internets påverkan på individ,samhälle,miljö

individ

Samhället har blivit mycket bättre tack vare internets förändring som skede för några år sen.
Internet är en fruktansvärt stark drog som det inte riktigt finns något botemedel emot. Alla använder sig av Internet vare sig vilken ålder.

sociala nätverk på internet hindrar människor från att träffas i verkligheten och vara med de närmsta. människorna har börjat använda sig av internet regelbundet till andra oviktiga saker, te x att lägga upp bilder på instagram. det har påverkat människornas beteende med folk och man visar en annan sida av sig på internet.  


Samhälle

Webben har på många sätt förändrat hur vi arbetar och kommunicerar.

En av de mest betydande förändringarna är införandet av sociala nätverk. Idag, med en ännu mer utvecklad webb tillåter tjänster som Facebook och Youtube även den mest oerfarne att dela med sig av video, bilder och åsikter med vem som helst.  Sen vi människor kom till jorden har vi kommunicerat med varandra på flera olika sätt: teckenspråk, kroppsspråk, signalspråk, röksignaler, signaler med olika ljud osv.


Miljö

Även användningen av datorer och Internet påverkar miljön genom koldioxidutsläpp.

Internet påverkar miljön eftersom det  inte är ett miljövänligt medium, datorerna kräver naturresurser för framställning och utgör risker för miljön då de kasseras. datorerna blir både strömsnålare och mer miljöanpassade. För de, som har tillgång till Internet på arbetet eller hemma, har möjligheterna att delta i och påverka miljöarbetet i samhället väsentligt ökat.


Comments