consultorio matrimonial

Terapia de Pareja Psicologo Psicologos Consejeros Matrimoniales en Barcelona

Centre Psicològic i de Parella

Institut Superior d'Estudis Sexològics I.S.E.S.

TRATAMIENTOS SEXOLÓGICOS EN BARCELONA Y CATALUNYA

INSTITUCIÓN QUIENES SOMOS TRATAMIENTOS CONTACTO DOCENCIA RECONOCIMIENTOS ARTÍCULOS

en - CENTRE SEXOLÒGIC CONESA – SERRAT . Terapia de Pareja

INSTITUT SUPERIOR D’ESTUDIS SEXOLÒGICS Disfunción Erectil

CONTACTAR CON NOSOTROS: Falta de Erección

Xavier Conesa Lapena (Col. nº 4.977) Eyaculación Precoz

Carme Serrat Bretcha (Col. nº 3.866) Impotencia Sexual

Tel: 93 570 71 54 Falta de Deseo Sexual

conesa_psicologo@yahoo.es Adicción al sexo

http://www.sexologo.galeon.com

Tant individualment com en parella, el nostre centre té una dilata experiència en l'assessorament de parella. Els consellers poden ajudar a:

 • Millorar la seva relació de parella en tots els aspectes.
 • Solucionar i prevenir problemes de parella derivats de la convivència o per canvis en la relació (tenir un fill, mort d'un familiar, etc.).
 • Canalitzar l'amor i el desamor.
 • Afrontar una infidelitat.
 • Prendre decisions sobre la separació o seguir juntes.
 • Afrontar una separació.
 • Refer la vida després d'una separació.
 • Evitar caure en la rutina.
 • Conciliar vida laboral i familiar.
 • Conèixer per què no se sent feliç en la seva relació.
 • Evitar relacions de dominació.
 • Reconèixer i evitar l'existència de violència domèstica.
 • Etc

Si no se sent feliç o gust amb la seva parella, encara que la vulgui, no dubti en acudir a un conseller per conèixer quin és el problema i buscar la millor solució, abans que sigui massa tard.

Xavier Conesa Lapena

· Colegiado número 4.977 Psicologo-Sexologo

· Psicólogo Clínico. Universidad de Barcelona 1980

· Miembro Numerario de la Academia de Ciencias Medicas de Catalunya y Baleares

· Miembro Numerario de las Secciones de Sexologia y Salud Mental (ACMCB)

· Psicoterapeuta Humanista. Universidad Pontifia Comillas. Instituto de Ciencias Sanitarias y de la Educación 1.987

· Psicodramatista. Ayuntamiento de Barcelona. Area de educación (Escola Municipal d'Expressió i Psicomotricitat) 1.988

· Eutonia. Técnicas de relajación. Ayuntamiento de Barcelona. Area de educación 1.989

· Terapeuta grupal. Ayuntamiento de Barcelona (Escola Municipal d'Expressió i Psicomotricitat) 1.990

· Sexologia. Terapia de pareja. Institut Català de Psicologia (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya) 1.994

· Terapeuta Cognitivo-Conductual. ISEP. (Institut Superior d'Estudis Psicològics) 1.995

· Curso de Psicofarmacologia para Psicólogos. Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya 1.999

· Tutor de Practicas de Psicologia. Facultat de Psicologia. Universidad Ramon Llull. Desde 1.997

· Tutor de Practicas de Psicologia. Facultat de Psicologia Universidad de Barcelona. Desde 1.998

· Coordinador del Grup de Treaball de Sexualitat del COPC

Carme Serrat Bretcha

· Licenciada en Psicologia Colegiada número 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)

· Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)

· Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.

· Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)

· Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull

· Terapeuta Sexual i Familiar

· Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.

· Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària

Les parelles entren en crisi. I és el més normal. Hi ha amors per tota la vida. I hi ha amors que s'esgoten, reviuen o acaben, naixent altres ... Avui socialment és una cosa acceptat i estès a tots els estrats socials, des de les Cases Reials fins a les famílies més pobres.

Per què les crisis de les parelles.

Són moltes les raons i potser el més important és que no quedi sentiment de culpa ni rancors entre els afectats tant si la crisi de la parella es resol favorablement com si acaba concloent amb la ruptura de la parella. L'important és l'acceptació del fet en si per la parella i amb la menor distorsió personal per ambdues parts. No obstant això, ens referirem a les raons més comuns que desemboquen en crisi de la parella, resumides en cinc grans grups:

1. Esgotament de la relació per cansament. En molts casos l'amor inicial es va debilitant i suportant la càrrega dels problemes de la parella usuals del dia a dia. En això casos, amb i sense dir un altre problema major, la convivència en comptes d'enfortir, debilita la relació. La crisi esclata gairebé per un motiu anecdòtic, però en realitat el significatiu és l'estrès i cansament acumulat convertit en apatia i desinterès. Aquesta causa es reflecteix en el fet que la major part de les separacions (36,5%) es produeixen després dels 20 anys de convivència matrimonial.

2. L'existència d'una tercera persona. Un altre dels motius clàssics és l'existència d'un tercer que interfereix en la relació de la parella, bé provocant infidelitats o la crisi pròpiament que desemboca en la fi de la relació. És una de les causes més freqüents i comuns de les crisis de parella.

3. Conflicte d'interessos. El conflicte d'interessos de la parella pot venir provocat també per múltiples causes: raons laborals, familiars (fills), pares, malaltia, inestabilitat, decisions econòmic financeres, etc. Una cosa que sol o acumulat s'enfronta a la parella per lesionar els interessos d'alguna de les parts.

4. Diferències socials, educacionals, culturals. Passa freqüentment en parelles els membres són de diferents països i cultures, el que provoca grans diferències en les escales de valors, l'educació, l'estil de vida, les exigències dels ritus socials, etc.

5. Incompatibilitat de caràcter. És una altra de les causes clàssiques. La forma de ser i el caràcter, els gustos antagònics que poden anar units a les diferències culturals previstes en el punt anterior, desembocant en conflictes, punts de vista contraposats, falta de comprensió i d'empatia, discussions àcides, desqualificacions, etc.

6. Desenamorament. Sol ser la conseqüència del conflicte que genera alguna de les cinc raons anteriors, encara que algunes vegades no ve associat a res, senzillament es produeix. Això és degut moltes vegades al debilitament de l'atracció, un escàs interès sexual, entre altres factors.

7. Problemes molt diversos. hem identificat uns 20 problemes de la parella molt comuns i que constitueixen de no buscar solucions causes de debilitament de la parella i de potencials crisi.

Les crisis no necessàriament desemboquen en ruptura, encara que això passi molt sovint. Un cop en crisi, serà el balanç (amor, fills, soledat ...) que faci la pròpia parella el que la portarà a la ruptura o al retrobament.

Com afrontar les crisis en les parelles

1. Sinceritat i valentia. Sinceritat amb un mateix a l'hora de recoure una situació i valentia a l'hora de donar els passos adequat. La crisi d'una parella és dolorosa i de vegades arrossega situacions molt complexes (fills, habitatge, familiars, amics, etc.).

2. Suport de familiars i amics (especialistes arribats el cas). A part dels difícil de viure aquests moments sol / sola, el concurs de familiars i amics de confiança pot aportar altres punts de vista a l'hora de considerar la crisi i el seu desenvolupament. Arribat el cas també és convenient recórrer a especialistes en aquests temes que ens indiquin camins i solucions.

3. Professionals en matèries familiars o dineràries. En moltes ocasions la perspectiva del problema sol ser molt parcial en els casos de crisi i la presa de decisions a curt termini no es concilia amb els desitjos a llarg termini. Per aquesta raó és convenient posar en mans de professionals que ens garanteixin que els passos que cal fer són els correctes.

4. Mantenir les bones formes i bona relació. Especialment si hi ha fills pel mig i la seva educació, els seus sentiments, etc. Encara que la crisi provoqui una dolorosa i tensa relació, s'ha de procurar mantenir un cert equilibri que ens porti a desinflar situacions de conflictivitat que facin més difícil qualsevol qüestió a resoldre en el futur vinculada a temes de separació, fills, etc.

5. Intentar reposar la vida, sense les càrregues de la relació conclosa. Si la crisi conclou en separació s'ha d'establir com a meta prioritària superar la crisi personal. Una tendència bastant freqüent és tendir cap a la negativitat. Cal esforçar-se a pensar en positiu. I eliminar qualsevol hipoteca personal que derive de la relació conclosa. És llavors quan poden donar-se els passos per novament trobar parella.

Els meus llibres i articles que proporcionen mètodes i eines que han demostrat ser útil per a mi en l'estalvi dels matrimonis. Però fins i tot els millors conceptes i formes en el món no l'ajudarà en determinades condicions. De vegades és necessari el suport i la motivació que només un conseller matrimonial professional pot oferir.

El propòsit d'un conseller matrimonial, des del meu perspectiva, és que explica el procés de (1) camps de mines emocional, (2) pantans de motivació i (3) erms creatiu.

Els camps de mines emocionals representen el previsible, però dolorosa experiència aclaparadora que moltes parelles passen per mentre tracten d'adaptar-se als altres les reaccions emocionales.sentimientos de dolor són les més comunes, però altres la depressió, la ira, pànic, paranoia i molts semblen a aparèixer sense previ aviso.Estas emocions distreure la parella del seu objectiu de crear l'amor romàntic, i moltes vegades sabotejar tot l'esforç.

Un conseller bon matrimoni ajuda a les parelles a evitar moltes d'aquestes mines emocional i és allà per al control de danys quan s'ha disparat. Ell / ella fa això mitjançant la comprensió de la parella es troben sota una enorme tensió, ja que s'enfronten a un dels seus majors crisis. Quan un o ambdós cònjuges emocionalment trasbalsat, ell / ella té l'habilitat per diagnosticar i tractar les reaccions emocionals amb eficàcia. Aconsello a un psiquiatre que prescriu medicació psicotròpica (contra l'ansietat i antidepressius) per alleujar el dolor emocional que sovint acompanya el procés d'ajust marital. Un bon conseller sap com tranquil · litzar la parella cap avall i assegurar-los que les seves reaccions emocionals no són un signe d'incompatibilitat sense esperança.

Els pantans de motivació representen el sentiment de desànim que la majoria de l'experiència parella. Sovint se senten que qualsevol esforç per millorar el seu matrimoni és una pèrdua de temps. Amb els anys, crec que una de les meves majors contribucions a la parella ha estat el meu alè quan les coses semblava ombrívol. Els meus clients sabien que almenys el seu conseller creu que el seu esforç seria un èxit. Amb el temps, cada cònjuge vindria a creure-ho també.

El desànim és contagiós. Quan un dels cònjuges no es recomana, l'altre segueix ràpidament. Foment, per contra, sovint és vista amb escepticisme per l'altre cònjuge. Així que és fàcil desanimar, i difícil de ser encoratjats, quan vostè està tractant de resoldre els problemes matrimonials. Un conseller matrimonial ha d'estar allà per donar alè necessari quan no hi ha res a la vista.

El desert representa la incapacitat creativa típica de les parelles en crisi matrimonial per crear solucions als seus problemes. En els llibres que he escrit, moltes solucions es proposen, però són només la punta de l'iceberg. Molts problemes de parella requereixen de solucions que són exclusives de determinades circumstàncies. En aquest lloc, em vaig posar més èmfasi en el procés que ha de seguir per resoldre els problemes conjugals que jo en l'estratègia específica que ha d'utilitzar. Això és perquè hi ha massa situacions que requereixen d'estratègies úniques.

Un conseller bon matrimoni és una bona estratègia de recursos.Mientras que vostè pot, i deu, també pensar en maneres de resoldre els seus problemes maritals, un conseller matrimonial ha de saber com resoldre problemes com el seu. Això és el que paga ell o ella per fer! I la seva estratègia ha de tenir sentit per a vostè. De fet, la seva estratègia ha de fomentar en la creença que els seus problemes s'acabarà aviat. Els consellers sovint obtenen una formació especial per a molts problemes comuns civil, com ara la incompatibilitat sexual i els conflictes financers. Aquests consellers poden documentar una alta taxa d'èxit en la recerca de solucions a aquests problemes.

En resum, les tres raons més importants per trobar un conseller matrimonial són: (1) per ajudar a evitar o superar doloroses reaccions emocionals en el procés de resolució de problemes matrimonials, (2) per motivar que completi el seu pla per restaurar l'amor romàntic al seu matrimoni, i (3) per ajudar a pensar en estratègies que assoleixin el seu objectiu.

Si vostè pot gestionar les seves reaccions emocionals, proporcionar la seva pròpia motivació i es pot pensar en les estratègies adequades, vostè no necessita un conseller matrimonial. De fet, li suggereixo que tracti de resoldre el seu problema pel seu compte fins arribar a un control de carretera. Però si els seus esforços d'algun problema, trobar un conseller matrimonial professional que l'ajudi. Els problemes maritals són massa perillós passar per alt, i les seves solucions són massa importants com per passar per alt.