödyntää myös näppäinten puolella. 

IT Paukku.tk sai testattavakseen langattoman mallin josta luonnollisesti uupuu langallisen version USB 2.0 portit joita kyseinen malli tarjoaa kaksi kappaletta, nämä portit löytyvät 
langallisesta mallista lipan takaa joten siinä mallissa lipalle löytyy hyväkin syy, langattoman mallin olisi voinut tältä osin suunnitella pienemmäksi.

Unboxing & pikatesti
Laitteen käyttö:

Käyttökokemus näppäimistöllä on hyvä. Kirjoittamisen tuntuma on itse asiassa erinomainen, näppäimet ovat tarpeeksi suuret mikä on erinomainen asia varsinkin koska kannettavissa jota laitteen layout suurimmalti osalta matkii on yleensä säästetty tilaa näppäimistön näppäinten pienentämisellä, näppäimet siis löytyvät tutuista paikoista ja siirtyminen pienempään näppäimistöön onnistuu helposti tältä osin kivuttomammin.

Näppäimistö on ollut testissä viisi päivää ja sen käyttö on ollut alusta asti luontevaa eikä uudelleen oppimista ole juuri ollut, miinusta näppäimistö saa kuitenkin siitä että nuolinäppäimet on asettelultaan ehkä turhan pienet ja suuren tekstisisällön selaaminen niiden avulla on hieman perusnäppäimistöä hankalampaa. Vaikka näppäimistöä on testin ajan pidetty työpöytäkäytössä, voisi se keveytensä ansiosta olla myös mitä parhain pieneen palvelinhuoneeseen jossa sen voi nostaa pois tieltä mikäli näppäimistölle ei ole omaa tilaa rakennettuna.

Testaajan huomio, Nyt kun kannattavan layoutia on käytetty noin viikon verran työpöytä ympäristössä, ei kannattavallakaan työskentely ole ollut niin epämielyttävää kuin se normaalisti aluksi yleensä on :)

Yhteenveto:
Penclic Mini Keyboardissa on potentiaalia mutta selkeiden design virheiden vuoksi laitetta ei voi kutsua valmiiksi, jos kyseinen versio oli versionumeroltaan 2, on ehkä parempi odottaa mahdollista kolmatta versiota. Valmistaja voisi myös harkita tarjottavaksi erilaisia värivaihtoehtoja, yhtiö kuitenkin markkinoi näppäimistöä design tuotteena.
Comments