Tuoreet testit:‎ > ‎

Evoluent VerticalMouse 4

Evoluent VerticalMouse 4 on pystymallinen hiiri ja jälleen niitä työvälineiden mullistajia joita ilman enää hetken opetellun jälkeen ei enää osaa olla.

Pystymallinen hiiri näyttää aluksi suurelta kivimöhkäleeltä eikä sen oleta parantavan hiiren käyttökokemusta juuri millään tavoin, hiiri kuitenkin asettuu hyvin luonnollisesti käteen kuin käteen, painikkeet ovat pitkät ja ottavat painaluksen vastaan myös hieman lyhyempisormiselta käyttäjältä, pienen lapsen käteen hiiri tuskin kuitenkaan sopii.

Eniten opettelua pystymallisen hiiren käytössä on erisuuntainen hiirikäden asettelu, nyt hiiri käsi nostetaan samaan asentoon kuin esimerkiksi kuppiin tarttuessa, peukalo jää hiiren vasemmalle puolelle josta ohjataan hiiren kahta erikoisnäppäintä ja muut sormet ovat hiiren perinteisillä painikkeilla laitteen oikealla puolen, tämä käden kääntäminen esimerkiksi näppäimistöltä siirryttäessä on hieman hitaampaa kuin perinteisen hiiren kanssa.


Näppäimet mukaan luettuna scrolli eivät ole siitä hiljaisemmasta päästä mutta niiden aiheuttama klikkailumelu ei kuitenkaan ylittänyt allekirjoittaneen ärsyyntymiskynnystä, joillekin se voi olla tosin liikaakin.


Hiiren pintamateriaali on osittain saanut kumipintakäsittelyn, kämmen ei hiiren käytöstä juuri hikoile vaikka kämmenkohdan pinta onkin kumikäsitelty, painikkeiden pintaa ei kuitenkaan olla phmennetty paremman otteen saannin vuoksi, kuten monissa muissa hiirissä on tapana ollut, kämmenkohdan pinnassa ote pysyy hyvin.
 
VerticalMouse 4 on saatavilla vain johdollisena, johto ei sinällään häiritse laitteen käyttöä mutta muutoin johdottomassa työpöydässä johto on pituutensa ansiosta aivan liikaa esillä, johto on noin pari metrinen mikä tietenkin antaa jonkin verran mahdollisuuksia keskuskyksikön sijoittelulle mutta langattomana hiiri olisi ehdottomasti nykyistäkin parempi.

Hiiren paino on hyvin kevyt, olisikin hyvä jos valmistaja tarjoaisi hiirelle painoja kuten joissakin pelimaailman hiirissä on ollut tapana.


Ulkosesti hiiri näyttää järkälemäisen kokonsa vuoksi melko karulta mutta karua ilmettä on koitettu piristää valoilla, hiiren herkkyydestä ilmoitetaan vihreällä ledivalaistuksella sekä valmistajan logo hehkuu sinistä valoa, logo voi olla häiritsevänkin kirkas tietyissä olosuhteissa.

Hiiressä on yhteensä 5 ohjelmoitavaa näppäintä sekä erikoispainikkeet kursorin herkkyyden säätöön. Kuudes painike on niin sanottu secondary näppäin jonka avulla kaikille viidelle ohjelmoitavalle näppäimelle voi ohjelmoida myös toissijaisen toiminnon, toissijainen toiminto toimii mikäli pitää kuudennetta painikketta pohjassa samanaikaisesti.


Ohjelmasta:

Evoluent Mouse Manager integroituu Windowsin hiiriasetuksiin tuomalla sinne koko joukon uusia välilehtiä.
Buttons välilehdeltä löytyy ohjelmoitavat toimininnot jotka voidaan myös ohjata sovelluskohtaisiksi.
Break välilehdellä on aputyökalu joka muistuttaa työskentelijää pitämään välillä pienen venyttelytauon.
Pointer Speed välilehdellä hallitaan hiiren herkkyyttä, ohjelma tuo mahdollisuuden myös tehdä erityisiä herkkyysprofiileita joita voi pikanäppäinyhdistelmällä aktivoida tilanteen mukaan.

Kun Evoluent Mouse Managerin asentaa, saattaa se varoittaa muista hiiriohjaimista ja niiden epäyhteensopivuudesta, asennusohjelma kehottaa niiden poistamista järjestelmästä ennen jatkamista, tämän varoituksen voi ohittaa rauhassa mikäli haluaa pitää tietokoneessaan kiinni myös toisen hiiren ja sen ohjelmiston, yhteensopivuusongelmia ei laitteen testauksen aikana ole huomattu, oikeastaan Evoluent Mouse Manager tuo lisää ominaisuuksia myös jo olemassa olleeseen langattomaan Logitech hiireen, kuten muun muassa herkkyysprofiilit.

Hiiri toimii Myös Mac OS X käyttöjärjestelmässä, tosin kolmannen osapuolen kehittämän ajurin avulla, valmistaja on luvannut Os X ajurit vuodelle 2011 joten niitä odotellessa.
Linuxissa sekä Unixissa hiiri toimii tavallisena hiirenä, tosin järjestelmä tunnistaa hiiren kaikki painikkeet joten ohjelmoitavuus on helppoa mikäli tuntee graafisen työpöydän asetustiedostot.


Yhteenveto:
  • Vaikka Vertical Mousen käyttö vaatiikin opettelua, ei sen käyttö ja oppiminen ole ylivoimaista.
  • Hiiressä on potetantiaalia, myöskin peliohjelmissa, tietyissä pelitilanteissa Vertical Mousesta on hyötyä. (esimerkiksi BFBC2 tankkiohjaus)
  • Hiiren keveys voi tuntua aluksi häiritsevältä mutta sekin on asia johon tottuu ajan mittaan.


LISÄTIETOJA:
Maahantuonti: Avaintieto Oy
Sähköposti & puhelin: info@avaintieto.fi / (09) 759 7330

Comments