Tuoreet testit:‎ > ‎

HP iPAQ Voice Messenger 514

HP:n iPAQ oli 90-luvulla käsite erinomaisesta PDA-, eli käsitietokoneesta, matkapuhelinten yleistyessä HP laajensi sen PDA-laitteisiin myös puhelinominaisuudet, iPAQ-sarja on tunnetusti ollut perinteisiä PDA-muotoja kunnioittava älypuhelinsarja, Voice Messenger 514 on kuitenkin enemmän peruspuhelinta muistuttava älypuhelin.

Ohjelmisto:

Voice Messenger 514 sisältää Microsoftin Windows Mobile 6.0 Standard käyttöjärjestelmän, tämän päälle HP ei tarjoa paljon omia sovelluksia vaan se luottaa paljolti käyttöjärjestelmän mukana tulevaan ohjelmistovalikoimaan, käyttäjä toki voi ladata puhelimeen muita sovelluksia.

Itse käyttöjärjestelmä on Windows Mobilen Standard versio joka eroaa Professional versiosta lähinnä Mobile Office ohjelmiston osalta sen verran että standard versiossa käyttäjä ei voi luoda uusia Office-tiedostoja mutta voi muokata puhelimeen tuotuja tiedostoja, tämän hieman turhan esteen voi ohittaa lähettämällä puhelimeen Office-tiedostojen tyhjiä malleja, Professional versio sisältää myös tuen kosketusnäytölle jota 514 ei sisällä.

HP:n lisäohjelmat ovat teeman lisäksi hyvin yksinkertaisia, lähinnä vinkkejä tarjoava HP Tips, sekä HP Help and Support sovellus, HP on lisännyt myös ohjelman nimeltä HP iPAQ DataConnect jonka avulla puhelimen datayhteydet voidaan kätevästi jakaa tietokoneen kanssa, Bluetoothin tai Datakaapelin kautta.

Windows Mobilen aloitusruutu muistuttaa hieman Symbian Series 6.0 sarjan vastaavaa, Windows tosin käyttää paremmin ruudun antaman tilan hyödyksi ja se on teemojen kautta muokattavissa, siihen voi esimerkiksi viestien lisäksi tuoda Internet-hakupalkin jonka avulla hakuja pystyy suorittamaan nopeasti menemättä esimerkiksi erilliseen selain-sovellukseen.

Videotesti

Käyttöliittymä:

Aloitusruutuun tuodut kirjoitustilat eivät tosin toimi aivan ongelmattomasti, esimerkiksi kirjoitusvirheen sattuessa käyttäjä ei voi mitenkään tyhjentää kirjoittamaansa tekstiä sillä ns. backspace-näppäin ei ymmärrä olevansa aloitusruudussa tai aktiivisessa kirjoitustilassa vaan näppäintä painamalla puhelin menee takaisin edelliseen sovellukseen, tämä on Windows Mobilen ominaisuus eikä sitä voi suoraan 514- syyksi laittaa.

Mukana toimitetuissa teemoissa on myös aloitusruudun kannalta sellainen virhe että kaikki teemojen mukana tulevat lisäominaisuudet, kuten usein käytetyt ohjelmat kuvakepalkki ja hakupalkki tulevat aina päällimäisiksi ja tärkeät viestitiedot ja ohi menneet puhelut menevät niin alas että niihin käsiksi pääsemiseksi on skrollattava, tätä ei myöskään ole mitenkään visuaalisesti ilmoitettu että ruutua voi skrollata, tämä pitää arvata itse.

iPAQ 514 on hyvin hidas myös mikäli aloitusruutuun tuo paljon lisätoimintoja, esimerkiksi Windows Mobilen mukana tuleva Live-palvelu lisää oletuksena aloitusruutuun toiminnon josta pääsee nopeasti Live tunnuksen sähköpostiin sekä pikaviestinsovellus Messengeriin, tämä on myös suuri kokoinen vaikka se pieneneekin yhdelle riville ei aktiivisessa tilassa.


Suorituskyky & Puhelut:

iPAQ Voice Messenger 514 on suorituskyvyltään todella heikko, perustoiminnot kuten automaattisesta näppäinlukosta palautuminen kestää kestämättömän kauan, myös puheluiden vastaaminen on hyvin ongelmallista ja hitauden takia joskus puheluun ei kerkeä edes vastaamaan, tämä tosin tapahtuu vain silloin jos aloitusruutuun on lisännyt Live-palvelun sekä puhelin on puhelun tullessa näppäinlukossa, puhelun ollessa päällä on myös sellainen ongelma että sen aikana ei voi purkaa näppäinlukkoa, näin ollen puhelua ei voi siirtää kaiuttimeen, tai tarkistaa esimerkiksi yhteystietoja tai muita puhelun aikana mahdollisesti tärkeitä tietoja.

Windows Mobilen näppäinlukko ei myöskään ansaitse kiitosta, ei voi kuin ihmetellä miksi siitä on tehty niin vaikeasti lähestyttävä, ensinnäkään sitä ei voi itse asettaa näppäimistöoiketiellä käyttöön vaan täytyy mennä asetuksiin ja asettaa automaattinen lukitseminen päälle, tässäkin on aika koska automaattinen lukitus menee päälle, tätä ei kuitenkaan voi käyttäjä itse päättä, nyt täytyy aina odottaa että puhelin piipauttaa äänimerkin näppäinlukon aktivoituessa jotta puhelimen voi laittaa taskuun ja jatkaa matkaa.

Yhteenveto:

Puhelinta ei voi hitautensa takia suositella ainakaan yritysliittymän jatkeeksi, tällä voi useasti jäädä puhelut vastaamatta.

Comments